همایون هاشمی با تاکید بر این که صنعت دارویی کشور با کمبود نقدینگی موجه است گفت پول دارو باید" نشانه دار" شود تا تمام ارز تخصیص داده شده در همین صنعت صرف شود.
همایون هاشمی رئیس فراکسیون غذا ودارو
چهار هزار میلیارد تومان بدهی دولت به صنعت داروی کشور
20 مهر 1398 ساعت 10:40
همایون هاشمی با تاکید بر این که صنعت دارویی کشور با کمبود نقدینگی موجه است گفت پول دارو باید" نشانه دار" شود تا تمام ارز تخصیص داده شده در همین صنعت صرف شود.
همایون هاشمی رئیس کمیسیون بهداشت مجلس شورای اسلامی در گفت وگو با پایگاه خبری خبردارو در مورد شرایط فعلی صنعت دارو گفت:
دارو جز اقلام اساسی و مورد نیاز مردم است وباید ازحالت چند نرخی خارج شود یا یک ارز دولتی تخصیص دهند و یا ارز آزاد تا دارو به ثبات نسبی برسد و بازرگانان و تولیدکنندگان بتوانند محاسبات درستی انجام دهند؛ قیمت گذاری دارو باید منطقی باشد. یکی از مشکلات اساسی حوزه دارو که در جلسات تخصصی مطرح میشود مطالبات این بخش از دولت است ما در سالهای گذشته نیز با این معظل رو به رو بودیم. بالغ بر سه هزار ششصد میلیاررد تومان مطالبات دارویی از دولت وجود داشت که با همکاری کمیسیون دولت و دکتر نوبخت که کمک کردند تا بتوانیم بدهی را به دو هزار میلیارد تومان برسانیم. ولی متاسفانه در حال حاضر سه هزارو یکصد میلیارد تومان مطالبات دولت به صنعت دارویی کشور است که باعث میشود صنعت دارو بار دیگر دچار مشکلات عدم وجود نقدینگی در این صنعت باشند. در حال حاضر شرکتهای پخش، داروخانه ها و شرکت های دارویی با مشکلات نقدینگی در این سیکل معیوب روبه رو است وبه این زنجیره آسیب جدی میرساند.
او ادامه داد: باید یک فکر اساسی در این خصوص صورت گیرد و بودجه دارو وتجهیزات پزشکی را ستاره دار کنندویا پول "نشانه دار" به این بخش تخصیص دهند و به دانشگاه های علوم پزشکی و هم سازمان برنامه و بودجه و هم خود وزارت بهداشت اعلام کنند سهمی که از بوجه عمومی برای دارو در نظر گرفته میشود در جای دیگری هزینه نشود.
هاشمی اضافه کرد: یکی از درخواست هایی که سندیکای داروهای انسانی دارد مطالبات دولت به بخش دارویی است که بیش از سه هزارو دویست میلیارد تومان است و پیش بینی میکنیم اگر همین رویه ادامه پیدا کند تا اخر پاییز به بیش از چهار هزار میلیارد تومان میرسد واین چنین خواب سرمایه شرکت های دارویی کمتر می شود وما باید کاری کنیم که تاب آوری شرکت های دارو سازی را بالا ببریم.هم شرکتهای وارداتی و هم شرکتهای تولید کننده دارو بتوانند به موقع مطالبلت خود را دریافت کنند تا این چنین بتوانند خدمات درست و با کیفیت به بیماران ارائه دهند. این موضوع در کمیسیون تخصصی مطرح میشود و با مسئولین مربوطه برنامه ریزی انجام میشود تا بتوانیم کاری در انجام مطالبات دارویی انجام دهیم.
دکتر هاشمی در پاسخ به سوال خبرنگار خبردارو در مورد حذف ارز دولتی و اختصاص آن به بیمه ها توضیح داد: قسمت عمده "پول نشان دار" که مجلس در بوجه سال 98 تاکید کرده برای دارو وتجهیزات پزشکی استفاده شود متاسفانه تاکنون اجرا نشده است. نظارت در بخش بهداشت باید بیشتر شود زیرا نمیتوانیم نظارت کافی در این حوزه داشته باشیم و کار سلبی انجام دهیم بنابر این باید در حوزه دارو توسعه صورت گیرد و با واحد های متخلف برخورد شود.
این نماینده مجلس با اشاره به این که"ارز کافی و مورد نیاز در اختیار دارو قرار نمیگیرد"بیان کرد: به جای یورو، یوان یا ارزهندی در اختیارشرکت ها قرار میدهد که با این شکل نمیشود حوزه دارو را کنترل کرد بیمه ها دراین پروسه نقش مهمی دارند. در ایران بیمه ها یا دولتی هستند یا شبهه دولتی و بیمه خدمات درمانی که مستقیم از طرف دولت بودجه میگیرد میتواند پول نشانه دار دریافت کند تا این چنین فقط در حوزه دارو تزریق شود. در بخش دیگر، تامین اجتماعی با همکاری وزارت کارمیتواند بخشی از مطالبات دارو را در اولویت پرداخت ها قراردهد این موضوع به عنوان یک پیشنهاد در کمیسیون بهداشت مجلس مطرح می شود. بیمه ها ملزم هستند تا مابه التفاوت ارز را از این طریق به دارو اختصاص دهند تا پرداخت از جیب بیمار کم شود ولی این موضوع نیاز به برنامه های دقیق است درحال حاضربه سمت شرایط نا متعادل پیش میرود سازمان برنامه وبوجه باید تدبیری بیاندیشد پول دارو توسط دانشگاهای علوم پزشکی در زمان مناسب پرداخت شود.
انتهای پیام
کد مطلب: 799