۰
plusresetminus
تاریخ انتشاردوشنبه ۲ تير ۱۳۹۹ - ۱۲:۵۰
کد مطلب : ۱۳۴۸

رییس جمعیت هلال احمر اعلام کرد ۱۴۴ محموله ضدکرونایی از ۲۱ کشور برای ایران / مشکل انتقال کمک‌های مالی به کشور

رییس جمعیت هلال احمر ضمن تشریح اقدامات این جمعیت در راستای مدیریت کرونا در کشور و تامین اقلام حفاظتی مرتبط با آن، تاکید کرد که ورود جمعیت هلال احمر به عرصه کرونا در فاز اول در حوزه کنترل خروجی شهرها و در فاز دوم برای رفع مشکلات معیشتی ناشی از کرونا انجام شد.
رییس جمعیت هلال احمر اعلام کرد ۱۴۴ محموله ضدکرونایی از ۲۱ کشور برای ایران / مشکل انتقال کمک‌های مالی به کشور
به گزارش پایگاه خبری خبردارو،ّ دکتر مریم همتی   با اشاره به اقدامات هلال احمر در حوزه مدیریت و کنترل کرونا و تامین اقلام حفاظتی مرتبط با آن، گفت: از زمانیکه ستاد مرکزی مقابله با کرونا در اسفند ماه در کشور آغاز به کار کرد، جمعیت هلال احمر به جمع این ستاد پیوست. رییس جمهور نیز تاکید کردند که بحث کرونا به صورت ویژه دیده شود. هلال احمر در آن ایام از تمام ظرفیت‌هایش استفاده کرد. به این مفهوم که وزارت بهداشت با همه پتانسیلی که داشت، با توجه به نوع بیماری و مشکلاتی که ایجاد شده بود، هیچ جای کشور مصون نبود و طبیعتا مدیریت و کنترل آن به تنهایی از عهده وزارت بهداشت برنمی‌آمد. تنها نهادی که از حیث درمانی با وزارت بهداشت قرابت داشت و در عین حال دارای ظرفیت بالایی بود، جمعیت هلال احمر بود.

استفاده از ظرفیت هلال احمر در بحران کرونا

وی با بیان اینکه جمعیت هلال احمر در زمینه لجستیکی و پشتیبانی امکانات خوبی دارد، گفت: در بحران کرونا از این ظرفیت‌ها استفاده شد. بعد از عضویت جمعیت هلال احمر در ستاد مرکزی مقابله با کرونا، در اولین جلسه‌ای که هلال احمر در ستاد شرکت داشت، تاکید شد که هلال احمر به طور ویژه به بحث کرونا ورود کند. البته پیش از این اقدامات هلال احمر به صورت پراکنده شروع شده بود. به این معنا که همکاران‌مان در فضای مجازی برنامه‌هایی را داشتند و بحث آموزش همگانی را در دستور کار قرار دادند و ظرفیت‌های خوبی ایجاد شده بود که با ورود ما به صورت خاص دیده شد؛ به طوری که تا امروز شاید بسیاری از محتواهای آموزشی جمعیت هلال احمر در فضای مجازی بیش از ۷۰ میلیون بازدید کننده داشته است. در عین حال سامانه‌ای با عنوان Corona.ir را با هماهنگی سازمان نظام پزشکی راه‌اندازی کردیم و به کسانی که در دوره‌های آموزشی شرکت می‌کردند، گواهی داده می‌شد که چند میلیون نفر در این دوره‌ها شرکت کردند و گواهی‌هایشان صادر شد. این موضوع کمک می‌کرد که مردم به نوعی درباره بیماری خود ارزیابی داشته باشند.

"خانه‌های هلال" راه‌اندازی می‌شوند

همتی ادامه داد: یکی از اقداماتی که در همه بحران‌ها حائز اهمیت است، ‌آموزش همگانی و بحث تاب‌آوری مردم است. هدف ما هم از راه‌اندازی خانه‌های هلال احمر که اقدام بزرگ دولت در سال پایانی خواهد بود، در جهت آموزش همگانی و افزایش تاب‌آوری مردم است. از آنجایی که نمی‌توان از بروز بسیاری از حوادث جلوگیری کرد، اگر مردم اطلاعات لازم را داشته باشند، می‌توانند بدون استرس یک حادثه را طی کنند. اقدام هلال احمر در فضای مجازی هم در کار مشترکی که با سازمان نظام پزشکی داشت و هم در برنامه‌های آموزشی که در فضای مجازی برگزار کرد، ‌توانست تاب‌آوری مردم را مدیریت کند تا استرس مردم کاهش یابد. بر همین اساس این اقدامات از روزهای بعد از تعطیلات عید وارد عرصه جدیدی شد.

ورود رسمی هلال به بحران کرونا و کنترل خروجی ۸ استان

وی با بیان اینکه در همین زمان دولت اعلام کرد که جمعیت هلال احمر کنترل خروجی شهرها را با توجه به تعطیلات نوروز برعهده گیرد، گفت: در آن ایام هشت استان ما مشکلات جدی داشتند که بعضا هم استان‌های پر جمعیت ما شامل تهران، قم، البرز، اصفهان و... بودند که کنترل خروجی این شهرها را به جمعیت هلال احمر دادند. جمعیت هلال احمر هم با حدود ۳۵۰۰ نفر از داوطلبان و امدادگران، خروجی شهرها را کنترل کرد. در عین حال ارتباط خوبی با آقای رییس جمهور برقرار شد و روزهای اول گزارش خروجی اتوبان تهران- قم را ارائه دادیم. به این ترتیب جمعیت هلال احمر به طور رسمی وارد این عرصه شد.

غربالگری کرونایی ۲۱ میلیون نفر از سوی هلال احمر و حواشی که فراموش شدند

رییس جمعیت هلال احمر گفت: بر این اساس بیش از ۲۱ میلیون نفر از هموطنان ما که در بیش از ۷.۵ میلیون خودرو بودند، از سوی نیروهای هلال احمر غربالگری شدند. علاوه بر این غربالگری خروجی شهرها در هشت استان، همزمان ورودی و خروجی شهرهای دیگر را نیز کنترل می‌کردیم. مجموع این مسائل باعث شد که جمعیت هلال احمر که مدتی درگیر حواشی شده بود، این حواشی به فراموشی سپرده شود و مردم حضور گرم سرخ‌پوشان هلال احمر را احساس کردند. بر این اساس با انجام این غربالگری‌ها، بیش از ۱۴ هزار نفر از افرادی که به نوعی علائم بیمار کووید-۱۹ را داشتند، ‌ به مراکز بهداشتی و درمانی معرفی شدند.

تشکیل کمیته ۴ نفره برای توزیع اقلام حفاظتی کرونا 

همتی با اشاره به نقش جمعیت هلال احمر در جمع‌آوری اقلام اهدایی مرتبط با کرونا از خارج یا داخل کشور، اظهار کرد: در کنار حضور پررنگ در حوزه غربالگری مردم در مبادی ورودی و خروجی شهرها، دبیرکل و معاون درمان جمعیت هلال احمر عضو کمیته چهار نفره توزیع اقلامی بودند که از خارج یا داخل کشور به جمعیت هلال احمر و وزارت بهداشت داده می‌شد. به هر حال ما باید از تمام ظرفیت‌های کشور استفاده می‌کردیم تا بتوانیم کمک‌ها را به دست افراد نیازمند برسانیم. در این کمیته چهار نفره مصوب شده بود که انبارهای بزرگی را در اختیار ستاد مرکزی کرونا قرار دهیم که از این ظرفیت هم استفاده شد. بر این اساس تا امروز هم بسیاری از اقلام امدادی اهدایی به دست‌مان می‌رسد و ما بر اساس هماهنگی‌هایی که انجام دادیم، آن‌ها را در اختیار وزارت بهداشت قرار می‌دهیم.

کمک ۲۱ کشور از طریق ۱۴۴ محموله به ایران در بحران کرونا

وی با بیان اینکه این اقلام اهدایی عمدتا شامل ماسک، شیلد صورت، گان و... است، افزود: در برهه‌ای هم ۷۰ دستگاه ونتیلاتور یا تنفس مصنوعی از طرف  ایرانیان مقیم آمریکا به ما اهدا شد. مابقی اقلام ما در حیطه وسایل حفاظت شخصی بود. ۲۱ کشور در حوزه کرونا به ما کمک کردند و ۱۴۴ محموله مختلف ارائه دادند که بیش از نیمی از این محموله‌ها از مبداء کشور چین بود. کمک‌های مالی مختلفی هم در این فاصله زمانی انجام شد. بخشی از کمک‌ها نیز از کشورهایی مانند پاکستان و سوییس ارائه شد.

مشکل انتقال ارز همچنان باقی‌ست

همتی با بیان اینکه البته کماکان بحث انتقال ارز به داخل کشور حل نشده است، اظهار کرد: جمعیت هلال احمر به عنوان هماهنگ‌کننده بین کشورهای خارجی و وزارت بهداشت، این اقلام را توزیع کرد. به جز بخش مالی، تقریبا تمام کمک‌ها را در اختیار وزارت بهداشت قرار دادیم و بر حسب نظر کمیته چهار نفره توزیع کردیم.

فوت ۴ هلال احمری به دلیل ابتلا به کرونا

وی تاکید کرد: افرادی که در حوزه هلال احمر فعالیت می‌کردند، ‌ طبیعتا به لوازم حفاظت شخصی نیاز داشتند و وظیفه ما این بود که از آنها حفاظت کنیم. بر همین اساس برخی اقلام را به آنها می‌دادیم. متاسفانه ۳۰ تا ۴۰ نفر از داوطبان هلال احمر به کرونا مبتلا شدند و چهار نفر جان باختند که یک نفر از آنها جزو پرسنل جمعیت بود. فوت این افراد که در حین خدمت مبتلا شده بودند، وظیفه ما را سنگین‌تر می‌کند. بر همین اساس لوازم حفاظت شخصی را در میان آنها توزیع کردیم.

وقتی سوییس هم با کلاه آمریکا مذاکره می‌کند

وی ادامه داد: ترجیح ما این بود که کمک‌های نقدی که  به جمعیت هلال احمر می‌رسد، برای خرید اقلام مورد نیاز کشور که وزارت بهداشت اعلام می‌کند، صرف کنیم. بر همین اساس در دیداری که با سفیر سوییس داشتیم، اعلام کردیم که کانال انتقال مالی را باز بگذارند. در برهه‌ای از بحران کرونا اعلام شد که به ۱۰۰۰ دستگاه ونتیلاتور فوری نیاز داریم و به طور کلی ۲۰۰۰ دستگاه نیاز داریم. هر اقدامی که برای تامین این دستگاه‌ها انجام دادیم و حتی از شرکت‌هایی که در مبداء سوییس بودند یا در سوییس نمایندگی داشتند، خواستیم کمک کنند که با پول‌هایی که در اختیارمان بود، بتوانیم این دستگاه‌ها را وارد کنیم، اما تا این لحظه هم موفق نشدیم که این دستگاه‌ها را وارد کنیم. این درحالیست که از سفیر سوییس که در جمعیت هلال احمر حضور یافتند، خواستیم که با کلاه سوییس با ما صحبت کنند، نه با کلاه آمریکا، اما موفق نشدیم. در زمانی که مشکل مالی زیادی داشتیم، با همان میزان پولی هم که در اختیار داشتیم، نتوانستیم دستگاه وارد کنیم. با این حال به جرات می‌گویم که جزو ۱۰ کشور برتر دنیا بودیم و حتی شاید جزو پنج کشور برتر دنیا بودیم که توانستیم با دست خالی بیماری کووید-۱۹ را مدیریت کنیم. بخشی از این اقدام به دلیل مردم خوبی است که داریم و پرسنل بهداشت و درمانی که ایثار کردند و بخشی هم به دلیل همراهی بی‌نظیر مسئولین بود.

ورود هلال احمر به عرصه مشکلات معیشتی ناشی از کرونا

همتی همچنین گفت: بعد از گذر از این برهه، دستورالعمل‌ها تغییر کرد و ما کنترل ورودی و خروجی شهرها را متوقف کردیم. جمعیت هلال احمر وارد فاز بعدی شد. بعد از اینکه مقام معظم رهبری درباره مشکلات معیشتی فرمایشاتی را مطرح کردند، در این برهه که پسا کرونا بود، جمعیت هلال احمر اقدام خوبی در زمینه توجه به بیماران خاص انجام داد که در چارچوب سایر سازمان‌های حمایتی نبود. بر این اساس هلال احمر حدود ۵۰۰ هزار بسته بهداشتی را که شامل وسایل حفاظت شخصی بود به دست این بیماران رساندیم و همچنین حدود ۳۰۰ هزار بسته غذایی را در استان‌های مختلف توزیع کردیم. در این زمینه خیرین کمک کردند و بخشی از این امکانات را از طریق کمک‌های مردم تامین کردیم. در حال حاضر ۱۱۰ میلیارد تومان کمک‌های بود که مردم به هلال احمر رساندند که بالغ بر ۷۵ میلیارد تومان آن غیر نقدی و ۳۵ میلیارد تومان هم کمک‌های نقدی بود که از همین محل بسته‌های حمایتی را تامین و در اختیار مردم قرار دادیم.

کمک ۲.۵ میلیارد تومانی برای تهیه بسته‌های معیشتی

رییس جمعیت هلال احمر همچنین با بیان اینکه اقلام معیشتی را در بحران کرونا در سه مرحله توزیع کردیم، گفت: مرحله سوم این اقدام چند روز قبل در ورزشگاه ۱۲ هزار نفری آزادی انجام شد که خَیری به  میزان ۲.۵ میلیارد تومان به ما کمک کرده بود و بسته‌های معیشتی را که هر کدام بالغ بر یک میلیون و ۲۰۰ هزار تومان ارزش داشت و شامل شش کیلوگرم گوشت و سایر اقلام مورد نیاز مردم بود، تهیه کردیم. در عین حال در فاصله‌ای که وزارت بهداشت اعلام کرد که به ونتیلاتور نیاز داریم، ‌داوطلبین و خیرینی که به ما کمک می‌کردند، برای خرید ۱۰۰ دستگاه ونتیلاتور اعلام آمادگی کردند و در همین زمینه ۱۶ میلیارد تومان به جمعیت هلال احمر کمک شد که بیش از نیمی از این مقدار در اختیار مراکز بهداشتی و درمانی قرار گرفت. البته خوشبختانه با خوابیدن تب کمبود تخت در آی‌سی‌یوها، این دوره هم طی شد.

تولید روزانه ۱۰ هزار لیتر مواد ضدعفونی‌کننده و ۷۰ هزار ماسک از سوی هلال احمر

همتی با بیان اینکه در برخی حوزه‌ها نیاز به تولید هم احساس می‌شد، اظهار کرد: برخی دوستان از زمان تعطیلات عید کاملا مشغول به کار بودند و هیچ کجا نرفتند و تا امروز، روزانه ۱۰ هزار لیتر مواد ضدعفونی‌کننده و بیش از ۷۰ هزار ماسک سه لایه در جمعیت هلال احمر تولید می‌شود. خط‌های تولیدی را که به هر دلیلی تعطیل شده بود، فعال کردیم. به‌طوری که تولید هفت میلیون آنژیوکت سالانه را که از سال ۱۳۹۴  متوقف شده بود، مجددا فعال کردیم.
وی تاکید کرد: در حوزه کرونا جمعیت هلال احمر به عنوان همراه و همکار وزارت بهداشت توانست در خدمت مردم باشد. از خداوند می‌خواهم که روح شهدایی را که در کنار شهدای حوزه سلامت، از میان داوطلبان جمعیت هلال احمر بودند، شاد کند.

معطلی پنج میلیون دلار کمک‌های مالی به هلال احمر به دلیل تحریم‌ها

رییس جمعیت هلال احمر درباره هزینه‌کردهای هلال احمر در حوزه تولید اقلام، گفت: بیش از ۱۰ میلیارد تومان در حوزه تولید وسایل حفاظت شخصی هزینه کردیم. البته کمک‌های معیشتی‌مان در قالب ۱۱۰ میلیارد تومانی بود که از سوی خیرین به جمعیت واصل شده بود. البته نزدیک پنج میلیون دلار از کمک‌هایی که در زمان سیل انجام شد، معطل مانده که فعلا موفق نشدیم، آن را تعیین تکلیف کنیم. در حال حاضر هم این کانال مالی علی‌رغم همه ادعاهای کشورهای غربی حل نشده است. حتی پولی که جنبه انسان‌دوستانه دارد، در اختیار ما قرار نگرفته است. ترجیح آن‌ها این است که اقلام در آنجا خریداری شود و اقلام را به کشورمان منتقل کنند. البته دسترسی به شرکت‌ها هم محدودیت‌هایی دارد که در این زمینه هم توفیقی نداشتیم.

ساماندهی موسسه‌های خیریه و سلبریتی‌ها برای جمع‌آوری کمک‌های ضد کرونایی‌

همتی تاکید کرد: در بخشی که ما توانستیم از آن به خوبی استفاده کنیم، کمک‌های غیرنقدی خارجی و کمک‌های خیرین داخلی بود. زیرا جمعیت هلال احمر برعکس سنوات گذشته و به خصوص در سیل که با موسسات خیریه و سلبریتی‌ها مشکل داشتیم، در این برهه ساماندهی موسسات خیریه به حوزه داوطلبان ما برگشت و به ۴۴ موسسه مجوز دادیم که کارها را تسهیل می‌کردند. هر موسسه یا شخصی که غیر از این روال عمل می‌کرد، دادستانی ورود کرده و حساب‌هایشان را می‌بست. یکسری از خیریه‌ها کمک کردند و برخی موسسات خیریه بیمارستان‌ها را پوشش دادند. این اقدامات کمک کرد که مشکلاتی که در حین جمع‌آوری و توزیع کمک‌ها داشتیم، رفع شود.
ارسال نظر
نام شما
آدرس ايميل شما