به گزارش پایگاه خبری خبردارو، به نقل از ایسنا، دکتر مهدی شادنوش در پاسخ به سوالی درباره چرایی ارایه برخی اقلام دارویی، کمتر از میزان نسخه شده توسط پزشک، از سوی برخی داروخانهها، به وضعیت دسترسی بیماران خاص به داروهایشان اشاره کرد و گفت: گزارشی از اینکه بیمار خاصی در دسترسی به دارویش دچار مشکل شده باشد، نداشتهایم. البته شرایط سخت است، اما اینطور نیست که دارو در دسترس نباشد.
وی افزود: در حال حاضر در تهران برای داروهای بیماران پیوندی حواله الکترونیک صادر میکنیم و بیمار یکبار به دانشگاه علوم پزشکی مربوطهاش مراجعه کرده و بعد از تایید، میتواند در سایر موارد دارویش را از نزدیکترین داروخانه به محل زندگی یا کارش دریافت کند. در سایر استانها فعلا بر اساس روش قبلی عمل میکنیم؛ بهطوری که بیماران باید پروندههایشان را در بیمه تایید کرده و سپس داروهایشان را از داروخانه بگیرند. البته به تدریج در سایر استانها هم اقدام به صدور حواله الکترونیکی برای دارورسانی به بیماران خاص خواهیم کرد.
شادنوش با بیان اینکه در تهران داروهای بیماران اماس هم به سامانه دارورسانی الکترونیک اضافه شده است، افزود: به تدریج سایر داروهای بیماران خاص را هم به این سامانه اضافه میکنیم. درباره داروهای بیماران مبتلا به سرطان نیز سامانه سیمای سرطان در حال تکمیل است و به تدریج به این سمت میرویم که در سامانه سیمای سرطان برای بیماران سرطانی نسخه الکترونیکی صادر کنیم.
وی تاکید کرد: تاکنون مشکل خاصی در حوزه دارو رسانی به بیماران خاص به ما گزارش نشده است. البته ممکن است در برخی موارد دارو به صورت کامل در اختیار بیمار قرار نگیرد. یعنی از تعداد دارویی که در نسخه تجویز شده، میزان کمتری دارو به بیمار داده شود، اما به صورت مستمر دارو در دسترس بیماران قرار دارد.
شادنوش درباره برخی اخبار منتشر شده مبنی ارائه کمتر برخی داروهای خاص و گرانقیمت نسبت به میزانی که در نسخه تجویز شده است، از سوی داروخانهها، گفت: قسمتی از این موضوع به بحثهای مدیریت داروخانه برمیگردد؛ چراکه ممکن است داروخانه به موقع سفارش دارو نداده باشد و تمهیدات لازم برای تامین دارو انجام نشده باشد و ممکن است بخواهند مدیریت کنند، اما به طور کلی کمبود دارویی وجود ندارد. البته تا زمانیکه سامانههای رصد دارو و ارائه آن به بیماران کامل نشوند و مورد بهرهبرداری قرار نگیرند، ممکن است چنین تخلفاتی هم اتفاق افتد.
انتهای پیام