۰
plusresetminus
تاریخ انتشاردوشنبه ۳۰ خرداد ۱۴۰۱ - ۱۰:۰۶
کد مطلب : ۳۱۳۷
بهرام دارایی:

مراحل تغییر نظام ارزی دارو زمانبدی شده است

رییس سازمان غذا و دارو گفت: باید توجه کرد که مراحل تغییر نظام ارزی دارو زمان‌بندی شده و وظایف مشخص شده است و اقدامات لازم در حال انجام است. 
بهرام دارایی
به گزارش پایگاه خبری تحلیلی خبردارو؛ دکتر بهرام دارایی درباره سرانجام طرح تغییر نظام ارزی دارو و انتقال ارز دارو به بیمه‌ها افزود: مدیریت ستادی که با عنوان ستاد اصلاحات یارانه در حوزه دارو تشکیل شده بعهده سازمان غذا و دارو است. همه افراد ذی‌ربط از سازمان برنامه و بودجه، وزارت بهداشت و ... در آن حضور دارند و مراحل تغییر آغاز شده است.

وی گفت: به عنوان مثال اقدام در زمینه اتباع به وزارت کشور محول شده تا ساماندهی شوند. زیرا اتباع کشورهای دیگر نیز به خدمات بهداشتی و درمانی و دارویی نیاز دارند و برایمان مهم است که این افراد هم بتوانند خدمات را دریافت کنند. همچنین تعیین تکلیف افراد فاقد بیمه در حال انجام است، البته اخیرا نزدیک پنج میلیون و ۶۰۰ هزار نفر از مردم به صورت رایگان بیمه شدندبنابراین وظایف مختلف تقسیم‌بندی و زمان‌بندی شده است.

بهرام دارایی ادامه داد: در آخرین جلسه‌ای که در ستاد اصلاحات یارانه داشتیم، مشخص شد که کدام یک از زمان‌بندی‌ها به هدف رسیده و در کدام بخش همچنان عقب‌ماندگی داریم. در هر حال درصد بالایی از راه را رفتیم، اما باید توجه کرد که این اصلاحات مربوط به تصمیم دولت و شخص رییس جمهور است و هر زمان که شرایط اقتضا کند، این اتفاق می‌افتد.

وی گفت: برنامه‌ریزی که دولت قبل در سال ۱۳۹۹ برای سال ۱۴۰۰ در حوزه دارو انجام داد، غیرواقع‌بینانه بود. به طوری که مجموعا حدود دو میلیارد دلار برای دارو و تجهیزات پزشکی کشور اختصاص دادند. در حالی که نیاز ارزی در حوزه دارو و تجهیزات پزشکی نزدیک به چهار میلیارد دلار ارز ترجیحی است. هزینه‌ها، بیمه و حمایت‌ها هم به همین صورت حساب شده و بودجه ۱۴۰۰ به همین صورت بسته شده است.

رییس سازمان غذا و دارو افزود: دولت قبل باید این چند ماه سال ۱۴۰۰ را به گونه‌ای مدیریت می‌کرد تا دولت جدید بتواند در هنگام آغاز به کارش شش ماه باقی‌مانده را با فراغ بال مدیریت کند، این اقدامی که در سال ۱۴۰۰ انجام شد در کل زنجیره تامین دارو اثر گذاشت و باعث شد که برنامه‌ریزی‌ها بر هم بریزد و با کمبودهایی هم مواجه شدیم. ما حتی مجبور بودیم که پول بیشتری مصرف کنیم تا به تعادل برسیم.
ارسال نظر
نام شما
آدرس ايميل شما