به گزارش پایگاه خبری خبردارو، بنابر اعلام صفحه اینستاگرام دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی، در این نامه آمده است:« با احترام، عطف به نامه شماره ۱۳۵/ ۱۰۳۷/ د مورخ 1400.4.20 درخصوص اطلاعات مربوط به ارزیابی تهدیدات مدیریت بحران و با عنایت به اینکه گروه های کلاهبرداری ممکن است به دنبال پر کردن ویال های خالی واکسن که به طور نامناسب دفع شده اند باشند، سازمان جهانی بهداشت، اقدام به اشتراکگذاری اطلاعات ارزیابی فوق به منظور افزایش آگاهی از تهدیدات محتمل در مورد ویال های خالی واکسن های کووید ۱۹ نموده است.
لازم به ذکر است، برخی از ویژگی های ویال های تقلبی و احتمالا پر شده به صورت غیرقانونی (پیوست) می باشد. همچنین مشخصات زیر به عنوان مهمترین این ویژگی ها قلمداد می شوند:
- ویال های دارای خراش یا علائم دستکاری
- نشانه هایی از آسیب رسیدن به برچسب ها بوسیله آب
- درپوش فلزی دارای فرورفتگی، خراشیدگی یا شکستگی
- خراشیدگی یا سوراخ روی درپوشهای پلاستیکی
- وجود مواد یا ذرات خارجی قابل رویت در داخل ویال
- وجود دستکاری قابل تشخیص تاریخ انقضاء
- وجود اختلاف در تاریخ انقضاء با شماره محموله معتبر
- وجود مشکوک مقادیر زیادی از محصول موجود برای فروش به صورت خصوصی.
لازم به ذکر می باشد، در حال حاضر واکسیناسیون کووید ۱۹ توسط معاونت محترم بهداشت وزارت متبوع صورت می گیرد. لیکن با توجه به اینکه احتمال سودجویی افرادی به منظور عرضه و توزیع موارد تقلبی و قاچاق فرآورده های مختلف از جمله واکسن نیز وجود دارد، مقتضی است دستور فرمائید، ضمن اطلاع رسانی موارد مذکور، تاکید بر پیگیری اصالت کلیه فراوردهای سلامت از طریق برچسب رهگیری اصالت کالا به کلیه مراکز تحت پوشش آن معاونت محترم به نحو مقتضی صورت پذیرد. "
مرجع : دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی