رئيس دانشکده طبسنتي گفت: دارو، درمان فشارخون بالا نيست؛ سبک زندگي غلط مهمترين علت ابتلاست.
به گزارش پایگاه خبری خبردارو، دکتر حسين رضاييزاده که با عنوان تدابير اصلاح سبک زندگي در حوزه سلامت به عنوان سخنران پيش از خطبههاي نماز جمعه اين هفته تهران سخنراني ميکرد افزود: پيش از ورود به بحث بايد همگان دقت کنيم که برخي اجازه پيدا نکنند با سوء استفاده از واژه طب اسلامي مرتکب تخلف شوند.
وي گفت: در وزارت بهداشت اگر آنقدر که به حوزه دارو و درمان توجه کرده ايم به حوزه پيشگيري، بهداشت و سلامت توجه ميکرديم شرايط بهتري داشتيم.
رئيس دانشکده طب سنتي دانشگاه تهران با اشاره به اينکه ترويج تغذيه نوزادان با شيرمادر، بسيج ملي واکسيناسيون فلج اطفال از اقدامات ارزشمند وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکي در سالهاي گذشته بوده است پويش ملي کنترل فشار خون را هم که اين روزها مورد توجه وزارت بهداشت قرار گرفته است اقدامي ارزشمند خواند.
رضايي زاده گفت: در حوزه طب سنتي آنطور که ميخواستيم ارتقا پيدا نکرده ايم و ما درخواستمان از همه مسئولان و نهادهاي نظارتي و قوه قضاييه اين است که با کساني که به بهانه ترويج طب اسلامي، سلامت مردم را به خطر مياندازند و گاهي بيماران در شرايط خطرناک را از درمانهاي رايج پزشکي محروم ميکنند برخورد شود چرا که برخي از اين افراد داروهايي عرضه ميکنند که در شرايط غيربهداشتي توليد ميشود.
وي توجه هرچه بيشتر به طب سنتي و اصلاح سبک زندگي را در سالم ماندن آينده جامعه موثر خواند.
رئيس دانشکده طب سنتي دانشگاه تهران به پويش ملي کنترل فشارخون که اين روزها در کشور در حال برگزاري است اشاره کرد و گفت: بيماري فشارخون بالا بيماري مزمني است که معمولا علائم آن به زودي مشخص نميشود و وقتي افراد متوجه اين بيماري ميشوند که خيلي از ارگانهاي بدنشان دچار اختلال شده است و اين موضوع در باره بيماري ديابت و چربي بالاي خون هم صدق ميکند.
رضايي زاده افزود: به همين علت رصد کردن سلامتي و اقدامات پيشگيرانه در اين باره ضروري است.
وي گفت: آمار ابتلا به فشارخون بالا در کشور ما بالاست که اين موضوع هم در سنين جواني مشهود است و هم در خانمها بيشتر از آقايان ديده ميشود.
رئيس دانشکده طب سنتي دانشگاه تهران افزود: البته با يکبار فشارخون بالا فرد مبتلا به اين بيماري نيست و بايد فشارخون در يک بازه زماني يک تا سه ماهه و حداقل سه بار در روز در شرايط مختلف سنجيده شود تا بتوان به فرد برچسب افزايش فشارخون را زد.
رضايي زاده گفت: کم تحرکي و پشت ميزنشيني، پيشينه خانوادگي ابتلا به اين بيماري ها، اضافه وزن، رژيم غذايي ناسالم و درست نخوردن، داشتن ديابت و خوردن بيش از اندازه نمک جزو عوامل زمينه ساز به فشارخون بالاست و نخستين قدم براي درمان آن اصلاح سبک زندگي است.
وي افزود: با کم کردن وزن از طريق کم خوردن و فعاليت بيشتر و رژيم غذايي مناسب و همچنين با ترک مصرف دخانيات، الکل و قليان و کاهش استرسها و افزايش آرامش جسم و جان قدمهاي خوبي در کاهش پرفشاري برداشته ميشود.
رئيس دانشکده طب سنتي دانشگاه تهران گفت: خواب هم بايد الگوي مناسبي داشته باشد به اين ترتيب که خواب کمتر از شش ساعت و بيشتر از 9 ساعت مستعد کننده افزايش فشار خون است و خواب بايد قبل از نيمه شب رخ دهد و بيدار ماندن پاي برنامههاي تلويزيون تا پاسي از شب از مشکلات امروز ماست.
رضايي زاده افزود: علاوه بر اينکه زياد خوردن نمک موجب فشار خون ميشود برخي ترکيبات افزودني به آبميوهها و نوشابهها نيز، چون حاوي سديم است ميتواند موجب افزايش فشار خون شود.
وي گفت: ابن سينا مهمترين تدابير سبک زندگي را در ورزش کردن، مديريت غذا خوردن و خواب توصيف کرده است و از نگاه ابن سينا ورزش بايد با توجه به سن، آب و هوا و دماي محيط تا حدي انجام شود که تعريق صورت گيرد.
رئيس دانشکده طب سنتي دانشگاه تهران افزود: اثرات ورزش و پرتحرکي در درمان ديابت، افسردگي، مشکلات حافظه و سرطان اثبات شده است.
رضايي زاده به وقت خوردن، به اندازه خوردن و خوب جويدن را از نکات مهم در تغذيه سالم خواند و ديدن تلويزيون و فعاليت با تلفن همراه را در زمان غذا خوردن به شدت نهي کرد و گفت: برخي ميگويند هر لقمه غذا بايد 30 بار جويده شود و اين به اين معناست که غذا بدون جويدن کافي نبايد بلعيده شود.
وي افزود: در باره کيفيت خواب هم از نگاه ابن سينا اينگونه آمده است که درست خوابيدن به معناي اين است که فرد خودش بيدار شود و وقتي بيدار شد احساس توان، شادابي و رضايت از خواب داشته باشد.