سرپرست سازمان غذا و دارو: از این پس همه آرای کمیسیونهای قانونی بلافاصله در سایت این سازمان منتشر میشوند تا ذینفعان بتوانند به این آرا دسترسی پیدا کنند و از آنها مطلع شوند
به گزارش پایگاه خبری خبردارو، محمدرضا شانه ساز در نشست خبری با اصحاب رسانه افزود: ما بصورت ماهانه ۱۵ تا ۳۰ قلم کمبود دارویی داریم که این موضوع در همه جای دنیا رخ میدهد، ما تلاش داریم کمبودها را پیش بینی کنیم و تصمیمات به موقع اتخاذ شود.
وی گفت: دارویی که وارد کشور میشود اول به آزمایشگاه مرجع سازمان غذا و دارو ارسال و کنترل کیفیت میشود.
شانه ساز افزود: استانداردهای ما بر اساس سازمان بین المللی «پیکس» است و هر دارو باید از حدود ۲۵ گلوگاه نظارتی عبور کند تا تولید شود.
وی گفت: از نظر سازمان غذا و دارو فقط داروهای تولید داخل باید تحت پوشش بیمه قرار بگیرند، چون داروهای تولید داخل تحت شاخصهای سختگیرانهای وارد بازار میشوند، اما در عین حال فشار برخی از انجمنها و بیماران باعث میشود مجبور شویم برخی مواقع تغییر سیاست بدهیم و نرمش کنیم.
شانه ساز افزود: داروی برند «دفرازیروکس» حداقل دو دهه قبل از داروهای داخل قدمت ورود به بازار داشته است. بیماران نگرانند که اگر تغییری در مصرف دارو داشته باشند و روی مصرف داروی جدید بیایند دچار مشکل شوند درحالی که واقعا اینطور نیست و نباید نگران باشند.
سرپرست سازمان غذا و دارو گفت: سیاست ما چکشی و ضربتی نیست و با شیب ملایم به سمت افزایش مصرف داروی تولید داخل دفرازیروکس میرویم. این موضوع یک بحث فرهنگی است و باید اطلاعرسانی شود تا بیماران از بابت تغییر مصرف دارو نگران نشوند.
وی افزود: با شیب ملایم اصلاحات لازم را برای افزایش مصرف داروی تولید داخل بیماران تالاسمی انجام میدهیم تا به بیماران علاوه بر بیماری، فشار روحی فوقالعادهای وارد نشود.