۰
plusresetminus
تاریخ انتشارچهارشنبه ۱۸ دی ۱۳۹۸ - ۰۹:۴۴
کد مطلب : ۱۱۹۳

سهم ارز دولتی در قیمت تمام شده "دارو" چقدر است؟

نائب‌رئیس سندیکای صاحبان صنایع داروهای انسانی با بیان اینکه سهم ارز ۴۲۰۰ تومانی در قیمت تمام شده دارو، کمتر از ۴۰ درصد است، گفت: در سال ۱۳۹۷، حدود ۶۰۰ میلیون دلار ارز به دارو اختصاص یافته است.
سهم ارز دولتی در قیمت تمام شده "دارو" چقدر است؟
به گزارش پایگاه خبر خبردارو، دکتر عباس کبریایی‌زاده در گفت‌وگو با ایسنا، با اشاره به وضعیت ذخایر دارویی در صنعت داروسازی کشور، گفت: خوشبختانه وضعیت موجودی صنعت دارویی بسیار خوب است و وزارت بهداشت به طور مرتب کار تخصیص ارز را برای صنعت داروسازی کشور انجام می‌دهد. بر همین اساس موجودی داروهای صنایع، موجودی خوبی است.
وی با بیان اینکه از بابت کمبود در حوزه داروهای تولید داخلی نگرانی چندانی وجود ندارد، ‌درباره تعیین ارز ۴۲۰۰ برای دارو در لایحه بودجه ۱۳۹۹، افزود: ما به عنوان صنعت داروسازی معتقدیم که اصلا نباید ارز چند نرخی وجود داشته باشد، اما اگر بنا باشد که دولت و وزارت بهداشت ارز ۴۲۰۰ تومانی را در حوزه داروسازی حذف کنند که نظر ما هم این است که این ارز حذف شود، حتما باید تدابیری برای تامین ریال سازمان‌های بیمه‌گر جهت حفظ سهم پرداختی بیماران به شکلی که این پرداختی افزایش نیابد و همچنین تامین نقدینگی مورد نیاز صنعت اندیشیده شود.
کبریایی‌زاده با بیان اینکه بنابراین حتما باید این دو مولفه در حذف ارز ۴۲۰۰ تومانی در حوزه دارو مورد نظر قرار گیرد، افزود: در عین حال چنانچه دولت ارز دارو را نیمایی کند که اقدام درستی است، اما این دو مولفه اتفاق نیفتند، صنعت وارد بحران خواهد شد.
وی با اشاره به تعیین ارز ۴۲۰۰ تومانی برای دارو در بودجه سال ۱۳۹۹، اظهار کرد: بر این اساس احتمالا دولت نمی‌تواند نقدینگی مورد نیاز برای نیمایی شدن ارز در حوزه دارو را تامین کند و به همین دلیل ارز دولتی باقی ماند. به طور کلی ارز ارزان یا گران فسادآور است و این طبیعی است؛ چراکه انگیزه‌های ناسالم به آن ورود می‌کند. در عین حال باید توجه کرد که بخش عمده‌ای از ارز دارو آزاد شده است. به عنوان مثال مواد جانبی، بسته‌بندی، ماشین‌آلات، قطعات و... با ارز آزاد می‌آید و سهم ارز ۴۲۰۰ تومانی در قیمت تمام شده دارو، در حال حاضر کمتر از ۴۰ درصد است و فقط برای ماده موثره است. به همین دلیل دولت هم از افزایش قیمت دارو پرهیز می‌کند. این منصفانه نیست که ۵۰ تا ۶۰ درصد از ارز دارو، ارز آزاد باشد، ۴۰ درصد را هم با ارز ۴۲۰۰ تومانی نگه دارید و قیمت دارو را هم بازنگری نکنید. این منجر به آسیب به صنعت می‌شود.
کبریایی‌زاده با بیان اینکه در حوزه تخصیص و تامین ارز نیمایی مشکلی نداریم، گفت: از زمانیکه وزارت بهداشت ارز نیمایی را تخصیص می‌دهد، مشکلات‌مان رفع شده است. در گذشته وزارت بهداشت ارز نیمایی را تخصیص نمی‌داد و مشکلاتی ایجاد شده بود.
وی تاکید کرد: به طور کلی مجموع ارز بری دارو برای تامین ۹۷ درصد از داروهای مورد نیاز کشور، در سال ۱۳۹۷، حدود ۶۰۰ میلیون دلار است که شامل ارز نیمایی و ارز دولتی است.

انتهای پیام
 
ارسال نظر
نام شما
آدرس ايميل شما