۰
plusresetminus
تاریخ انتشاردوشنبه ۲۷ خرداد ۱۳۹۸ - ۱۳:۳۴
کد مطلب : ۲۹۴
در نشستی با خبرنگاران :‌

معاون فرهنگی وزارت بهداشت :‌ مالیات دخانیات سالانه ۱۰ درصد افزایش یابد

معاون فرهنگی و اجتماعی دانشگاه علوم پزشکی تهران می گوید: یکی از اساسی ترین راهکارهای کاهش مصرف دخانیات افزایش مالیات است و بر این مبنا مالیات سالانه باید ۱۰ درصد افزایش یابد.
معاون فرهنگی وزارت بهداشت :‌ مالیات دخانیات سالانه ۱۰ درصد افزایش یابد
به گزارش پایگاه خبری خبردارو، عبدالرحمن رستمیان روز دوشنبه در یک نشست خبری عنوان کرد: امروزه یکی از اساسی‌ترین دغدغه‌های جامعه ایران شیوع مصرف دخانیات است. در حال حاضر این مصرف به ویژه قلیان در سنین پایین مورد توجه واقع شده است.

وی افزود: دانشگاه‌ها و مراکز علمی باید با استفاده از آموزش‌های تخصصی در جهت کاهش و رفع این مسئله اقدام کنند.

رستمیان ادامه داد: سیگار یکی از اصلی ترین دلایل ابتلا به سرطان و مرگ و میر به شمار می‌رود و این در حالی است که این مسئله قابل پیشگیری است.

وی با اشاره به ۱۰۰ هزار میلیارد تومان عوارض جمعی ناشی از سیگار تصریح کرد: این ماده علاوه بر آسیب‌های فردی نظیر بیماری‌های قلبی و عروقی، ریوی، التهابی، پوکی استخوان، سبب مسائل و مشکلات جمعی، صنعت بیمه و اقتصاد می شود.

عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی تهران خاطرنشان کرد: ۶۰ هزار مرگ و میر نیز ناشی از مصرف این مواد مطرح شده است که می توان با اطلاع رسانی و آموزش‌های صحیح در زمینه رفع و کاهش آن اقدام کرد.

وی با اشاره به سیاست کاهش تقاضا، سیاست گذاری‌های صحیح و اجراسازی آنها را نیز از دیگر راهکارها در این زمینه عنوان کرد.

به گفته این مسئول آموزش عالی در سال‌های اخیر به مانند جوامع اروپایی ۱۵۰۰ بیمارستان نیز در این زمینه ارتقاء سلامت و پیشگیری از بیماری فعالیت می‌کنند.

رستمیان با انتقاد از برخی نمایندگان مجلس شورای اسلامی اظهار کرد: مالیت بر دخانیات باید افزایش یابد؛ در اطراف به مدارس نیز به فروش نرسد و همچنین به کودکان زیر ۱۸ ساله تعلق نگیرد.

وی افزود: به عبارت دیگر استانداردهای بین المللی سلامت به منظور کاهش مصرف دخانیات باید رعایت شود و سلامت محوری اتفاق افتد؛ امروزه برخی جوامع نظیر ترکیه، عربستان و پاکستان نیز به استانداردهای بین المللی سلامت دست یافته‌اند.

این مدرس دانشگاه تاکید کرد: مالیات دخانیات نیز باید برای سلامت این بیماران و در جهت رشد و توسعه اماکن ورزشی و سلامت مورد بهره برداری قرار بگیرد.

رستمیان درصد مصرف کنندگان دخانیات در جامعه را ۲۰ درصد عنوان و اظهار کرد: در حال حاضر ۱۰۰ درصد جامعه هزینه این عوارض را پرداخت می‌کنند و این مسئله باید برطرف شود.
 

۵۰ الی ۷۵ درصد مصرف کنندگان سیگار تمایل به ترک دارند

متخصص روانپزشکی درمانگاه مرکز ملی مطالعات اعتیاد دانشگاه علوم پزشکی تهران نیز در این نشست اظهار کرد: در حال حاضر در برخی کشورها به منظور کاهش مصرف دخانیات و عوارض ناشی از این مسئله بر راهبردهای متعددی تاکید می شود.

علیرضا نوروزی افزود: دشواری دسترسی، محدودیت خرده فروشی، عرضه، سن فروش، محل فروشی و همچنین تبلیغات از جمله این راهکارها به شمار می‌رود.

نوروزی تصریح کرد: امروزه سیگار یکی از انواع موادمخدر در دنیا شناخته می شود که دسترسی بدان قانونی و مصرف آن پس از یک مدت برای مصرف کننده حالت اجبار پیدا می‌کند.

وی ادامه داد: براساس آمار ۵۰ الی ۷۵ درصد مصرف کنندگان سیگار تمایل به ترک این ماده مخدر دارند؛ اما به سبب نوع مواجهه مغز قادر به ترک آن نخواهند بود.

نوروزی با اشاره به عوارض ناشی از مصرف این ماده خاطرنشان کرد: بیماری‌های قلبی و عروقی، ریوی، فشارخون و همچنین سرطان از جمله عوارض مصرف سیگار است.

وی در خصوص برخی دیگر از مواد دخانی نظیر قلیان یادآور شد: این مواد در حقیقت سیگاری‌های آینده را تربیت می‌کند؛ بنابراین هر نوع مواجهه مغز با نیکوتین باید محدود شود.

این روانپزشک تاکید کرد: در سطوح فردی نیز آموزش‌های فردی، کمک به رشد مهارت‌ها و هنجارزدایی مصرف موثر است.

وی با بیان اینکه در حال حاضر ۱۴ درصد جامعه مصرف دخانیات و ۱۱ درصد دیگر نیز دارای مصرف روزانه سیگار هستند؛ افزود: گاه در برخی مواقع خیرخواهانه درمورد مصرف همگانی این ماده صحبت می شود؛ حال آنکه این مسئله سبب شیوع و افزایش مصرف مواد مخدر می شود.

این متخصص با اشاره به درمان مصرف کنندگان گفت: مالیات دخانیات باید جهت درمان افراد سیگاری هزینه شود. به دلیل محدودیت مراکز تخصصی در این زمینه بر مسئله درمان کمتر تاکید شده است.

وی اظهار داشت: بیماران این عرصه نیازمند راه اندازی کلینیک تخصصی ترک سیگار هستند؛ در حال حاضر این کلینیک ۲ روز در هفته فعال و آماده خدمت رسانی به این بیماران است.

به گفته نوروزی همچنین بیماران نیازمند ایجاد شبکه ارتباطی با برخی از مراکز نظیر مراکز قلبی و عروقی هستند؛ چراکه یکی از مهم‌ترین عوامل پیشگیری از مرگ و میر در جامعه سیگار است.

سیگار برای کودکان مصرف کننده به لحاظ روحی آسیب زا است

یک متخصص پزشکی اجتماعی نیز در این نشست با اشاره به عوارض مصرف سیگار برای فرد مصرف کننده و اطرافیان عنوان کرد: عوارض مصرف سیگار برای اطرافیان در قالب دودهای دسته اول، دوم و سوم تقسیم بندی می شود.

نرجس توکلی تصریح کرد: دود انتهای سیگار که با عنوان دودهای دسته دوم شناخته می شود؛ اطرافیان مصرف کننده را در معرض بیماری‌های متعددی مانند سرطان ریه قرار می‌دهد.

وی افزود: این دود برای کودکان نیز به لحاظ روحی و جسمی بسیار آسیب زا خواهد بود. همچنین دودهای دسته سوم که در حقیقت به آثار این مواد برروی اشیاء اشاره می‌کند، بسیار خطرناک و آسیب رسان خواهد بود.

توکلی یکی از اساسی‌ترین راهکارهای کاهش و رفع این عوارض را ترک مواد مخدر و در صورت مصرف، استفاده در فضاهای باز عنوان کرد.


منبع: ایرنا
ارسال نظر
نام شما
آدرس ايميل شما