رستورانها، بدترین جا برای انتقال کرونا / توصیه اکید به استفاده از "ماسک"
یک متخصص بیماریهای عفونی با تاکید بر اینکه کرونا حساب و کتاب خاصی ندارد و مردم باید موضوعات بهداشتی را در مراجعه به مشاغل پرخطر رعایت کنند، گفت: توصیه اصلی ما به مردم همچنان استفاده از ماسک است.
به گزارش پایگاه خبری خبردارو، دکتر مینو محرز با تاکید بر اینکه کرونا هنوز تمام نشده و مردم هم نباید چنین تصوری داشته باشند، گفت: به طور مثال در صورتی که بازگشایی در اماکنی مانند استخرها و سالنهای سونا اتفاق افتد، امکان زدن ماسک برای عدم انتقال ویروس کرونا وجود ندارد و شرایط خوبی نخواهیم داشت.
وی با بیان اینکه رستورانها هم یکی از بدترین مکانها برای انتقال ویروس کرونا است، خاطرنشان کرد: افراد حداقل دو ساعت زمان خود را در رستوران بدون داشتن ماسک سپری میکنند که این موضوع ریسک انتقال ویروس از فرد آلوده را افزایش میدهد. مطالعهای در این زمینه در آمریکا صورت گرفته است که میگوید بدترین جا برای انتقال کرونا رستورانها است.
محرز ادامه داد: دقیقا نمیدانم چه تدابیری اندیشیده شد که بازگشاییها صورت گرفت، در این شرایط که برخی مشاغل پر خطر بازگشایی شدهاند، بهتر است مردم هم به فکر باشند. به طور مثال در باشگاههای ورزشی نمیتوان با داشتن ماسک ورزش کرد آنهم در شرایطی که همه باهم در حال ورزش هستند و به طور ناخودآگاه با افزایش تنفس و دم و بازدم احتمال انتقال ویروس از طریق تنفس بالا میرود.
وی در خصوص استفاده از دستکش در فضاهای عمومی نیز تاکید کرد: ویروس میتواند از دستکشها عبور کند. علاوه بر آن ممکن است فرد با داشتن دستکش اعتماد به نفس کاذب پیدا کند و دستان خود را به سطوح مختلف زده و حتی کمتر آنها را بشوید؛ در حالی که بدون داشتن دستکش بیشتر اقدام به شستوشوی دستان خود میکند. توصیه اصلی ما به مردم همچنان استفاده از ماسک است.
این متخصص عفونی ادامه داد: هنوز همه مردم به کرونا مبتلا نشدند و واکسنی هم برای آن ساخته نشده است. مردم فکر نکنند کرونا تمام شده است. با مسافرت کردن امکان ابتلا به ویروس افزایش مییابد؛ چراکه ویروس در کشور در چرخش است. هیچ چیزی در دنیا به اندازه فاصلهگذاری فیزیکی موثر نیست.
وی گفت: البته مشاغل هم حق دارند که خواهان بازگشاییها باشند اما مردم باید موضوعات بهداشتی را در مراجعه به مشاغل پرخطر رعایت کنند. کرونا هنوز حساب و کتاب خاصی ندارد. با اینکه افراد زیادی به بیماری مبتلا شدند اما، هنوز افراد زیادی هم هستند که به بیماری مبتلا نشدند.