۰
plusresetminus
تاریخ انتشارچهارشنبه ۱۱ تير ۱۳۹۹ - ۱۶:۴۴
کد مطلب : ۱۳۸۴

تشخیص شدت بیماری کووید-۱۹ توسط آزمایش خون

پژوهشگران "دانشگاه ویرجینیا"(University of Virginia یا UVA) آمریکا در مطالعه اخیرشان اظهار کرده‌اند آزمایش خون می‌تواند به پزشکان در تشخیص شدت بیماری کووید-۱۹ کمک کند.
تشخیص شدت بیماری کووید-۱۹ توسط آزمایش خون
به گزارش پایگاه خبری خبردارو،نقل از مدیکال اکسپرس، تحقیقات جدید دانشکده پزشکی دانشگاه "ویرجینیا" نشان میدهد که پزشکان می‌توانند خون بیماران مبتلا به کووید-۱۹ را بررسی کنند تا افرادی که شدت این بیماری در آنها بالا است و افرادی را که احتمالاً به دستگاه تنفس مصنوعی یا وِنتیلاتور احتیاج دارند شناسایی کنند.
این کشف می‌تواند به توسعه درمان‌های جدیدی منجر شود تا پزشکان از "طوفان سیتوکین" کشنده که در موارد شدید کووید-۱۹ دیده می شود، جلوگیری کنند.
سندرم آزادسازی سیتوکین(Cytokine release syndrome‎) یا واکنش انفوزیون نوعی سندرم پاسخ التهابی سیستمیک است که عارضه برخی بیماری‌ها، عفونت‌ها و همچنین عارضه دارویی برخی "پادتن‌های مونوکلونال" و "درمان‌های اختصاصی با لنفوسیت‌های تی" است. موارد شدید سندرم آزادسازی سیتوکین را "طوفان سیتوکین" می‌نامند.
یافته‌های محققان همچنین ممکن است توضیح دهد که چرا دیابت به بدتر شدن حال بیماران مبتلا به کووید-۱۹ منجر می‌شود.
دانشمندان طی این مطالعه دریافتند که سطح سیتوکین خاص در خون می‌تواند برای پیش‌بینی نتایج بعدی استفاده شود. سیتوکین‌ها پروتئین‌هایی هستند که توسط سلول‌های ایمنی تولید می‌شوند و مسئولیت واکنش‌های شدید سیستم ایمنی بدن موسوم به طوفان سیتوکین که با بیماری کووید-۱۹ و سایر بیماری‌های جدی مرتبط هستند را بر عهده دارند.
محققان می‌گویند این کشف می‌تواند همانند یک سیستم امتیازدهی برای پزشکان عمل کند چرا که پزشکان توسط آن می‌توانند شدت این بیماری در بیماران مبتلا را دریابند و نظارت دقیق‌تری بر روی آن افراد داشته باشند.
دکتر "بیل پتری"(Bill Petri) از بخش بیماری‌های عفونی و بهداشت این دانشگاه گفت: این یافته‌ها همچنین نشان می‌دهد که پزشکان با بررسی سیتوکین‌ها می‌توانند به بررسی دقیق‌تر این بیماری بپردازند. پاسخ ایمنی که ما برای پیش بینی شدت تنگی نفس در کووید-۱۹ کشف کردیم در سایر بیماری‌های ریوی نیز شناخته شده است. بنابراین این می‌تواند به توسعه روش جدیدی برای جلوگیری از نارسایی تنفسی در افراد آلوده به کروناویروس جدید منجر شود.
محققان طی این مطالعه دریافتند مقادیر بالای سیتوکین به نام اینترلوکین ۱۳(Interleukin ۱۳‎)، با شدت بالا بیماری کووید-۱۹ بدون در نظر گرفتن جنسیت، سن یا سایر مشکلات بهداشتی مرتبط است. محققان همچنین دو سیتوکین دیگر مرتبط با پیامدهای شدید کووید-۱۹ را شناسایی کردند، هر چند که این دو سیتوکین توانایی کمتری در پیش‌بینی شدت این بیماری و اینکه آیا بیمار به دستگاه تنفس مصنوعی یا وِنتیلاتور نیاز دارد یا خیر دارند. علاوه بر این، محققان دریافتند که میزان دو سیتوکین مذکور به طور قابل توجهی در بیماران مبتلا به افزایش قند خون یا هیپرگلیسمی بالا است. به گفته آنها، این "پاسخ ضد التهابی" می‌تواند توضیح دهد که چرا دیابت سبب بدتر شدن حال بیماران دیابتی که به کووید-۱۹ مبتلا شده‌اند، می‌شود.
طی این مطالعه محققان ۵۷ بیمار مبتلا به کووید-۱۹ را که در بیمارستان دانشگاه ویرجینیا تحت درمان بودند و به وِنتیلاتور نیاز داشتند مورد بررسی قرار دادند. آنها سپس طی ۴۸ ساعت بعد از تشخیص یا بستری در بیمارستان، نمونه خون بیماران را آزمایش کردند. آنها نتایج را با نتایج بیمارانی که نیاز به وِنتیلاتور نداشتند مقایسه کردند. محققان می‌گویند تحقیقات بیشتری برای تعیین چگونگی ارتباط سیتوکین‌ها با شدت بیماری کووید-۱۹ ضروری است.
ارسال نظر
نام شما
آدرس ايميل شما