قائم مقام معاون بهداشت وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی اظهار داشت: وزیر بهداشت تأکید داشت که باید برای ارائه خدمت در سامانه سیب، یادآور و هشدار جهت خدمات گروه های مختلف تحت پوشش وجود داشته باشد که این امکان در سامانه سیب ایجاد شد و گزینه فهرست افراد منتظر خدمت در صفحه نخست سامانه سیب برای کاربران آن شامل بهورزان و مراقبان سلامت، ایجاد شده است.
وی افزود: در گزینه فهرست افراد منتظر خدمت در سامانه سیب، براساس سن، جنسیت، وضعیت تاهل، نسبت در خانوار، وضعیت بارداری و زایمان، نوع خدمت مشخص شده است. برای مثال، اگر گزینه واکسن دوماهگی یا ایمن سازی بارداری یا هر کدام از ۱۳۰ نوع خدمت قابل ارائه، در نوع خدمت انتخاب شود، تمامی افرادی که از این نظر منتظر دریافت خدمت هستند، مشخص و نمایش داده میشوند.
قائم مقام معاون بهداشت وزارت بهداشت اضافه کرد: بعد از مشخص شدن افرادی که منتظر خدمت هستند، متن پیامک از پیش مشخص شده تحت عنوان دعوت برای دریافت خدمت برای آنها ارسال میشود و متن این پیامک اینگونه است که «جناب آقای یا سرکار خانم (فرد منتظر خدمت) لطفا جهت دریافت خدمات سلامت به پایگاه سلامت (پایگاه ارائه دهنده خدمات برای فرد منتظر خدمت) با شماره تلفن (تلفن پایگاه سلامت) مراجعه کنید.» اما اگر فرد منتظر خدمت شک دارد که این چه پیامکی است، با شماره تلفنی که در پیامک ارسال می شود، می تواند تماس بگیرد.
شریعتی گفت: پیامکی که برای دعوت افراد منتظر خدمت در مراکز بهداشتی ارسال می شود، با سرشماره ۱۰۰۰۳۴ برای افراد فرستاده میشود و این امکان جدیدا و با دستور وزیر بهداشت به سامانه سیب اضافه شده است.
وی با اشاره به وجود سامانه پایش و ارزشیابی خدمات در سامانه سیب، خاطرنشان کرد: در این سامانه پیامکی مردم درخصوص خدمات ارائه شده، نظر خود را بیان میکنند اما مسئولان وزارت بهداشت تاکید داشتند که سامانه پیامکی نظرسنجی از ارائه دهندگان خدمات نیز راه اندازی شود که این کار انجام شد و با این مکانسیم میتوانیم از همه کاربران سامانه سیب نظرسنجی کنیم و اولین نظرسنجی وسیع به زودی انجام خواهد شد که موضوع آن نیز نظارت، پایش و ارزشیابی واحدهای بهداشتی از منظر ارائه کنندگان خدمات است.
قائم مقام معاون بهداشت وزارت بهداشت و رئیس مرکز مدیریت شبکه یکی از تأکیدات وزیر بهداشت در سامانه سیب را وجود ارتباطات داخلی در این سامانه عنوان کرد و افزود: در سامانه سیب میتوان به هر کاربری پیام ارسال کرد و یا از هر کاربری که اجازه پیام دادن به کاربران را داشته باشد، پیام دریافت کرد، البته چون پیام مدیران در سامانه سیب میتواند ارزش اداری و اجرایی داشته باشد بنابراین برای جلوگیری از بروز هرگونه اشتباه در این زمینه، مکانیسم امنیتی برای ارسال پیام مدیران در سامانه سیب طراحی شده است.
شریعتی افزود: راه اندازی ارتباطات داخلی سامانه سیب، به جای مکاتبات اداری مورد استفاده قرار نمی گیرد بلکه برای ارتباطات داخلی معاونت بهداشت وزارت بهداشت و دانشگاههای علوم پزشکی و شبکه های بهداشتی و درمانی با کاربران سامانه سیب تعریف شده و به جای اتوماسیون اداری استفاده نمیشود. در این سامانه کاربران میتوانند با یک سطح بالاتر از مافوق خود نیز در ارتباط باشند.