۱
plusresetminus
تاریخ انتشارجمعه ۲۶ اسفند ۱۴۰۱ - ۱۲:۳۲
کد مطلب : ۴۰۶۴

سیاستگذاری های کارشناسی نشده باعث توقف صادرات دارو شد

مدیرکل دفتر صنایع غذا و دارو وزارت صمت‌ گفت: در سال ۱۴۰۱ از یک سو حذف ارز ترجیحی و افزایش چند برابری هزینه های تولید و از سوی دیگر نبود تهمیداتی برای جبران خلا نقدینگی ایجاد شده در شرکت ها باعث کمبود دارو در داروخانه ها و بیمارستان ها شد.
سیاستگذاری های کارشناسی نشده باعث توقف صادرات دارو شد
به گزارش پایگاه خبری تحلیلی خبردارو؛ علیرضا شه پرست افزود: تبعات این اتفاقات که در نتیجه سیاست گذاری های نه چندان کارشناسی شده و عدم همکاری دستگاه های مختلف با سازمان غذا و دارو بود، باعث شد کشور درآمدهای ارزی خود در این حوزه را با کاهش تا قطع صادرات دارو به کشورهای همسایه از دست بدهد و شرکت های داروسازی هندی و چینی جای ایران را پر کردند.

وی عنوان کرد: در نتیجه این اتفاقات حتی "هانی موسی العقابی" معاون فنی وزیر بهداشت عراق نیز اعلام کرد سهم ایران از صادرات ۵ میلیارد دلاری دارو به عراق به ۵ میلیون دلار کاهش یافته است.

شه پرست گفت: تا همین چند سال قبل، شرکت های داروسازی ایران برای دریافت سهم بیشتر از بازار داروی عراق و سایر کشورها برنامه ریزی های متعددی می کردند و نسبت به افزایش تولید محصولاتشان اقدام کرده بودند اما با سیاست گذاری های غیرکارشناسی مسئولان از اواخر سال گذشته، تمام تمرکزها به جای صادرات به تامین نیاز داخلی و جلوگیری از کمبود متمرکز شد.

مدیرکل دفتر صنایع غذا و دارو وزارت صمت تصریح کرد: یکی از مباحث حائز اهمیت در صادرات محصولات مختلف به ویژه دارو این است که صادرات را فقط در مازاد تولید نبینیم که فقط وقتی کمبودی در بازار داخلی نبود صادرات داشته باشیم، وقتی صادرات را مجزا بر مازاد تولید ببینیم و برای آن برنامه متفاوتی داشته باشیم می توانیم انتظار جهش صادرات و ارز آوری از این حوزه را داشت.
ارسال نظر
نام شما
آدرس ايميل شما