رئیس سازمان غذا و دارو گفت: از امروز ماسک های سه لایه در داروخانه ها با قیمت مصوب ۱۳۰۰ تومان در اختیار مردم قرار می گیرد و فروش ماسک با قیمت بیش از این رقم مصداق گرانفروشی است و با گرانفروشان برخورد می شود.
به گزارش پایگاه خبری خبردارو، محمدرضا شانه ساز روز سه شنبه در نشست خبری که در محل آزمایشگاه مرجع سازمان غذا و دارو برگزار شد، افزود: از حدود ۹۰ روز پیش قیمت ماسک به نرخ ۱۳۰۰ تومان تعیین شده اما اجرا نشده بود و در این مدت نیز شاهد بودیم که ماسک سه لایه با قیمت های بیشتر به دست مردم می رسد اما از امروز توزیع ماسک در داروخانه ها شروع می شود و طبق دستور رئیس جمهوری از امروز رعایت قیمت ۱۳۰۰ تومانی ماسک برای عرضه به مردم باید اجرا شود.
وی ادامه داد: توان تولید روزانه ماسک در کشور حدود ۲۱ میلیون ماسک است و اکنون روزانه بین ۵ تا ۶ میلیون ماسک در کشور تولید و در داروخانه ها توزیع می شود وحدود ۶۰ میلیون ماسک برای توزیع در داروخانه ها آماده توزیع است بنابراین هیچ نگرانی از نظر تامین ماسک مورد نیاز مردم وجود ندارد.
شانه ساز گفت: مردم بدانند نه در داروخانه نه در هیچ جای دیگر نباید ماسک سه لایه را بیش از ۱۳۰۰ تومان بخرند البته قیمت ماسک های دیگر ماسک N۹۵ که بیشتر مصرف صنعتی دارد، متفاوت است. از همه مردم می خواهیم قیمت ۱۳۰۰ تومانی برای هر ماسک از فروشندگان مطالبه کنند و اگر داروخانه یا فروشگاهی در گذشته ماسک را به قیمت بالاتر خریداری کرده باید مرجوع یا فاکتور را اصلاح کند و فروش گرانتر از ۱۳۰۰ تومان ماسک تخلف است.
وی ادامه داد: از قبل برای توزیع ماسک به قیمت ۱۳۰۰ تومان در ستاد لجستیک ستاد ملی کرونا برنامه ریزی شده بود و همه اعضای ستاد و ریاست جمهوری بر عرضه ماسک به قیمت مصوب اصرار دارند به خصوص اینکه استفاده از ماسک در بیرون از خانه برای همه مردم اجباری است و باید ماسک با قیمت مصوب به راحتی در دسترس مردم باشد.
رئیس سازمان غذا و دارو گفت: بعد از تامین ماسک در داروخانه ها، ماسک سه لایه در فروشگاههای لوازم و تجهیزات پزشکی و فروشگاههای زنجیره ای معتبر نیز به قیمت مصوب توزیع و در اختیار مردم قرار می گیرد و تا زمان اشباع بازار روند افزایش تولید ماسک در کشور ادامه پیدا می کند.
وی افزود: بازرسی های وزارت بهداشت، معاونت های غذا و داروی دانشگاههای علوم پزشکی بر عرضه ماسک به قیمت مصوب نیز با جدیت انجام می شود و مردم نیز می توانند در صورت مشاهده تخلف موارد را به معاونت های غذا و داروی دانشگاههای علوم پزشکی یا شماره ۱۹۰ وزارت بهداشت، نیروی انتظامی یا مراجع قضایی اطلاع دهند.
رئیس سازمان غذا ودارو درباره فروش اینترنتی دارو گفت: فروش دارو به صورت اینترنتی غیر قانونی است و افراد زیادی از این طریق داروهای تقلبی عرضه می کنند، اگر این تخلف به وزارت بهداشت گزارش شود یا همکاران وزارت بهداشت با این مورد مواجه شوند، حتما با متخلفان برخورد می شود. داروی رمدسیویر هم یک داروی بیمارستانی است وعرضه آن در خارج از بیمارستان تخلف محسوب می شود.
شانه ساز ادامه داد: عرضه اینترنتی شیرخشک نیز فعلا غیر قانونی است اما شیرخشک جزو اقلام سلامت است که می توان ساز و کار فروش اینترنتی آن را ایجاد کرد اما باید مطمئن شویم که امکان سوء استفاده وجود ندارد و حتما شیرخشک یا هر کالای سلامت که در آینده بخواهد به صورت اینترنتی عرضه شود باید فرآیند تایید اصالت از طریق برچسب اصالت را داشته باشد.
وی گفت: توزیع داروهای بیماران خاص جلوی در منزل نیز در حال پیگیری است، این اقدام در مورد عرضه واکسن آنفلوانزا و بعد از آن انسولین دنبال می شود اما فعلا در آغاز این راه هستیم و باید زنجیره این خدمت و ثبت آن در داروخانه با دقت انجام شود.
رئیس سازمان غذا و دارو درباره عرضه واکسن آنفلوانزا گفت: با توجه به کارشکنی هایی که برای تامین مواد اولیه تولید واکسن آنفلوانزا به وجود آمد امسال زمان طلایی را برای تولید این واکسن از دست دادیم اما واردات این واکسن برای تامین نیاز مردم انجام می شود.
وی افزود: تاکنون ۱.۵ میلیون واکسن آنفلوانزا وارد و در شبکه بهداشتی به صورت رایگان بین بیماران خاص و صعب العلاج و زنان باردار توزیع شده است، امیدواریم تا پایان مهر بتوانیم چند میلیون دیگر از این واکسن را وارد و توزیع کنیم اما به علت تحریم های بانکی پولی که برای خرید واکسن آنفلوانزا به خارج منتقل شده بود به بهانه های واهی برگردانده شد.
شانه ساز گفت: مقداری واکسن آنفلوانزا با ارز نیمایی هم وارد و به زودی در داروخانه ها با قیمتی که اعلام خواهد شد توزیع می شود و البته تهیه این واکسن نیازی به کد ملی ندارد.