به گزارش پایگاه خبری تحلیلی خبردارو به نقل از یورونیوز؛ کارشناسان و منتقدان این رویکرد از تکرار مشکلات فاجعهبار ناشی از نابرابری و بیعدالتی در توزیع واکسن طی دوران اوج همهگیری ویروس کرونا بیم دارند.
مقامات بهداشتی در انگلیس اعلام کردند: در حالی که کشورهای ثروتمند میلیونها دوز واکسن برای جلوگیری از گسترش ویروس آبله میمون سفارش دادهاند، هیچیک برنامهای برای اشتراک دوز با آفریقا در دست اجرا ندارند و این در حالیست که میزان ابتلا به نوع خطرناک و کشندهتر ویروس آبله میمون در کشورهای آفریقایی بیشتر از غرب رو به گسترش است.
دانشمندان میگویند: کشورهای آفریقایی که دههها با شیوع آبله میمون سر و کار داشتند، در مکاتبات و مکالمات مرتبط با واکنش جهانی به ویروس به شکل پاورقی مورد توجه قرار میگیرند.
با این که شرایط گسترش و انتقال بیماری آبله میمون بسیار سختتر از کووید-۱۹ است اما کارشناسان هشدار میدهند که اگر این بیماری به جمعیت عمومی کشورها سرایت پیدا کند نیاز به واکسن به ویژه در مناطق تازه آلوده شده ضروریتر خواهد بود.
مراکز کنترل و پیشگیری از بیماریها در کشورهای آفریقایی روز پنجشنبه خواستار توجه بیشتر و اولویتبندی این قاره برای دریافت واکسن شدند و خاطرنشان کردند: «اگر ما در برابر ویروس ایمن نباشیم، بقیه جهان نیز ایمن نخواهد بود.»
سازمان بهداشت جهانی در حال توسعه یک مکانیسم اشتراک واکسن برای کشورهای آسیبدیده است، اما هنوز جزئیات کمی درباره نحوه عملکرد آن منتشر شده است.
برخی از کارشناسان نگرانند که این مکانیسم می تواند مشکلات مشاهده شده در ساز و کار «کوواکس» را در توزیع واکسن کووید۱۹ میان کشورهای فقیرتر تکرار کند.