وزیر بهداشت بیان کرد: این نشست فرصتی است تا مظلومیت مردم کشور را برای تامین غذا و دارو به گوش جهان برسانیم تا بدانند علیرغم ادعای آمریکا که میگوید محدودیتی برای تامین غذا و دارو برای کشور ایجاد نکرده، ما از چه راههای غیرمعمولی برای فراهم کردن غذا و دارو اقدام میکنیم و در این راستا مدارک و مستندات حرفهایمان را ارائه خواهیم کرد.
به گزارش پایگاه خبری خبردارو، دکتر سعید نمکی وزیر بهداشت درمان و آموزش پزشکی در نشست خبری شصت و ششمین اجلاس وزرای بهداشت منطقه مدیترانه شرقی که صبح امروز در ساختمان وزارت بهداشت برگزار شد، با اشاره به میزبانی ایران برای این دوره اجلاس بیان کرد: در طول سالهایی که اجلاس وزرای بهداشت برگزار میشد، امسال یکی از مهمترین سالها است؛ چرا که ما در اوج ایامی قرار داریم که میخواهند ایران را به عنوان یک کشور متخاصم در اذهان عمومی معرفی کنند. این نشست به ما فرصت تبادل اطلاعات با بزرگان نظام سلامت و افراد بلند مرتبه در سازمان بهداشت جهانی و یونسیف را خواهد داد.
او ادامه داد: به عنوان اولین بار در این اجلاس یک شعار طراحی شده است؛ شعار "سلامت برای همه و توسط همه". علاوه بر آن اولین بار است که ما به عنوان میزبان بنا داریم بیانیهای تحت عنوان بیانیه تهران منتشر کنیم و این چنین نام این اجلاس به عنوان بیانیه تهران شنیده خواهد شد.
وزیر بهداشت در ادامه نشست به سوالات خبرنگاران پاسخ داد و درباره مهم ترین موضوعات عنوان شده در این اجلاس توضیح داد: اصلاح الگوی رفتاری و سبک زندگی مهمترین عامل برای کاهش بیماریها به ویژه بیماریهای غیر واگیر است. همچنین در رابطه با نتایج بسیج ملی کنترل فشار خون گزارشاتی را در صحن اصلی این اجلاس در اختیار وزرای کشورهای منطقه خواهیم گذاشت. همچنین موضوعات دیگری در راستای سلامت عنوان خواهد شد. کنترل بیماریهای واگیر و غیر واگیر منطقهای، سبک زندگی و مهارت زندگی، بیماریهای قابل پیشگیری در نوزادان، کودکان و نوجوانان، توجه به نظام پرستاری به ویژه خدمات پرستاری در منزل و کاهش زمان نگهداری بیمار در بیمارستان به ویژه برای سکتههای مغزی، تقویت پاسخ سلامت عمومی به مصرف مواد، نقش مهم این نشست برای ایجاد صلح منطقهای و همچنین در عرصه بینالملل.
وی در ادامه گفت: در هیچ اجلاسی در سازمان بهداشت جهانی و سایر جلسات امکان ندارد که در خصوص مباحث دارویی صحبت نکنیم. نشست وزرای بهداشت منطقه مدیترانه شرقی در تهران به ما فرصت میدهد تا افتخارات دارویی کشور را به گوش جهانیان برسانیم. کشوری مانند ما در منطقه وجود ندارد که ۹۷ درصد داروهای مورد نیازش را خودش تامین کند. ما میتوانیم این موضوع را به عنوان یک تجربه موفق به گوش جهانیان برسانیم. این نشست فرصتی خواهد بود تا مظلومیت مردم کشور را برای تامین غذا و دارو به گوش جهان برسانیم و جهانیان بدانند علیرغم ادعای آمریکا که میگوید محدودیتی برای تامین غذا و دارو برای کشور ایجاد نکرده، ما از چه راههای غیرمعمولی برای فراهم کردن غذا و دارو اقدام میکنیم و در این راستا مدارک و مستندات حرفهایمان را ارائه خواهیم کرد.
وی ادامه داد: این نشست ویترینی برای نشان دادن فعالیتهای جمهوری اسلامی طی چند دهه اخیر است. باید بتوانیم دیگران را قانع کنیم که ملت ایران مظلوم واقع شده است و از طریق وزرای بهداشت حاضر در این اجلاس حرف خود را به گوش جهانیان رسانده و از این دیپلماسی سلامت استفاده کنیم. همگرایی میتواند با تبادل تجارب بین کشوها اثرگذار باشد و توصیفاتی از خدمات ما در حوزه phc را به گوش جهان برسانیم.
نمکی در ادامه در خصوص تعهدات کشور به سازمان بهداشت جهانی در خصوص ریشهکن کردن بیماریهای واگیردار، گفت: در ریشه کن کردن بیماریهای واگیر از اهدافمان جلوتر هستیم. تنها شاخصی که در دستاوردهای mdg چندان مطلوب نبوده است، بیماری HIV بوده که آن هم متوجه حوزه شناسایی بیماری نیست بلکه، شناسایی و ثبت موارد به شکل ۱۰۰ درصدی اتفاق افتاده، اما در میان درمان افراد شناسایی شده، تنها تا ۹۰ درصدشان برای درمان موفق بودهایم. در حذف تراخم و کزاز بندناف و... اما بسیار جلوتر از تعهداتمان قرار داریم.
نمکی در خصوص امنیت غذایی به نقش مهم رصد مواد غذایی از مزرعه تا سفره اشاره کرد و افزود: در این زمینه علاوه بر اقداماتی که ما در وزارت بهداشت انجام میدهیم، نیاز به همکاری بیشتر با سازمان دامپزشکی وجود دارد. از نظر بنده تامین غذای سالم حتی از دارو نیز مهمتر است و در این راستا، یکی از مباحث اصلی نشست وزیران بهداشت منطقه، موضوع غذا و تاثیر آن بر سلامت خواهد بود.
وی در ادامه به نقش اینگونه اجلاسها برای مطرح کردن دستاوردهای کشور اشاره کرد و گفت: شناساندن پوشش همگانی سلامت که مقدمه و زیرساخت بهداشت اولیه است، از اهداف ما بوده و علیرغم گستردگی کشور، ما یکی از کشورهایی هستیم که به این پوشش ۱۰۰ درصدی رسیدهایم.
نمکی در زمینه وضعیت همکاری وزارت بهداشت ایران با سازمان بهداشت جهانی نیز گفت: ما کشوری نیستیم که دنیا بتواند ما را نادیده بگیرد. ما یکی از موفق ترین کشورهای منطقه در حوزه دستاوردهای بهداشتی هستیم. حدود ۲۹ سال قبل که معاون بهداشتی بودم، در بین ۲۳ کشور شرق مدیترانه اول شدیم. حال این کشور را نمیتوان فراموش کرد و آنها باید به دنبال این باشند که کشور ما را در ویترینشان پررنگ کنند.
وزیر بهداشت افزود: در عین حال اگر عزت و کرامت کشور را در مراودات بینالمللی حفظ کنیم، هیچ گاه ضرر نمیکنیم. اگر همه ارتباطات بین المللی ما مبتنی بر حفظ کرامت مردم باشد، هیچ کشوری از مراودات بین المللی با ما ضرر نمیکند. اخیرا که بسیج ملی فشار خون را اجرا کردیم، دبیرکل سازمان جهانی بهداشت رسما به مقام معظم رهبری تبریک گفتند که دستاوردهای شما در حوزه سلامت ستودنی است. در شرایطی که آمریکایی ها میخواستند به شدت ما را در دنیا منزوی جلوه دهند، دبیرکل سازمان جهانی بهداشت به مقام معظم رهبری پیام تبریک فرستادند. روابط بین المللی را باید با حفظ عزت ملی حفظ کرد.
وزیر بهداشت با بیان اینکه ششمین اجلاس وزرای بهداشت کشورهای منطقه مدیترانه شرقی علاوه بر بحث بیماری های غیرواگیر درباره بیماری های واگیری چون اچ ای وی نیز صحبت خواهد شد، گفت: علاوه بر این در زمینه توریسم سلامت که تجربیاتی مانند تدوین آیین نامه مشترک با سازمان میراث فرهنگی داشتیم، این تجربیات را در حاشیه نشست عرضه خواهیم کرد. کشورهای منطقه ما بویژه کشورهای حاشیه خلیج فارس نیازمند مراکزی هستند که بتوانند خدمات را ارزان و باکیفیت دریافت کنند و ما یکی از بهترین عرصهها برای ارائه خدمت در این حوزه هستیم.
انتهای پیام