۰
plusresetminus
تاریخ انتشارسه شنبه ۲۸ خرداد ۱۳۹۸ - ۱۴:۵۳
کد مطلب : ۳۰۶
پيام وزير بهداشت به مناسبت هفته ملي بدون دخانيات؛

مصرف دخانيات، تهديدي براي سلامت و رفاه جهاني است

وزير بهداشت، درمان و آموزش پزشکي در پيامي به مناسبت هفته ملي بدون دخانيات، مصرف دخانيات را تهديدي براي سلامت و رفاه جهاني برشمرد و کاهش ۳۰ درصدي آن را از اهداف و تعهدات کشورهاي جهان به سازمان ملل متحد متعهد تا سال ۲۰۲۵، مطرح کرد.
مصرف دخانيات، تهديدي براي سلامت و رفاه جهاني است
به گزارش پایگاه خبری خبردارو، دکتر سعيد نمکي، در اين پيام با بيان اينکه هفته بدون دخانيات با شعار جهاني  "اجازه ندهيد دخانيات نفس شما را بگيرد" فرصت مناسبي است تا با افزايش آگاهي عمومي و حساس سازي، حمايت هاي لازم را براي مقابله با اين اهريمن سلامتي به دست آورد، اظهار اميدواري کرد که انتشار اطلاعات، مستندات، شواهد و تجربيات جهاني در اين هفته و استمرار آن بتواند در جهت تقويت فرهنگ عمومي در قبيح شمردن مصرف دخانيات، افزايش مشارکت عمومي براي کاهش شيوع مصرف و همچنين ايجاد حساسيت در مراجع قانونگذاري، سياستگذاري و نظارتي براي اجراي موثر قوانين و کوتاه کردن دست عوامل صنايع دخاني از سياستگذاري هاي مربوط به سلامت به کار گرفته شود.

متن کامل پيام وزير بهداشت به مناسبت هفته ملي بدون دخانيات به شرح زير است:
"امروزه مصرف دخانيات، با مرگ 8 ميليون نفر از مردم جهان، تهديدي براي سلامت و رفاه جهاني محسوب شده که براي مهار آن دو معاهده بين المللي وضع و جامعه جهاني براي کاهش 30 درصدي مصرف دخانيات تا سال 2025 به سازمان ملل متحد متعهد گرديده اند.

پس از گذشت 14 سال از الحاق جمهوري اسلامي ايران به معاهده بين المللي کنترل دخانيات و تصويب قانون جامع کنترل و مبارزه ملي با دخانيات و آيين نامه اجرايي آن در سال هاي 1385 و 86، با پذيرش سند تصويب قانون الحاق ايران به پروتکل ريشه کني تجارت غير قانوني محصولات دخاني از سوي سازمان ملل متحد در سال 1397، کشور عزيزمان به دومين معاهده بين المللي کنترل و مقابله با دخانيات ملحق گرديد. اخذ کرسي رياست نهمين اجلاس اعضاي کنوانسيون کنترل دخانيات نيز در هشتمين کنفرانس اعضاي کنوانسيون کنترل دخانيات، دستاورد بزرگ ديگري در سطح بين الملل بود که در نتيجه تلاش چندين ساله اي فعالان کنترل دخانيات در کشور براي پياده سازي الزامات کنترل دخانيات در سطوح ملي، منطقه اي و جهاني با هدف حفاظت از سلامت جامعه در برابر منافع واگذار شده به صنايع دخاني محقق گرديد. رياست جلسات هيات رييسه کنفرانس و نهمين نشست اعضاي اين معاهده که در سال 2020 با حضور 181 کشور عضو، ناظرين و جمع کثيري از سازمان هاي بين المللي فعال در اين حوزه منعقد خواهد شد، موقعيت بسيار خطيري است که همکاري همه سازمان ها و دستگاه هاي ذيربط را براي حفظ و تقويت اجراي قوانين کنترلي وضع شده ايجاب مي نمايد. حفظ اين جايگاه در شان جمهوري اسلامي ايران، جدا از اهميت آن در سطح بين الملل، فرصتي است براي عمل به تعهداتمان در جهت پيشگيري و کاهش شيوع مصرف دخانيات که نويد دهنده ارتقاي سلامت عمومي و  بهره وري، نشاط و رفاه عمومي خواهد بود.

خوشبختانه زير بناي قانوني برنامه کنترل دخانيات در سطوح ملي و بين المللي به اندازه کافي فراهم شده و از طرفي ارزش هاي فرهنگي و ديني، در قبح مصرف دخانيات، کمک شاياني به اجراي قوانين وضع شده در اين زمينه نموده است، به گونه اي که شيوع مصرف دخانيات در کشور، نسبت به کشورهاي منطقه، خصوصا در بين جوانان و زنان، پايين تر مي باشد. ولي پايداري اين شرايط با توجه به تغيير رويکرد صنايع دخاني به انتقال حوزه فعاليت خود از کشورهاي توسعه يافته به مناطق در حال توسعه، در صورت عدم توجه دولتمردان به خطر گسترش اين صنايع، ديري نخواهد پاييد. بديهي است گسترش اين صنايع در کشور در سال هاي اخير، در پشت ادعاي موهوم آن مبني بر کمک به رونق اقتصادي، ايجاد اشتغال و پيشگيري از قاچاق اين محصولات، هدفي استراتژيک از سوي استعمار جهاني براي افزايش مصرف دخانيات، گسترش مرگ، بيماري و ناتواني، ايجاد وابستگي و به خطر انداختن محيط زيست و امنيت غذايي بوده است. عوامل اين صنايع نشان داده اند که براي تضعيف قوانين وضع شده در اين زمينه و زير سوال بردن سياست هاي سلامت محور از هيچ تلاشي فروگذار نکرده اند. تنوع بسته بندي محصولات دخاني و تبليغات گمراه کننده روي آن، کاربرد عطر و طعم در توليد اين محصولات و از همه مهمتر ماليات ناچيزي که بر اين محصولات و خدمات آسيب رسان در بخش توليد و عرضه آن وضع شده است، از جمله دلايلي است که در صورت عدم توجه جدي براي رفع کاستي ها، موجبات گسترش شيوع مصرف و طغيان بيماري و مرگ مرتبط را به همراه خواهد داشت.

هفته بدون دخانيات با شعار جهاني  "اجازه ندهيد دخانيات نفس شما را بگيرد" فرصت مناسبي است تا با افزايش آگاهي عمومي و حساس سازي، حمايت هاي لازم را براي مقابله با اين اهريمن سلامتي به دست آورد. اميد است انتشار اطلاعات، مستندات، شواهد و تجربيات جهاني در اين هفته و استمرار آن بتواند در جهت تقويت فرهنگ عمومي در قبيح شمردن مصرف دخانيات، افزايش مشارکت عمومي براي کاهش شيوع مصرف و همچنين ايجاد حساسيت در مراجع قانونگذاري، سياستگذاري و نظارتي براي اجراي موثر قوانين و کوتاه نمودن دست عوامل صنايع دخاني از سياستگذاري هاي مربوط به سلامت به کار گرفته شود.
توفيق همه مسئولين و دلسوزان نظام سلامت را از درگاه ايزد منان خواستارم."



منبع:خبرگزاری آریا
ارسال نظر
نام شما
آدرس ايميل شما