نمکی: ایران به یکی از بهترین و موثرترین واکسنهای کرونا دست یافت
وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی گفت: امروز کشورمان به یکی از بهترین، موثرترین و پویاترین واکسن های کرونای جهانی در انستیتو پاستور دست یافته است.
به گزارش پایگاه خبری خبردارو، سعید نمکی روز دوشنبه در مراسم بیست و سومین آیین پویش ره سلامت و آغاز مرحله سوم کارآزمایی بالینی واکسن کرونا انستیتو پاستور ایران و انستیتو فینلای کوبا امروز در تالار ابن سینای دانشگاه علوم پزشکی اصفهان افزود: اگر کشوری واکسن ساز شد بسیاری از فناوری های جدید را در اختیار دارد و ما از سرافرازترین کشورها در این زمینه هستیم.
وی تاکید کرد: امروز ژنرال های عرصه تولید واکسن کار خود را کردند، ترمزی برای آن نیست و ایران، درخشان ترین کشور در عرصه تولید واکسن کووید ۱۹ در منطقه است.
وزیر بهداشت با بیان اینکه امروز داوطلبان تزریق واکسن کرونا پاستور به دنیا نشان دادند که به این کار ایمان دارند، اظهار داشت: مرحله یک و ۲ واکسن کرونا پاستور به دقت مطالعه کردم و واکسن بسیار خوبی است و این مراحل به خوبی انجام شده و با اطمینان خاطر اجازه اجرای مرحله سوم را دادم.
وی با بیان اینکه سخت ترین لحظات را در دوران کرونا بدلیل از دست دادن همکارانمان داشتیم، افزود: ما در روزهای ابتدایی شیوع ویروس، کیت تشخیص کرونا نداشتیم و عده ای آن را از سازمان جهانی بهداشت آوردند تا اینکه از انستیتو پاستور خواستم تا کمک کردند و با کار شبانه روزی این کیت ها را ساختند.
نمکی اضافه کرد: ما یکی از ظریف ترین و علمی ترین شیوه های مدیریت کرونا را با دستان بسته و چشمان باز با وجود همه فشارها و تحریم ها داشتیم.
وی با بیان اینکه ۵۶ روز طول کشید تا از وارد کننده مواد شوینده، ماسک و لباس محافظتی به تولید کننده و صادر کننده آن تبدیل شدیم، گفت: بسیاری می خواستند که ما زمین بخوریم و در دنیا فکر می کردند که کرونا، تیر خلاص جمهوری اسلامی ایران در شرایطی که تحت تحریم های ظالمانه قرار دارد، است.
نمکی با اشاره به اینکه یکی از این زمینه ها ، واکسن کرونا بود، اضافه کرد: سهمیه ایران از کوواکس در ابتدا هشت میلیون دوز بود اما بعد با چانه زنی آن را به ۱۶ میلیون و ۸۰۰ هزار رساندیم.
وی با تاکید بر اینکه ما راهی به جز تبعیت از این شیوه بین المللی نداشتیم، تصریح کرد: چهار ماه برای انتقال پول ما را اذیت کردند اما این ساز و کار را رفتیم.
وزیر بهداشت با بیان اینکه برای واکسیناسیون جمعیت زیاد کشورمان نیاز به منابعی غیر از کوواکس داشتیم، گفت: از فروردین ۹۹ به موضوع واکسن پرداختیم، اردیبهشت ۹۹ با کشورهای هند، روسیه و چین مذاکره داشتیم و ۹ ماه طول کشید تا با روسیه قرارداد بستیم.
نمکی با بیان اینکه واردات واکسن غیر از کوواکس بصورت قطره چکانی است، اظهار داشت: ۸۵ درصد واکسن ها در هفت کشور مصرف می شود و اگر سر ریز داشته باشد به بقیه می رسد.
وی تاکید کرد: راه پایدار در تامین واکسن کرونا تولید داخل است که این راه را با شجاعت و جسارت و تکیه بر دانشمندان خودمان آغاز کردیم که یکی از آنها انستیتو پاستور است.
نمکی افزود: تولید واکسن چهاراه تبادل علوم پزشکی و غیر پزشکی است و اگر کشوری واکسن ساز شد بسیاری از زیرساختها و قدرت ها را دارد.
وی با بیان اینکه عده ای در حسرت تولیدهای واکسن ایرانی می سوزند، گفت: یک دفعه عده ای بعد مدت ها مانند قارچ پیدا می شوند و می دانم که اینها از کجا ضربه می خورند.
وزیر بهداشت بیان کرد: برخی می خواستند من را خسته کنند و گفتند که استیضاح وزیر بهداشت کلید خورد و فکر می کنند که خیلی به این میز وابسته ام اما نمایندگان مجلس موضوع را درک و به موقع ورود پیدا کردند.
نمکی اضافه کرد: ما با ۶ پلتفرم متفاوت در کشور کار می کنیم که یکی از بهترین انها این کار بزرگ در انستیتو پاستور است و به زودی طرح دیگری نیز رونمایی می شود و همچنین سایر طرح های واکسن سازی مانند برکت.
وی خاطرنشان کرد: عده ای ما را تخطئه کردند که چرا فاز سوم سایر واکسن بقیه را استفاده نکردید و من گفتم فقط یک شرط دارد که دانش فنی ان نیز انتقال یابد و مردم کشورمان را به این حقارت مبتلا نمی کنیم که عامل آزمایشگاهی دیگران شویم.
در این مراسم نخستین واکسن مرحله سوم کارآزمایی بالینی کرونا پاستور به محمد مهدی گویا رییس اداره مدیریت بیماری های واگیر وزارت بهداشت و سپس علیرضا بیگلری رییس انستیتو پاستور تزریق شد.
سعید نمکی وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی عصر یکشنبه پنجم اردیبهشت وارد اصفهان شد و پس از عیادت از آیت الله حسین مظاهری از مراجع تقلید و رییس حوزه علمیه اصفهان که در یکی از بیمارستان های کلانشهر اصفهان بستری است، در جلسه هیات رییسه دانشگاه علوم پزشکی اصفهان شرکت و مشکلات و مسائل بخش های مختلف این دانشگاه شامل آموزش، پژوهش، بهداشت، درمان، غذا و دارو و پشتیبانی را بررسی کرد.
شرکت در جلسه ستاد استانی مدیریت مقابله با کرونا دیگر برنامه سفر وزیر بهداشت به اصفهان است.
از اسفند سال ۹۸ تا کنون مجموع بیماران کووید۱۹ در کشور به ۲ میلیون و ۳۹۶ هزار نفر رسید و بیش از ۶۹ هزار نفر بر اثر این بیماری جان باختند.