دکتر فلوریا انفرادی اظهار کرد: طبق آخرین آمار وزارت بهداشت، خراسان شمالی نسبت به جمعیت خود جزو استانهایی با بیشترین آمار بیماران مبتلا به سرطان مری است.
وی ادامه داد: مری لولهای است که غذا را از دهان به معده منتقل میکند و در مراحل ابتدایی بیماری، مشکل خاصی برای بیمار ایجاد نمیشود اما با پیشرفت بیماری و تنگ شدن مسیر عبور غذا، فرد به طور مداوم احساس گیر کردن لقمه در گلو را خواهد داشت.
انفرادی اضافه کرد: از علائم دیگر این بیماری میتوان تهوع، کاهش وزن، استفراغ خونی، گرفتگی صدا، سرفه در زمان بلع غذا، درد در ناحیه سینه و سوزش سر دل را برشمرد.
وی تصریح کرد: از مهمترین دلایل ابتلاء به این سرطان میتوان به زندگی در موقعیت خاص جغرافیایی، رژیم غذایی پرچرب، مصرف نمک زیاد، چاقی، مصرف کم میوه و سبزیجات، استعمال سیگار، مصرف تریاک و الکل، استفاده طولانی مدت از غذا و نوشیدنیهای داغ و همچنین عوامل وراثتی و ژنتیکی اشاره کرد.
به گفته انفرادی، پوسیدگیهای دندانی و بی دندانی هم از عوامل مؤثر در این بیماری شناخته شده است بنابراین مسواک زدن مرتب و استفاده از نخ دندان و مراجعه به دندانپزشک اهمیت زیادی در کنترل این بیماری دارد.
مسئول ثبت سرطان دانشگاه علوم پزشکی خراسان شمالی یادآور شد: سرطانهای گوارشی به ویژه مری و معده در خراسان شمالی، جز سرطانهای شایع است و اصلاح شیوه زندگی بخصوص تغذیه صحیح بر پایه مصرف میوه و سبزیجات و غلات و حبوبات حاوی فیبر و پرهیز از مصرف غذاهای چرب و پرکالری و کنترل وزن و فعالیت بدنی و ورزش را میتوان از راههای پیشگیری از این بیماری نام برد.
انفرادی گفت: چنانچه فردی به طور مداوم احساس گیر کردن لقمه در گلو داشت، به ویژه در افراد بالای ۴۰ سال مراجعه به پزشک و پیگیری توصیه میشود و در صورت شک به این بیماری باید آندوسکوپی و نمونه برداری انجام شود و به پاتولوژیست ارجاع گردد.
وی با بیان اینکه متأسفانه این بیماری اگر در مراحل پیشرفته تشخیص داده شود، پیش آگهی خوبی ندارد، افزود: نیاز است افراد به سلامتی و سبک زنگی خود توجه و حساسیت داشته باشند و بدون ترس و دلهره در صورت مشاهده هرگونه علائم غیرطبیعی در بدن خود هر چه سریعتر به پزشک متخصص مراجعه و درمان را آغاز کنند.
منبع:\ایسنا