رئیس جمهور گفت:در این شرایط واردات واکسن یک وظیفه است و هر شرکت خصوصی، بیمارستان، هر موسسه، هر فردی که میتواند که از هر جا واکسن مورد تایید وزارت بهداشت و درمان وارد کند با ارز نیمایی با هر مقدار این کار را انجام دهد و در بین مردم توزیع شود.
به گزارش پایگاه خبری خبردارو، حجت الاسلام و المسلمین حسن روحانی روز چهارشنبه در جلسه هیات دولت با اشاره به شیوع کرونا اظهار کرد: همه کشورها در یک موج بزرگی گرفتار شدند. بعضی فکر می کنند چون عید نوروز بود و عدهای مسافرت رفتند، سبب شیوع بیشتر شده درحالی که دنیا و کشورهایی هم که عید نوروز نداشتند گرفتار هستند. البته ترددها، دورهمیها، مراعات نکردن همه تاثیرگذار است اما دنیا با موج جدیدی مواجه شده و همه ما باید به یکدیگر کمک کنیم و الان وقت شعار نیست و الان وقت عمل است.
رییس دولت تدبیر و امید با بیان اینکه بخش بهداشت و درمان بار بسیار سنگینی بر دوش دارد، گفت: ما قدردان آنها هستیم و این کار عظیم و بزرگ را انجام میدهند. همه مسوولان در سراسر کشور مسئولیت بزرگی دارند و باید ما نشان دهیم که همه اصولی که به ما گفته شده همه آنها را اجرا و پیاده کنیم.
روحانی با تاکید بر اینکه شیوه نامههای بهداشتی سبب جلوگیری از شیوع ویروس کرونا میشود، گفت: شیوه نامه ها جزو واضحات است. از ابتدای شیوع ویروس کرونا هر موقع که شیوه نامههای بهداشتی به ۸۵ تا ۹۰ درصد رسیده، شرایط کشور در موضوع کرونا آرام شده است. اما هر موقع که شیوهنامههای بهداشتی به ۵۰ و ۴۷ درصد و کمتر از آن رسیده، شرایط به هم ریخته است.
رییس جمهوری ادامه داد: من به عنوان فردی که در این موضوع مسوولیت دارم و از ابتدا از موضوع مطلع بوده و همه آمارها در دستم است و هر روز هم آمار را می خوانم، هیچ چیز جز این نیست. هر موقع که مراعات و رعایت شیوه نامه ها به ۸۵ درصد و ۹۰ درصد می رسد، همه چیز درست می شود. اما هم اینکه شیوه نامهها رها میشود و توجه نمیشود و مقدار رعایت پروتکل ها به ۴۰ تا ۵۰ درصد میرسد، بار دیگر همه چیز به هم می ریزد. به عبارتی همه این مسائل دست خود مردم است. البته همه مسوولیت داریم و هیچ کس نمی تواند از این مسئولیت عبور کند، اما اساس کار این است که شیوه نامهها را رعایت و اجرا کنیم.
واردات واکسن یک وظیفه است
رییس جمهوری با بیان اینکه در این مقطع واکسن نقش بسیار مهمی ایفا می کند، گفـت: ممکن است فردی واکسن زده باشد ولی به دلیل ابتلا به ویروس جهش یافته باز هم مبتلا شود. اما واکسن نقش بسیار مهمی در جلوگیری از افزایش آمار مرگ و میر دارد. یعنی فردی که واکسن زده، ممکن است ویروس او را به شکلی مبتلا کرده و بعد از چند روز نیز بهبود یابد. اما حفظ جان مردم برای ما در اولویت است و بعد از آن باید از گردش ویروس جلوگیری کنیم.
وی ادامه داد: در این شرایط واردات واکسن یک وظیفه است و هر شرکت خصوصی، بیمارستان، هر موسسه، هر فردی که میتواند که از هر جا واکسن مورد تایید وزارت بهداشت و درمان وارد کند با ارز نیمایی با هر مقدار این کار را انجام دهد و در بین مردم توزیع شود. قیمت آن هم زیاد نیست و با ارز نیمایی و حمل و نقل آن و مخارجی که برای تزریق است عدد بالایی نیست و هر فردی میتواند واکسن را وارد کند تا مردم استفاده کنند.
روحانی با تاکید بر اینکه وزارت بهداشت نیز مسئولیت دارد و در چارچوب ستاد ملی مقابله با ویروس کرونا نیز اقدامات لازم برای تزریق واکسن را انجام میدهد، افزود: وزارت بهداشت ابتدا کادر بهداشت و درمان را واکسینه میکند، بعد افراد با سن بالا و بعد افرادی که بیماریهای زمینهای دارند. اما واکسن آزاد نیز میتوانند وارد کنند تا مردم استفاده کنند و این در جلوگیری از شیوع ویروس نقش بسزایی ایفا میکند.
رییس جمهور تاکید کرد: البته واکسنهای داخلی را تقویت میکنیم و عدهای میگفتند که اجازه ندهیم ۴ یا ۵ مدل واکسن تهیه شود و فقط نسبت به تهیه یک واکسن اقدام کنیم. اما مشورت کردیم و دیدیم که مشکلی در این زمینه وجود ندارد. البته پایه بعضی از واکسنها فرق میکند ولی موسسات مختلف درحال تهیه واکسن هستند و نباید تهیه واکسن به تاخیر بیفتد.
رییس دولت دوازدهم عنوان کرد: لازم است همه کمک کنند و واکسن به بازار بیاید. البته ممکن است واکسن داخلی در تابستان به دست مردم برسد. ولی در این مقطع واردات واکسن خارجی وظیفه ما است و وزارت بهداشت و درمان وظیفه خود را انجام میدهد، شرکتهای خصوصی نیز آزاد هستند که این کار را انجام دهند و تهیه واکسن یک وظیفه مهم برای دولت است.
روحانی با اشاره به حلول ماه مبارک رمضان اظهار داشت: مردم عزیز ما در این ماه گرانقدر کمکهای مومنانه را فراموش نکنند. اجر و ثواب کمک در این ماه بیش از ماه های دیگر است و عبادت در این ماه متفاوت است البته ماه مبارک رمضان بر اساس صیام و قیام و تلاوت قرآن است. ولی احسان و نیکوکاری و افطار جزو مواردی است که درهمه روایتها مورد تاکید است.
وی خاطرنشان کرد: امسال که نمیتوانیم مراسم معمولی افطار را برگزار کنیم، میتوانیم مواد خشک و بستههای معیشتی را که توسط مردم عزیز در شهرهای مختلف و مساجد بسته بندی میشود در اختیار مردم نیازمند قرارداده و این تلاش را افزایش دهیم.