رییس سازمان نظام پزشکی گفت: نزدیک به ۱۵ تا ۲۰ هزار پزشک عمومی ما کار پزشکی انجام نمیدهند و در کارهای غیرمرتبط با تخصصشان هستند بجای افزایش ظرفیت پزشکی اول باید همین افراد را به کار گرفت.
به گزارش پایگاه خبری تحلیلی خبردارو؛ دکتر محمد رییس زاده با اشاره به حواشی بحث کمبود پزشک افزود: اگر واقعا دغدغه جدی کمبود دسترسی مردم به پزشک را دارید همانطور که برای افزایش ظرفیت تصمیم میگیرید، خودتان هم نظام پزشک خانواده و ارجاع را اجرا کنید و از پزشکان عمومی استفاده کنید.
وی ادامه داد: با پول مردم پزشک عمومی تربیت شده اما اکنون این پزشک در سیستم نظام ارجاع و پزشک خانواده به کار گیری نمیشود، چرا؟. آقای نماینده مجلس و آقای شورای عالی انقلاب فرهنگی بیا و این را حل کن. اینکه روی کاغذ بگوییم اینقدر ظرفیتها افزایش یابد که هنر نیست. اگر دلسوز هستید و دغدغه دارید که قطعا دارید، بیایید و مطلبی را که مشکل مردم را واقعا حل میکند، دنبال کنید؛ توزیع را عادلانه کنید و ماندگاری پزشکان را در مناطق محروم افزایش دهید.
رییسزاده درباره کلانشهرهایی که بیشترین میزان متخصص در آنها متمرکز هستند، گفت: پنج کلانشهر تهران، تبریز، شیراز، اصفهان و مشهد کلانشهرهایی هستند که ۴۲ درصد پزشکان متخصص در آنها حضور دارند. در عین حال به عنوان مثال در تمام مناطق همین تهران هم دسترسی به پزشک به یک میزان نیست. هرچند آمار توزیع جغرافیایی در مناطق تهران را نداریم اما نسبت قطعا بالای ۵ برابر میانگین کشوری است و بالای ۴۰ پزشک به نسبت ۱۰ هزار نفر در تهران داریم؛ در حالی که در برخی مناطق محروم کشور شاید این عدد سه یا پنج است. در تهران نسبت پزشک به جمعیت از نرم جهانی هم بالاتر است.
رییس سازمان نظام پزشکی عنوان کرد: شتاب مهاجرت پزشکان بیشتر شده است. در سال ۱۴۰۰ بالغ بر ۴ هزار و ۲۷ نفر درخواست گود استندینگ یا عدم سوءپیشینه پزشکی کردند. البته به این معنا نیست که تمام این افراد از کشور خارج شدند، بلکه فقط درخواست دادهاند. بالغ بر یکسوم این افراد پزشک عمومی هستند. آمار درخواست گود استندینگ برای مهاجرت در متخصصین و فوقتخصصهای ما هم در حال افزایش است.