رئیس سازمان غذا و دارو گفت: سال گذشته ۵۰ میلیارد عدد دارو در صنعت داروسازی تولید شد اما این عدد نصف توان تولیدی کشور است و در حوزه صادرات نیز ۸۰ درصد افت داشتیم.
به گزارش پایگاه خبری تحلیلی خبردارو؛ بهرام دارایی در افتتاحیه هفتمین نمایشگاه بین المللی دارویی(ایران فارما) در مصلای امام خمینی افزود: سال گذشته بازار دارویی دنیا ۱۳۵۰ میلیارد دلار بود و بازار دارویی کشور نیز به ۶۳ هزار و ۵۰۰ میلیارد تومان رسید.
وی ادامه داد: بازار دارویی کشور در سالهای گذشته واقعی نبود و قبل از سال ۱۳۹۷ مشکل خاصی در این حوزه نداشتیم اما از این سال به بعد افت صنعت داروسازی را شاهد بودیم. سال گذشته مجلس شورای اسلامی ۲ میلیارد دلار برای دارو و تجهیزات پزشکی تخصیص داد که این بودجه شهریور امسال تمام شد.
دکتر دارایی افزود: سال گذشته ۵۰ میلیارد عدد دارو در صنعت داروسازی تولید شد اما با این حال در حوزه صادرات ۸۰ درصد افت داشتیم به دلیل اینکه داروهای ما در کشورهای همسایه از جمله عراق به صورت قاچاق به فروش میرسید، خوشبختانه با اجرای طرح دارویار که از ۲۳ تیر سال جاری کلید خورد، تا حدودی از پدیده قاچاق دارو جلوگیری شد.
رئیس سازمان غذا و دارو با بیان اینکه سال قبل حدود ۱۳ درصد از سبد دارویی ما داروهای بیولوژیک بود، گفت: امیدواریم در این زمینه به سرعت به حد قابل قبولی برسیم. حدود ۱۲ درصد از سهم بازار هم داروهای OTC بود. در عین حال آنچه به شدت در آینده به آن نیاز داریم، داروهای مشتق از پلاسما و صنعت پلاسما است. چراکه کرونا بسیاری از رفتارها را تغییر داد و مصرف بسیاری از داروها بالا رفت. علاوه بر آن بیماریهای نوظهور و بیماریهایی که تشدید شده و گسترش مییابند، به ما نشان میدهند که باید در این حوزه خودکفا باشیم. بحث داروهای مشتق از پلاسما هم میتواند نقطه قوت و هم نقطه آسیبپذیر ما باشد.
وی اظهار کرد: در سال گذشته سهم عجیبی برای داروهای کرونا به ویژه رمدسیویر داشتیم. به طوری که ۶ هزار میلیارد تومان سهم این دارو در سبد دارویی کشور شد. درباره داروهای فاویپراویر، هپارین و ...هم همین شرایط بود.
دارایی با اشاره به اهمیت تولید داروهای مشتق از پلاسما، اظهار داشت: داروهای مشتق از پلاسما را باید تقویت کنیم و داروسازان فعال شوند تا در این زمینه به خودکفایی برسیم.
رئیس سازمان غذا و دارو ادامه داد: مصرف سرم در تابستان تا ۷۰ درصد افزایش یافت، پنج تولید کننده سرم در کشور داریم که با وجود آنها به دلیل مصرف بالا با کمبود مواجه شدیم.
دکتر دارایی خاطرنشان کرد: ۶۵ درصد تولیدکنندگان داروسازی در بخش خصوصی هستند و باید تعداد آنها افزایش یابد تا به حد بسیار مطلوب در عرصه صادرات برسیم.