کد QR مطلبدریافت صفحه با کد QR

رئیس سازمان نظام پزشکی مطرح کرد؛

علت کمبود پزشک در مناطق محروم/وضعیت مهاجرت پزشکان

15 مرداد 1398 ساعت 12:05

رئیس کل سازمان نظام پزشکی، گفت: سلامت فقط مراجعه به پزشک و درمان نیست و ما نیاز داریم که سواد سلامت جامعه از طریق رسانه ها ارتقا پیدا کند.


به گزارش پایگاه خبری خبردارو محمدرضا ظفرقندی، صبح سه شنبه در نشست خبری با اصحاب رسانه، به مهم ترین مسائل مبتلا به جامعه پزشکی در هفته های اخیر پرداخت.
وی در ابتدا با اشاره به شیوع بیماری های غیر واگیر، اطلاع رسانی و افزایش آگاهی خانواده ها را از طریق رسانه ها مورد تاکید قرار داد و افزود: ما باید بتوانیم با همکاری یکدیگر، از وقوع این بیماری ها پیشگیری کنیم.
ظفرقندی ادامه داد: میزان تصادفات جاده ای در کشور طی دو سال اخیر افزایش یافته است، در حالی که تا قبل از آن شاهد سیر نزولی آمار تصادفات جاده ای در کشور بودیم.
رئیس کل سازمان نظام پزشکی، گفت: برای کمک به رفع دغدغه های سلامت، نیاز داریم که اطلاع رسانی و افزایش آگاهی در سطح جامعه از طریق رسانه ها صورت بگیرد.
ظفرقندی در ادامه به مهم ترین مسائل حوزه سلامت کشور اشاره کرد و افزود: تصمیم گیری ها در حوزه سلامت بدون کار کارشناسی، عواقب خوبی برای مردم و جامعه ندارد.
وی با انتقاد از فضاسازی پیرامون ظرفیت پذیرش دانشجوی پزشکی، گفت: نگرانی اصلی ما، افت کیفیت خدماتی است که جامعه پزشکی ارائه می دهد. در حالی که ما باید برای ارتقا خدمات با کیفیت تلاش کنیم.
رئیس کل سازمان نظام پزشکی، ادامه داد: اگر این قبیل تصمیم گیری ها بدون توجه به کیفیت خدمات باشد، می تواند سلامت مردم را تهدید کند.
ظفرقندی با اشاره به افزایش دانشگاه ها و دانشکده های علوم پزشکی از سال ۸۸ تا امروز، گفت: ما باید بدانیم که محصولات این دانشکده ها، حداقل هفت سال بعد نمایان می شود.
وی با اشاره به رشد ۱۱۷ درصدی دانشجوی پزشکی در سال های ۸۸ تا ۹۷، افزود: آنچه مسلم است اینکه رشد در این بخش اتفاق افتاده است.
ظفرقندی به آمار فارغ التحصیلان مامایی اشاره کرد و گفت: در حال حاضر شاهد رشد ۱۵ درصدی فارغ التحصیلان مامایی هستیم.
وی به رشد پزشکان متخصص در رشته های مختلف پزشکی اشاره کرد و افزود: فضایی برای جذب و استخدام در بعضی رشته ها وجود ندارد و در نتیجه ورودی ندارند.
ظفرقندی به تخصص قلب و عروق اشاره کرد و گفت: ما هر سال متقاضی پذیرش ۱۶ دستیار تخصصی هستیم اما فقط دو نفر می آیند.
وی افزود: در سال ۹۸ بیش از ۸۰ درصد صندلی های طب اورژانس خالی ماند، چون امکان جذب بیش از نیروهای فعلی میسر نیست.
ظفرقندی با اشاره به پیشنهاد برخی افراد برای دو برابر شدن ظرفیت پزشکی، گفت: هزینه این کار، ۸۰ هزار میلیارد تومان برآورد شده است که در این شرایط به نظر می رسد عقلانی نباشد. 
رئیس کل سازمان نظام پزشکی، در پاسخ به این سوال که کمبود پزشک متخصص در مناطق محروم و کم برخوردار، اظهار داشت: مشکل ما توزیع نامناسب پزشک است، اما کمبود پزشک نداریم.
وی ادامه داد: باید برای مناطق محروم، تسهیلات و امکانات جذب نیروی پزشک متخصص فراهم شود. ضمن اینکه باید از نیروهای بومی استفاده کنیم که این کار شروع شده است.
ظفرقندی افزود: پیش بینی کرده ایم تا سال ۱۴۰۴ این کمبودها مرتفع شده و در برخی رشته ها، پزشک مازاد خواهیم داشت. 
وی با عنوان این مطلب که در حال حاضر ۱۳۹ هزار پزشک داریم، گفت: در حال حاضر به ازای هر ۱۰۰۰ نفر جمعیت، ۱.۷۴ صدم پزشک داریم. در حالی در مقایسه با دیگر کشورها، وضعیت خوبی داریم.
ظفرقندی افزود: این عدد در کشوری مثل کانادا، ۱.۹ است و در ترکیه نیز ۱.۹، چین ۱.۴، عربستان ۱.۴، پاکستان ۸ دهم و...، است.
وی در ارتباط با وضعیت مهاجرت پزشکان به خارج از کشور، گفت: به طور میانگین آمار مهاجرت پزشکان عمومی بین ۳۰۰ تا ۳۵۰ نفر و حدود ۳۰۰ پزشک متخصص است.


کد مطلب: 540

آدرس مطلب :
https://www.khabardaroo.ir/news/540/علت-کمبود-پزشک-مناطق-محروم-وضعیت-مهاجرت-پزشکان

خبر دارو
  https://www.khabardaroo.ir