برخی افراد زمانی که از خواب بیدار میشوند دست و پاهایشان متورم میشود و نمیتوانند حتی انگشترهایشان را دست کنند اما این ورم بعد از مدتی از بین میرود؛ در برخی افراد این تورم همچنان باقی میماند که میتواند یک هشدار و نشانه بیماری پنهانی باشد.
به گزارش پایگاه خبری خبردارو، برخی افراد ورمها را جدی نمیگیرند و این بیماری به طور مرموزانه پیشرفت میکند و حتی با جانشان بازی خواهد کرد؛ یکی از دلایل اصلی تورم دست میتواند روماتیسم مفصلی باشد که در ادامه این بیماری را بررسی میکنیم.
چه کسانی به روماتیسم مفصلی دچار میشوند؟
اخبار اجتماعی- هر کسی ممکن است به این بیماری دچار شود، اما به نظر میرسد که این بیماری در زنان شایعتر باشد؛ این بیماری معمولاً در میانسالی شروع میشود و در سنین پیری شایعتر است اما کودکان و جوانان نیز ممکن است به آن مبتلا شوند؛ علل اصلی بروز این بیماری هنوز به طور کامل شناخته نشده است اما در این بیماری سیستم ایمنی فرد علیه بافتهای بدن وی وارد عمل میشوند، عللی که تصور میشود فرد را مستعد بروز این بیماری میکند شامل ژنتیک، محیط و هورمونهاست.
تشخیص این بیماری با مراجعه به پزشک میسر خواهد شد البته تشخیص این بیماری راحت نیست، زیرا آزمایش دقیقی برای تشخیص این بیماری وجود ندارد، علائم این بیماری مشابه بیماریهای دیگر است و ایجاد کامل علائم، مدت زمان زیادی طول میکشد اما برای تشخیص مجموعه ای، از اخذ شرح حال، معاینات بالینی، عکسبرداری و تستهای آزمایشگاهی کمک کننده هستند.
روش درمان روماتیسم مفصلی
پزشکان روشهای زیادی برای درمان زمفصلی کشف کردهاند؛ تسکین و کاهش درد، کاهش تورم، کاهش یا توقف روند تخریب مفاصل، کمک به ایجاد احساس بهتر در فرد و حفظ فعالیت او از اهداف درمان این بیماری است؛ برنامه درمان میتواند شامل موارد زیر باشد، آموزش بیمار، برخورد و اقدامات صحیح خود بیمار با مشکلاتش و گروههای حمایتی که به فرد کمک میکنند تا اطلاعات بیشتری در ارتباط با نحوه درمان، چگونگی انجام فعالیتهای بدنی و استراحت را داشته، نحوه بیان مشکلاتش را پیدا کند.
این برنامهها به بیمار کمک میکنند تا نکات بیشتری را در ارتباط با بیماری خود و نحوه کاهش درد، احساس کنترل بیشتر بر بیماری، اعتماد به نفس و داشتن یک زندگی فعالتر، بیاموزند؛ درمانهایی که برای بهبودی این بیماری مورد استفاده قرار میگیرند شامل تغییر در روش زندگی، داروها، جراحی، مراجعات منظم به پزشک و روشهای درمانی جایگزین یا تکمیلی است.
از جمله کارهایی که میتوان برای درمان این بیماری استفاده کرد تغییر در روش زندگی است که شامل ایجاد تعادل بین میزان فعالیت و استراحت، مراقبت از مفاصل، کاهش استرس های روانی، استفاده از یک رژیم غذایی سالم میشود.
دارودرمانی روشی برای کاهش درد
بسیاری از بیماران مبتلا به روماتیسم مفصلی برای درمان از دارو استفاده میکنند؛ از داروها برای کاهش درد، تورم و توقف روند بیماری به سمت بدتر شدن استفاده میشود، دارویی که پزشک تجویز میکند براساس سلامت عمومی بیمار، شدت بیماری و اینکه بیماری تا چه اندازه شدید خواهد شد و مدتی که باید بیمار دارو بگیرد و اینکه دارو تا چه اندازه کارایی دارد و عوارض جانبی آن چیست، خواهد بود.
روشهای جراحی زیادی برای درمان این بیماری مورد استفاده قرار میگیرد؛ از این روش برای تسکین درد، کمک به عملکرد بهتر مفاصل و عملکرد بهتر فرد در فعالیتهای روزمره خود استفاده میشود.
گاهی اوقات از رژیمهای غذایی خاص، ویتامینها و سایر روشهای دیگر برای درمان روماتیسم مفصلی استفاده میشود؛ بعضی درمانها به کاهش استرس بیمار کمک میکند، بسیاری از این روشها بی ضرر هستند اما باید گفت که این روشها به طور کامل و دقیق مورد بررسی قرار نگرفتهاند، لذا قبل از استفاده از آنها حتماً باید با پزشک مشورت شود.
علت باد کردن دست از دید سنتی
جعفر غفار زاده متخصص طب سنتی درباره علت باد کردن دست اظهار کرد: باد کردن دست علتهای مختلفی دارد؛ در قدم اول باید دید آیا ۲ دست یا تنها یک دست باد میکند.
وی ادامه داد: اگر یک دست ورم کند ممکن است مشکل انسداد وریدی یا عفونتها باشد؛ در برخی افراد علاوه بر باد کردن دستها نوک انگشتان هم به مرور سیاه میشود که در این موارد ممکن است فرد دچار انسداد شریانی باشد.
این متخصص طب سنتی بیان کرد: انسداد لنفاوی نیز یکی از دلایل باد کردن دست است؛ برخی افراد که در ستون فقرات خود دچار مشکل شدهاند ممکن است دستهایشان باد کند که آن هم به دلیل خارج شدن دنده گردن از ستون فقرات است.
غفارزاده گفت: در برخی افراد عروق نمیتوانند به خوبی از بدن خارج شود که در این صورت فرد دچار ورم خواهد شد؛ برای درمان ورم دست در قدم اول باید نوع انسداد را تشخیص داد و اگر از نوع شریانی باشد باید فرد سریعا عمل شود.
وی با بیان اینکه انسداد وریدی درمانهای متفاوتی دارد، گفت: برخی افراد دچار واریس میشوند که در این صورت یا دارو یا زالو درمانی میتواند مفید باشد و در قدم بعدی برای درمان باید بیماریهای زمینهای نیز رفع شود.
محمد حسین فرقانی متخصص عمومی اظهار کرد: انسداد غدد لنفاوی یکی از دلایل باد کردن دستها به خصوص در خانمها است که در این صورت تخلیه عروق دچار مشکل شده است؛ علتهای مختلفی برای باد کردن دست وجود دارد.
وی با اشاره به اینکه خانمهای چاق بیشتر دچار باد کردن دست میشوند، ادامه داد: چاقی یکی از دلایل باد کردن دست است، همچنین بیماریهای زمینهای نیز عاملی برای باد کردن دستها به شمار میرود.
فرقانی گفت: در برخی افراد همزمان دستها و پاها باد میکند که به آنها توصیه میشود حتما آزمایش روماتیسم دهند چرا که روماتیسم باعث میشود دستهایشان باد کند، علاوه بر این مشکلات قلبی، کبدی، تیروئید و غیره عاملی برای باد کردن دستها هستند از این رو توصیه میشود در قدم اول بیماری زمینهای درمان شود.