مطالعات جدید دانشگاه نیویورک نشان می دهد سالمندانی که آنتی بیوتیک بیشتری مصرف می کنند خطر ابتلا به بیماری التهاب روده در آنها بیشتر است.
به گزارش پایگاه خبری تحلیل خبردارو به نقل از هلث دی نیوز؛ یافتههای این تحقیقات میتواند به توضیح برخی از موارد افزایش بیماری کرون و کولیت اولسراتیو (انواع رایج بیماری التهابی روده) در بین افراد مسن کمک کند.
دکتر «آدام فای» محقق ارشد این مطالعه از دانشگاه نیویورک، گفت: ما فکر میکنیم در افراد مسن، عوامل محیطی مهمتر از ژنتیک هستند، وقتی به بیماران جوان با تشخیصهای جدید بیماری کرون و کولیت اولسراتیو نگاه میکنید، به طور کلی یک سابقه خانوادگی قوی وجود دارد. اما در افراد مسن اینطور نیست، بنابراین در واقع چیزی در محیط است که باعث آن میشود.
محققان در این مطالعه سوابق تجویز دارو را در ۲.۳ میلیون بزرگسال بالای۶۰ سال در دانمارک که از سال ۲۰۰۰ تا ۲۰۱۸ مبتلا به بیماری التهابی روده تشخیص داده شده بودند، تجزیه و تحلیل کردند.
محققان ارتباطی بین مصرف هر گونه آنتی بیوتیک و میزان بالاتر بیماری التهاب روده پیدا کردند و خطر با هر دوره آنتی بیوتیک به طور قابل توجهی افزایش یافت.
در مقایسه با افرادی که در پنج سال گذشته از آنتی بیوتیک استفاده نکرده بودند، مصرف یک دوره آنتی بیوتیک تشخیص جدید التهاب روده را ۲۷ درصد بیشتر کرده بود؛ مصرف دو دوره با خطر ۵۵ درصد بیشتر و سه دوره با خطر ۶۷ درصد بیشتر همراه بود.
این مطالعه نشان داد افرادی که در یک یا دو سال گذشته آنتیبیوتیک مصرف کردهاند، بالاترین میزان تشخیصهای جدید بیماری التهابی روده را داشتند.افزایش خطر ابتلاء به بیماری التهاب روده برای همه انواع آنتی بیوتیک ها به جز نیتروفورانتوئین که معمولاً برای عفونتهای دستگاه ادراری تجویز میشود، مشاهده شد.
نتایج این مطالعه نیاز به استفاده محتاطانه از آنتی بیوتیک ها را برای جلوگیری از بیماری التهابی روده و مقاومت آنتی بیوتیکی نشان میدهد.