۰
plusresetminus
تاریخ انتشاريکشنبه ۶ شهريور ۱۴۰۱ - ۱۹:۲۸
کد مطلب : ۳۴۶۰

درمان تومورهای سرطانی دستاورد دانشمندان ایرانی

تیمی از محققان دانشگاه رایس و کالج پزشکی بیلور که شامل دو دانشمند ایرانی هستند در مقاله اخیر خود نشان داده‌اند که می‌توان تومورهای سرطانی پیشرفته و بدخیم را تنها در عرض چند روز با ترکیبی از ایمپلنت‌های کوچک سیتوکین و یک داروی مهارکننده درمان کرد.
درمان تومورهای سرطانی دستاورد دانشمندان ایرانی
به گزارش پایگاه خبری تحلیلی خبردارو؛ دانشمندان دانشگاه رایس اوایل امسال به روش امیدوارکننده‌ای را برای مقابله با سرطان تخمدان و روده بزرگ دست یافتند، این روش روی دانه‌های موسوم به کارخانه دارو (drug factory) متمرکز بود که می‌توان آنها را در کنار تومورها کاشت تا تومورها را در کمتر از یک هفته از بین ببرند. دانشمندان اکنون به واسطه ترکیب این فناوری با سایر داروهای ایمنی‌درمانی، پتانسیل این روش را برای مقابله با نوع دیگری از سرطان بررسی کرده‌اند و به نتایج مشابهی رسیدند.

دانه‌های کارخانه دارو که توسط دانشمندان دانشگاه رایس ساخته شده‌اند، به اندازه یک سر سوزن هستند و با ده‌ها هزار سلول که برای تولید "اینترلوکین ۲" (IL-2) مهندسی ژنتیکی شده‌اند، بارگیری می‌شوند. این سیتوکین به طور طبیعی، گلبول‌های سفید خون را برای مبارزه با سرطان فعال می‌کند و سازمان غذا و داروی آمریکا آن را به عنوان یک روش ایمنی‌درمانی برای سرطان تایید کرده است.

با کاشت دانه‌ها در کنار تومورهای موش‌های مبتلا به سرطان تخمدان و روده بزرگ، این کارخانه‌های داروسازی آن قدر در تولید مداوم اینترلوکین ۲ مؤثر عمل کردند که رشد تومورها در عرض شش روز ریشه‌کن شد. این نتایج هیجان‌انگیز، نظر گروه دیگری از دانشمندان را که روی درمان مزوتلیوما (Mesothelioma) کار می‌کردند جلب کرد. مزوتلیوما نوعی سرطان است که در پوشش بافت اطراف اندام‌های داخلی تشکیل می‌شود.

دکتر برایان برت پژوهشگر کالج پزشکی بیلور (BCM) گفت: این یک بیماری بدخیم و بسیار تهاجمی در پوشش ریه است و درمان کامل آن دشواری بسیاری دارد. اغلب مواقع بقایایی از بیماری به جا می‌ماند که درمان آنها با ایمنی‌درمانی موضعی صورت می‌گیرد.

دکتر برت و همکارانش به دنبال ترکیب فناوری کارخانه دارو با شکل دیگری از ایمنی‌درمانی بودند که برای درمان مزوتلیوما نویدبخش است. آنها از داروهای بازدارنده استفاده کردند که سیستم ایمنی را برای شناسایی و از بین بردن سلول‌های سرطانی آموزش می‌دهد. با استفاده از دانه‌های کارخانه دارو در موش‌های مبتلا به مزوتلیوما، بیش از ۵۰ درصد تومورها از بین رفتند. ترکیب دانه‌ها با داروی بازدارنده، تنها طی چند روز توانست همه تومورهای هفت موش تحت درمان را به طور کامل از بین ببرد.

این گروه پژوهشی با توجه به نتایج پیشین، تاییدیه آزمایش‌های بالینی در بیماران مبتلا به سرطان تخمدان را دریافت کرده‌اند. نتایج این دور جدید از آزمایش‌ها به این معناست که آغاز کارآزمایی بالینی دیگری با تمرکز بر بیماران مبتلا به مزوتلیوما ممکن است خیلی دور نباشد.

امید ویسه (Omid Veiseh) دانشمند ایرانی این پژوهش گفت: داده‌های بالینی گزارش‌شده به توجیه آغاز دومین کارآزمایی بالینی برای بیماران مبتلا به مزوتلیوما و سایر سرطان‌های ریه کمک کرد. ما جلساتی را با سازمان غذا و داروی آمریکا برگزار کرده‌ایم و انتظار داریم که در نیمه دوم سال ۲۰۲۳ بتوانیم دومین آزمایش را برای این جمعیت بیمار آغاز کنیم.

ارسال نظر
نام شما
آدرس ايميل شما