به گزارش پایگاه خبری خبردارو، نشست خبری پنجمین نمایشگاه بینالمللی ایران فارما، شنبه نوزدهم مرداد با حضور رییس و اعضای سندیکای صاحبان صنایع داروهای انسانی ایران، مدیرکل روابط عمومی و سخنگوی سازمان غذا و دارو، معاون امور فرهنگی و رسانهای اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان تهران در مرکز آزمایشگاههای غذا و دارو برگزار شد.
در این نشست دکتر عباس کبریاییزاده نائب رئیس سندیکای صاحبان صنایع داروهای انسانی با بیان اینکه امروز با تحریمها ظالمانه آمریکا روبرو هستیم، گفت: با هیچ منطقی این تحریمها قابل پذیرش نیست. با این وجود صنعت داروسازی ما روز به روز پویاتر و پیشرفتهتر به مردم خدمترسانی میکند.
او با اشاره به تحریمهایی که در حوزه دارو وجود دارد، گفت: صنعت هیچ کشوری نمیتواند ادعا کند که به صنایع سایر کشورهای دنیا وابسته نیست. صنعت داروسازی ما هم از نظر تامین ماده اولیه دارویی و ماشین آلات وابسته به دنیاست، اما آنچه که مسلم بوده شعار فریبکارانه آقای ترامپ در مورد تحریم دارو است. ترامپ اظهار کرده که سیستمهای بانکی در حوزه سلامت و کالاهای سلامت تحریم نیست، اما این یک دروغ بزرگ است. شرکتهای داروسازی برای تامین کوچکترین جزء تولید دارو دچار مشکل هستند.
کبریایی زاده در ادامه صحبتهای خود با اشاره به اینکه "صادرات دارو آسیب دیده است" بیان کرد: روابط بانکی به سختی انجام میشود و تحریم نبودنِ دارو دروغی بزرگ است چرا که نقل و انتقالات ارز در حوزه دارو ممکن نیست و تحریم بانکی روی حوزه سلامت تاثیر گذاشته و شرکتهای داروسازی آسیب دیدهاند. بنابراین تحریمهای ظالمانه آمریکا بر سلامت مردم ایران تأثیر گذاشته است. البته اینها دلیلی نیست که جلو زورگویی آمریکا تسلیم شویم. به هر حال صنعت داروسازی به طریقی برای تامین ماده اولیه و ماشینآلات، راه خود را پیدا میکند.
سپس نائب رئیس سندیکای صاحبان صنایع داروهای انسانی با بیان اطلاعاتی آماری افزود: ۶۷ درصد از مواد اولیه دارویی کاملا بومی است و در تولید دارو جایگاه خوبی در دنیا داریم. خوشبختانه شاهد حضور پویاتر صنعت داروسازی در نمایشگاه ایران فارما هستیم، ما تلاش کردیم که نمایشگاه در نیمه سپتامبر، مصادف با اواخر شهریور برگزار شود تا زمان مناسبی برای برگزاری یک نمایشگاه بینالمللی باشد. امسال پنجمین دوره نمایشگاه ایران فارما دوم تا چهارم مهرماه در مصلی امام خمینی (ره) برگزار میشود.
او درباره علت برگزاری نمایشگاه در مصلی تهران توضیح داد: فضای وسیع و یکپارچه با معماری ایرانی اسلامی مصلی، بازخوردهای بسیار خوبی از مهمانان خارجی به ما داد و سال گذشته ۳۰۰۰ مهمان خارجی از ایران فارما بازدید کردند. همچنین در سال گذشته ۵٠٠ شرکت در ایرانفارما حضور داشتند و پیشبینی میکنیم که امسال بیش از ۵۵٠ شرکت در نمایشگاه ایران فارما حضور پیدا کنند. سازمان غذا و دارو نیز طی این سالها در برگزاری نمایشگاه همکاری کرده و به عنوان نهاد سیاستگذار و ناظر پشتیبان صنعت بوده است. ضمنا اداره کل ارشاد تهران نمایشگاه کتب تخصصی پزشکی و دارویی را برگزار میکند.
کبریایی زاده با تاکید بر اینکه " ایرانفارما نمادی از توانمندی صنعت داروسازی ایران محسوب میشود" بیان کرد: در ایران فارما شرکتهای تولید کننده دارو، شرکتهای تولید کننده مکملهای رژیمی، غذایی و ورزشی، شرکتهای تولید کننده مواد اولیه دارویی، شرکتهای تولیدکننده بستهبندی و ماشینآلات داروسازی حضور پیدا میکنند.. علاوه بر آن نمایشگاه ایرانفارما در فضایی حدود ۴٣ هزار متر مربع برگزار میشود و افزایش تعداد شرکتها و حضور پررنگتر شرکتهای خارجی علیرغم تحریمها بسیار مایه مسرت است. بهطوری که تاکنون بیش از ٣٠ کشور برای شرکت در ایرانفارما اعلام حضور کردهاند. برآورد ما این است که حدود ٣٠ هزار نفر بازدیدکننده داشته باشیم. در عین حال اپلیکیشن ویژه ای برای ثبت نام در نمایشگاه نیز ایجاد شده است.
نائب رئیس سندیکای صاحبان صنایع داروهای انسانی درباره دیگر فعالیتهای این دوره ایرانفارما عنوان کرد: حدود ٣٠ سمینار و کارگاه تخصصی در ایرانفارما برگزار خواهد شد و تعدادی از کارگاهها دارای امتیاز بازآموزی هستند. عمده کارگاهها در زمینه ارتقای دانش صنعتگران داروسازی به منظور بهبود کیفیت دارو و ارتقاء صادرات است تا بتوانیم در این حوزهها پیشرفت کنیم. افتتاحیه نمایشگاه دوم مهرماه با حضور وزیر بهداشت، وزیر صنعت، نمایندگان مجلس و بزرگان صنعت داروسازی برگزار خواهد شد.
او در ادامه صحبتهایش درباره کیفیت داروهای ایرانی با بیان اینکه "اعتماد مردم به تولید داخلی با اثربخشی حاصل خواهد شد" گفت: در حال حاضر ٩٩.٨ درصد از داروهای ضدفشارخون ایرانی هستند، حال این سوال مطرح میشود که فشارخون مردم کنترل شده است؟ ٩٩.٢ درصد از داروهای درمان دیابت نوع دو در کشور تولید داخل هستند، حال این سوال مطرح میشود که دیابت مردم کنترل شده است؟ حدود ١٠٠ درصد آنتیبیوتیک های خوراکی و ٩۵ درصد آنتیبیوتیک های تزریقی تولید داخل هستند.
کبریایی زاده درباره اپیدمی بیماری ها در کشور توضیح داد: ایران در سالهای اخیر در کنترل بیماریهای غیرواگیر و بیماریهای عفونی جایگاه خوبی داشته است و بنابر گزارش وزیربهداشت به سازمان جهانی بهداشت، در سیلاب ابتدای سال ما هیچ اپیدمی بیماری عفونی نداشتیم. در حالی که با یک سیلاب کوچک شاهد اپیدمی بیماریهای عفونی در کشورهای آسیای شرقی هستیم. این دستاوردها برای کشور و حوزه سلامت افتخار محسوب میشود. در سیل اخیر دو استان خوزستان و گلستان مستعد بروز بیماریهای عفونی بودند، اما حتی یک اپیدمی هم اتفاق نیفتاد و این نشان از کارآمدی نظام سلامت و کیفیت خوب داروی ماست.
سپس مهرشاد کاظمی، معاون امور فرهنگی و رسانهای ادارهکل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان تهران، با بیان اینکه امسال چهارمین نمایشگاه کتابهای تخصصی پزشکی و دارویی نیز در مصلای تهران برگزار میشود، اظهار کرد: در سال گذشته از محل یارانههای ارشاد، ۱۹۶ میلیون تومان خریداری یک کتاب از سوی دانشجویان انجام شد. تلاش ما این است که امسال هم همین مقدار در این حوزه هزینه کنیم. بر این اساس قرار است به دانشجویان دکتری ۳۰۰ هزار تومان و به دانشجویان لیسانس و فوق لیسانس ۲۰۰ هزار تومان یارانه خرید کتاب داده شود. در عین حال تسهیلاتی برای دانشجویان شهرستانی برای حضور در نمایشگاه ایران فارما در نظر گرفته شده و دانشجویانی که در ایرانفارما ثبت نام کنند، میتوانند در هتل حرم امام خمینی (ره) مستقر شوند.
کاظمی ادامه داد: امسال ۳۴ ناشر تخصصی در نمایشگاه کتابهای تخصصی و پزشکی و دارویی حضور دارند. در عین حال در کنار این نمایشگاهها، سومین دوره نمایشگاه رسانههای سلامتمحور را هم برگزار میکنیم. همچنین برای اولین بار نمایشگاه چاپ و صنایع بستهبندی را خواهیم داشت که با استقبال مواجه شده است. باید توجه کرد که در تهران ۲۰۰ چاپخانه داریم که به صورت تخصصی کتب و لیبل پزشکی چاپ می کند و قرار است که حدود ۱۰۰۰ متر از نمایشگاه به این بخش اختصاص یابد.
انتهای پیام