مدیر اجرایی مطالعات بالینی واکسن تولیدی ستاد اجرایی فرمان امام (ره) دستیابی به دانش تولید انبوه واکسن کووایران برکت در ایران را بسیار بااهمیت دانست و گفت: دانش تولید انبوه واکسن کرونا در کشور بومیسازی شد.
به گزارش پایگاه خبری خبردارو، سیدرضا مظهری روز پنج شنبه افزود: تولید انبوه واکسن نیاز به دانش مجزایی دارد که محققان ایرانی به آن دست یافتند و با بهره گیری از این دستاورد به تولید انبوه واکسن کوو ایران برکت شدند.
وی، تولید واکسن در مقیاس انبوه را موفقیت دیگری برای کشور دانست و اظهارداشت: اقدامات در زمینه بومی سازی فرایند تولید انبوه انجام شده است که این موضوع در آینده برای کشور بسیار راه گشا خواهد بود.
واکسن ایران برکت توانایی خنثی سازی ویروس انگلیسی را دارد.
مدیر اجرایی طرح واکسن کوو ایران برکت به ایمنی زایی و اثر بخشی واکسن کوو ایران برکت در مقابل جهش های ویروس کرونا اشاره کرد و گفت: نتایج بررسی ها نشان داد که این واکسن، توانایی خنثی سازی ویروس انگلیسی کرونا را دارد.
مظهری افزود: در مورد گونه های آفریقایی یا هندی هنوز آزمایش ها انجام نشده و در صدد هستیم تا این ویروس ها به دست ما برسد و آن را آزمایش کنیم و به محض انجام این کار، نتایج در اختیار ملت ایران قرار خواهد یافت.
حسینی مدیر مرکز کارآزمایی بالینی دانشگاه علوم پزشکی تهران هم پیش از این درمورد اثربخشی این واکسن در مقابل گون های مختلف اظهار داشت: در محیط آزمایشگاهی ویروس کرونا جهش یافته موسوم به انگلیسی، کشت داده شد و پادتن افرادی که این واکسن را دریافت کردند در مجاورت این ویروس قرار گرفت، خنثی سازی ویروس تایید شد. در این بررسی تاثیر واکسن از طریق تست خنثی سازی سرم داوطلبان مشاهده شده است.
وی افزود: جهش های دیگر ویروس کرونا مانند آفریقایی، بزریلی و هندی اگر برای مطالعه در اختیار ما قرار گیرد با همین روش می توانیم بررسی را انجام دهیم.
برخی کشورها درخواست استفاده از واکسن ایران برکت را دارند
وی با یادآوری این که برخی کشورها با ما تماس گرفتند و درخواست استفاده از واکسن کوو ایران برکت را دارند، گفت: سیاست صادراتی در مورد واکسن کرونا را باید وزارت بهداشت تعیین کند.
مدیر اجرایی مطالعات بالینی واکسن تولیدی ستاد اجرایی فرمان امام(ره) خاطرنشان کرد: پیش بینی می شود که تولیدکنندگان داخلی با برنامه ریزی های انجام شده در چند ماه آینده نیاز کشور را برآورده کنند و این فرصت برای کشور فراهم می شود که مازاد نیاز را به کشورهای دیگر صادر کند.
مظهری با یادآوری این که تقاضای بسیار زیادی در دنیا برای واکسن وجود دارد و این موضوع فرصتی را برای کشور فراهم می کند، ادامه داد: تحقق تولید توسط همه سازندگان واکسن کرونا، سبب اشباع بازار داخلی می شود و فرصت صادرات را برای همه تولیدکنندگان داخلی فراهم می کند.
به گزارش ایرنا، تزریق انسانی مرحله اول مطالعات بالینی نخستین واکسن کرونا ساخت محققان ایرانی با نام «کُوو ایران برکت» روز سه شنبه (نهم دی ماه ۱۳۹۹) با حضور وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی و معاون علمی و فناوری رییس جمهوری روی سه داوطلب آغاز شد.
مرحله دوم این واکسن از اواخر اسفند ماه سال آغاز شد و در این مرحله ۲۸۰ داوطلب وارد این طرح مطالعاتی شدند.
مرحله سوم کارآزمایی بالینی واکسن کوو ایران برکت هم با حضور ۲۰ هزار داوطلب در ۶ شهر انجام شد و تاکنون علاوه بر تزریق دوز اول به تمام داوطلبان، بخشی از آنان دوز دوم خود را دریافت کرده اند.
وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی اواخر خردادماه مجوز مصرف اضطراری کوو ایران برکت که نخستین واکسن ایرانی است را صادر کرد و قرار است این واکسن نیز بزودی وارد سبد واکسیناسیون ایران شود.