بر اساس آمار ظرف یک سال گذشته ۱۶۰ متخصص قلب مهاجرت کردهاند و در همین مدت ۳۰ هزار نفر از اعضای کادر درمان از دانشکدههای علوم پزشکی درخواست good standing یا «نداشتنِ سوءپیشینه» داشتند که مقصدشان عمان بوده است.
مهاجرت ۱۶۰ متخصص قلب در یکسال
خبرگزاری ايسنا , 20 آبان 1401 ساعت 23:14
بر اساس آمار ظرف یک سال گذشته ۱۶۰ متخصص قلب مهاجرت کردهاند و در همین مدت ۳۰ هزار نفر از اعضای کادر درمان از دانشکدههای علوم پزشکی درخواست good standing یا «نداشتنِ سوءپیشینه» داشتند که مقصدشان عمان بوده است.
به گزارش پایگاه خبری تحلیلی خبردارو؛ اخبار جدید مبنی بر تمایل به مهاجرت دستهجمعی پزشکان، نگرانیهای زیادی را در رابطه با آینده و فقدان حضور آنها ایجاد کرده است، ظرف چهار سال گذشته ۱۶ هزار پزشک عمومی از کشور مهاجرت کردهاند.
آمار بالای مهاجرت پزشکان به اندازهای نگران کننده شده که مسئولان سازمان نظام پزشکی هشدار دادند که در آیندهای نه چندان دور با مشکل کمبود پزشک مواجه خواهیم شد.
محمد رئیس زاده رئیس سازمان نظام پزشکی در اینباره گفت: جامعه پزشکی در برخی رشته های تخصصی و فوق تخصصی با چالشهای اساسی مواجه است و از این رو ممکن است در آینده فارغ التحصیلی از این رشتهها نداشته باشیم.
وی با هشدار نسبت به خطر عقبگرد به ۴۰ سال پیش و استفاده از پزشکان خارجی افزود: سیاستهای نادرست، جوانان جامعه پزشکی را ناامید کرده و منجر به سیل مهاجرت و انصراف از پزشکی خواهد کرد.
رئیس زاده عنوان کرد: پزشکان ما رغبتی برای تحصیل در دورههای تخصص و فوق تخصص ندارند، نتیجه این اتفاق این است که در سالهای آینده پزشک نخواهیم داشت.
سئوالاتی که در رابطه با مهاجرت پزشکان متخصص مطرح میشود، این است که با مهاجرت این پزشکان که چندین سال برای دریافت تخصص زحمت کشیده و جوانی خود را صرف تحصیل کردهاند و کشور برای پرورش آنها هزینه کرده، چه کسانی جایگزین آنها خواهند بود؟ و اینکه زمانی که این پزشکان نخبه از کشور خداحافظی میکنند، چند سال برای پرورش پزشکان نخبه جدید زمان و هزینه صرف میشود؟ آیا پزشکان متخصصی مانند قلب و عروق که در بهترین دانشگاههای کشور پرورش یافتهاند و به واسطه تجربه بالای خود جان هموطنانمان را نجات دادهاند، جایگزین مناسبی خواهند داشت؟
این موارد در حالی مطرح میشود که پیش از این ایرج فاضل رییس جامعه جراحان ایران در واکنش به مهاجرت دسته جمعی پزشکان گفته بود: پزشکی یکی از طولانیترین رشتهها است چنانچه عمومی ۷ سال و بعد ۲ سال طرح دارد و برای تخصص نیز ۳ تا ۶ سال و برای فوق تخصص هم همین سال ها باید طی شود که تقریبا یک نفر تا ۴۰ سالگی برای پزشکی باید درس بخواند و بعد از آن تحت شرایط خاص وارد چرخه فعالیت شود.
زمانی که نخبگان کشور به مدارج بالای علمی میرسند، انتظار بیشتری دارند که از امکانات حداقلی رفاهی و اجتماعی و درخور شأن خود، برخوردار باشند تا بتوانند پس از سالها تلاش، به دور از داشتن دغدغه معیشت به فکر خدمت به مردم و کشور باشند. همچنین هزینههای زیادی که برای پرورش این نخبگان در کشور میشود باید ارج نهاده شود تا شاهد حفظ حضور آنها در کشور باشیم نه اینکه برای پرورش این افراد در این مرز و بوم هزینه شود ولی کشورهای دیگر از حضور آنها بهرهمند شوند!
کد مطلب: 3718