به گزارش پایگاه خبری خبردارو، دکتر مصطفی قانعی افزود: استاندارد دارویی یکی از حساسترین مواردی است که در تولید دارو مورد توجه بوده و تدوین استانداردهای دقیق آن یک ضرورت ملی است.
وی تاکید کرد: ایران یکی از کشورهای پیشرو در حوزه تولید دارو و تامین این نیاز حیاتی در منطقه است. البته جایگاه ایران در دنیا هم قابل توجه است، اما صرف تولید دارو مهم نیست؛ بلکه برای جهانی شدن این صنعت باید تلاش کرد داروهای تولیدی منطبق با استانداردهای ملی و بینالمللی عرضه شود.
وی بیان کرد: تدوین ۳۰ استاندارد جدید در حوزه تولیدات دارویی یکی از همین اقدامات است که با تلاش ستاد توسعه زیستفناوری معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری و دیگر نهادهای مرتبط با این حوزه در حال انجام است و تا پایان سال محقق میشود.
ایران با تولید ۲۲ داروی زیستی در جمع ۵ کشور نخست آسیا است
دکترقانعی یادآور شد: در حال حاضر نام ایران با تولید ۲۲ داروی زیستی در میان ۵ کشور نخست تولیدکننده این محصولات در آسیا ثبت و ضبط شده؛ افتخاری که با تلاش زیستبوم فناوری و نوآوری به ثمر نشسته است. این اقدامات با ایجاد شتابدهندهها سرعت گرفته و ایران را به عنوان کشوری صاحب فناوری به دنیا معرفی کرده است.
دبیر ستاد توسعه زیستفناوری معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری، یکی از اولویتهای ستاد در این سالها را رونق دادن به تولید داروهای زیستی برشمرد و گفت: تولید داروهایی با فناوری پیچیده ایران را به رقیبی برای دیگر کشورها بدل کرده است.
وی ادامه داد: سرآمدان علمی کشور در حوزه تولید داروهای زیستی تلاشی مضاعف دارند و تا پایان سال ۳۰ استاندارد دارویی جدید تدوین میشود تا به داروسازان ابلاغ شود.
ستاد توسعه زیست فناوری یکی از ۱۲ ستاد فعال در معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری است که در جلسه ۷۰۵ دی ماه ۱۳۹۰ شورای عالی انقلاب فرهنگی مصوبه "تشکیل ستاد توسعه زیست فناوری" به تصویب رسید.
مرجع : معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری