مسئول بخش ارتقای کیفیت آزمایش های تشخیصی بیماریهای مزمن کلیه کنگره بین المللی خدمات آزمایشگاهی گفت: حدود ۱۰ درصد افراد جامعه ایرانی درگیر بیماری های مزمن کلیه هستند.
به گزارش پایگاه خبری «خبردارو» به نقل از ایرنا از دبیرخانه دوازدهمین کنگره بین المللی و هفدهمین کنگره کشوری ارتقای کیفیت خدمات آزمایشگاهی تشخیص پزشکی ایران رضا محمدی روز یکشنبه افزود: برای پیشگیری موثر و انجام اقدامات درمانی مفید لازم است بیماری در مراحل ابتدایی شناسایی شود.
وی اظهار داشت: بیماری مزمن کلیه به نسبت شایع است و زمانی افراد مبتلا متوجه بیماری خود می شوند که شاید حدود هشتاد درصد کلیه خود را از دست داده باشند و در این زمان نیز معمولا نمی توان اقدام درمانی و پیشگیرانه مفیدی برای بیمار انجام داد.
محمدی ادامه داد: بیماران در یک فاصله زمانی کوتاه برای ادامه حیات خود نیاز به دیالیز یا پیوند کلیه پیدا می کنند، به همین دلیل برای پیشگیری موثر و انجام اقدامات درمانی مفید لازم است بیماری در مراحل ابتدایی شناسایی شود.
مسئول محور ارتقای کیفیت آزمایشهای تشخیص بیماریهای مزمن دوازدهمین کنگره بین المللی و هفدهمین کنگره کشوری ارتقای کیفیت خدمات آزمایشگاهی تشخیص پزشکی ایران در ارتباط با علائم بالینی بیماری های مزمن کلیه اضافه کرد: علائم بالینی بیماری های مزمن کلیه غیراختصاصی هستند و معمولا در مراحل پیشرفته به صورت بی حالی، تهوع، استفراغ، کم خونی، افزایش فشار خون، افزایش احتمال خونریزی، بیماری های قلبی-عروقی، بیماری های استخوانی و اختلالات عصبی نمایان میشوند.
به گفته محمدی، تشخیص بیماری های مزمن کلیه با انجام آزمایش های ساده ای مانند اندازه گیری میزان کراتی نین و میزان دفع ادراری آلبومین صورت می گیرد. نتایج این آزمایش ها تحت تاثیر عوامل قبل آزمایش، آزمایش و بعد آزمایش قرار می گیرند که برای ارتقای کیفیت نتایج باید مورد توجه باشند.
وی افزود: برای مثال، اندازه گیری کراتی نین سرم شاید به تنهایی نتواند کمک زیادی در شناسایی مراحل ابتدایی بیماری و تا زمانی که 50 درصد کلیه از دست نرفته است، داشته باشد ولی با استفاد از فرمول هایی برای برآورد میزان فیلتراسیون گلومرولی، می توان این کارایی را به میزان زیادی افزایش داد. از طرف دیگر، استانداردسازی روش های اندازه گیری کراتی نین که یکی از چالش های اصلی کشورهای مختلف است، می تواند در ارتقای کیفیت ارائه خدمات آزمایشگاهی بسیار مفید باشد.
دکتری علوم آزمایشگاهی افزود: بیماری مزمن کلیه شیوع بالایی دارد و برای پیشگیری از آن نیاز به تشخیص زودرس در مراحل ابتدایی بوده به همین دلیل لازم است این موضوع در کنگره های ملی و بین المللی بیشتر مورد بحث و تبادل نظر قرار گیرد تا بتوانیم ضمن آشنا کردن همکاران آزمایشگاهی با آخرین گایدلاین های تشخیص و پایش این بیماران، خدمات آزمایشگاهی مطلوب تری به این بیماران ارائه دهیم.
دوازدهمین کنگره بین المللی و هفدهمین کنگره کشوری ارتقای کیفیت خدمات آزمایشگاهی تشخیص پزشکی ایران از 29 فروردین تا اول اردیبهشت ماه سال 98 در تهران برگزار می شود.