به گزارش پایگاه خبری تحلیلی خبردارو؛ مهندس روح الله مزینانی افزود: شرکتی که یک دستگاه ساخت کمپانی چینی بصورت مونتاژ وارد کشور کرده است، صرفا به دلیل ساخت دو قطعه غیراصلی دستگاه مجوز تولید مستقل را دریافت کرده و با این مجوز موجب ایجاد رانت و سوء استفاده از قانون حمایت از تولید داخل شده بود که این به معنی حذف دیگر تامین کنندگان و اختلال در تامین نیاز مراکز است.
وی ادامه داد: بیش از ۳۸۷ هزار کد IRC از ملزومات و تجهیزات پزشکی در سامانه تیتک سازمان غذا و دارو ثبت شده است. قیمت واحد ارزی برخی تجهیزات پزشکی بین ۳۰ تا ۵۰ درصد در بازمهندسی ارزی سال ۱۴۰۱ کاهش یافته و به عنوان مثال کالایی مانند استنت کرونری که تا سال گذشته ۲۹۰ دلار بود به قیمت ۲۰۰ دلار و برخی مدلها از ۱۵۰ دلار به ۹۰ دلار کاهش یافته است که در سایت imed.ir قابل مشاهده است.
مزینانی گفت: حدود دو هزار تولید کننده، دو هزار شرکت وارد کننده و دو هزار و ۵۰۰ توزیع کننده فعال تجهیزات و ملزومات پزشکی در کشور داریم. از سوی دیگر حدود یک هزار و ۸۰۰ صنف عرضه کننده اقلام پزشکی و بیش از ۴۰۰ شرکت ارائه دهنده خدمات پس از فروش دستگاههای پزشکی و کنترل کیفی نیز در این حوزه فعال هستند.
مدیرکل تجهیزات و ملزومات پزشکی سازمان غذا و دارو تصریح کرد: یک هزار و ۸۵۰ پروانه صادراتی از سوی اداره کل تجهیزات و ملزومات پزشکی، صادر شده است. محصولات تولید داخل به بیش از ۶۰ کشور دنیا صادر می شود.
وی افزود: در راستای شفافیت نسبت به اطلاع رسانی عمومی، در وب سایت imed.ir آمار ارزبری شرکت ها از سال ۱۳۹۶ تاکنون بر اساس کدهای وسایل پزشکی وارداتی و به تفکیک میزان ارزبری نرخ ارز رسمی و نیمایی منتشر شده و نسبت به انتشار سابقه قیمت ریالی تجهیزات پزشکی با جزییات از سال ۱۳۹۴ تاکنون اقدام کرده ایم.
مزینانی عنوان کرد: همچنین قیمت گذاری اقلامی که از سال ۹۷ حذف شده و فاقد قیمت هستند و شامل حدود ۱۰ هزار قلم کالا است انجام شده که در روزهای آتی در این سایت منتشر خواهد شد. همچنین یکسان سازی و اصلاح قیمت ایمپلنت های ارتوپدی و ستون فقرات تولید داخل با حدود ۷ هزار مدل وسیله پزشکی تولیدی توسط ۳۲ تولیدکننده اقدام دیگری است که در این اداره کل صورت گرفته است.