۰
plusresetminus
تاریخ انتشاريکشنبه ۲۴ شهريور ۱۳۹۸ - ۰۹:۳۰
کد مطلب : ۶۹۳
در گفت‌وگو با خبردارو مطرح شد:

این اتفاق برای سلامت جامعه خطرناک است!

عضو هیئت رئیسه کمیسیون آرایشی و بهداشتی، عطر و ادکلن مجمع عالی واردات با اشاره به ممنوعیت واردات محصولات آرایشی و بهداشتی بیان کرد: وقتی ممنوعیت و محدودیتی اعمال می‌شود، سودجویان فضای مناسبی به دست می‌آورند، گمرک نمیپردازند، به اقتصاد کشور ضرر میزنند و کالاهای غیر استاندارد بدون نظارت وزارت بهداشت به دست مردم میرسد که این اتفاق برای جامعه بسیار خطرناک است.
این اتفاق برای سلامت جامعه خطرناک است!
دکتر موسی احمدزاده _عضو هیئت رئیسه و دبیر کمیسیون آرایشی و بهداشتی، عطر و ادکلن مجمع عالی واردات_ در گفت‌وگو با پایگاه خبری خبردارو، با اشاره به بحث ممنوعیت واردات محصولان آرایشی و بهداشتی بیان کرد: بخشنامه ای که آقای وزیر برای ممنوعیت و محدودیت واردات محصولات آرایشی و بهداشتی صادر کرده بدون نشست با بخش خصوصی بوده است. یعنی با انجمن ما هیچ گونه مشورتی در خصوص اعمال ممنوعیت و محدودیت، طبق اصل ۴۴ بهبود فضای کسب و کار انجام نشد.

او ادامه داد: به نظر من وزارتخانه وقتی این بخشنامه را صادر می کند باید از بخش خصوصی مشاوره بگیرد زیرا باید از تجربیات ارزشمند پیشکسوتان صنعت آرایشی و بهداشتی که سالیان سال است فعال هستند و سلیقه مشتری ایرانی را می‌دانند بهره مند شوند. متاسفانه بدون مشاوره، این بخشنامه ها صادر و باعث شد نتوانیم کالاها را از راه قانونی وارد کشور کنیم. درین صورت فرصت برای قاچاقچیان کالا به وجود آمده، گمرک پرداخت نمی کنند و به این صورت از ۱۵ مرز موجود در کشور کالا وارد میشود.

احمدزاده درباره علت اجرایی شدن این طرح و همچنین شرایط موجود توضیح داد: به ما می گویند، منابع ارزی کم داریم اما وقتی به بانک مرکزی میگوییم آنها در جواب میگویند این تصمیم از سمت آنها نبوده. ما میگوییم اصلا ارز نمیخواهیم و میتوانیم با اعتبار و منابع خودمان کالا وارد کنیم. این در حالی است که اگر کالاهای سلامت محور از مجاری قانونی وارد کشور نشوند سلامت جامعه به خطر می‌افتد. اگر ما ارز را به این مسائل اختصاص ندهیم، ارز از طریق دیگری از این مملکت خارج می شود. با توجه به اینکه همکاران ما می‌خواهند از منابع خودشان استفاده کنند و اصلاً ارز دولتی کاری نداریم و از بانک مرکزی هم ارز نمی‌خواهیم، با اعتبار و ارز خودمان کالا را وارد و توزیع می‌کنیم.

عضو هیئت رئیسه و دبیر کمیسیون آرایشی و بهداشتی، عطر و ادکلن مجمع عالی واردات ادامه داد: متاسفانه این ممنوعیت و محدودیت نه تنها به نفع مملکت نیست بلکه در فضای بهبود کسب و کار و تجارت باعث شده همکاران ما تمام نیروهایشان را و گاه تا ۸۰ درصد از آنها را تعدیل کنند. تصویری از آینده سازمانهایشان ندارند و نمی دانند چه کار انجام دهند. ما به هر جایی هم مراجعه می کنیم با در بسته روبرو نشویم، وعده می دهند، کاری انجام نمی دهند. اجرای این ممنوعیت به اقتصاد کشور هم ضرر زده است زیرا همکاران ما که از راه قانونی کالا وارد می کنند عوارض گمرکی، بیمه، مالیات، دارایی و ... می پردازند و اینها باعث می‌شود آسیبهای اجتماعی کمتر شود ولی وقتی کالاها از راه غیرقانونی وارد می شود هیچ نظارتی بر روی آن نیست، وزارت بهداشت نمی‌تواند آن را کنترل کنم و سرطان های پوستی بیداد می‌کند. ما توصیه می کنیم هر چه زودتر این محدودیت و ممنوعیت از سر راه وارد کنندگان محصولات آرایشی و بهداشتی بر دارند.

وی درباره راهکارهایی که برای حل این مسایل میتوان در نظر گرفت، توضیح داد: بهترین راه این است که بازنگری هایی در بخشنامه‌ها صورت بگیرد. می گویند شما تولید داخلی داشته باشیم این در حالی است که ما با افتخار از تولید ملی حمایت می‌کنیم اما در جایی که مزیت رقابتی داشته باشیم. ما باید کالاهای ایرانی را برند سازی کنیم. اگر از بهترین مواد اولیه هم استفاده کنیم ولی شناخته شده نباشیم توانایی رقابت و فروش برای ما به وجود نمی‌آید. اگر بخواهیم به تولید بپردازیم باید در جای درست وارد رقابت شویم که مزیت فروش بالایی دارد غیر از این باشد سرمایه‌هایمان را دور ریخته‌ایم.

احمدزاده در پایان صحبتهای خود با اشاره به قاچاق محصولات آرایشی و بهداشتی اضافه کرد: ما آمار و ارقام دقیقی در دست نداریم اما تا جایی که میدانیم، ۱۵ مرز داریم و وقتی ممنوعیت و محدودیتی اعمال می شود سودجویان فضای مناسبی به دست می‌آورند و گمرک نمیپردازند. وقتی کالا از راه قانونی نیاید از راه غیر قانونی کالاها وارد کشور می‌شود و فرصت جویان از این شرایط استفاده میکنند و کالاهای غیر استاندارد بدون نظارت وزارت بهداشت به دست مردم میرسد که این اتفاق برای جامعه بسیار خطرناک است.

انتهای پیام
ارسال نظر
نام شما
آدرس ايميل شما