کد QR مطلبدریافت صفحه با کد QR

بلاتکلیفی شرکت های دارویی برای واردات

29 خرداد 1401 ساعت 10:02

نایب رییس اتحادیه واردکنندگان دارو گفت: دولت عوارض گمرکی را تعیین نکرد و نرخ برابری دلار و ریال را تغییر داد در نتیجه شرکت‌ها مجبور شدند کالای خود را ترخیص نکنند و یا تعهد بدهند.


به گزارش پایگاه خبری تحلیلی خبر دارو؛ دکتر مجتبی بوربور مدیرعامل شرکت تچرا دارو افزود: امسال دولت در زمان مشخص و تعیین‌شده حقوق و عوارض گمرکی را اعلام نکرد و از سوی دیگر نرخ برابری ریال و دلار را تغییر داد، گمرک نیز از واردکنندگان تعهد بلاقید گرفت که مابه‌التفاوت را پرداخت کنند.

وی گفت: اخذ مابه‌التفاوت نرخ محاسباتی کالاهای وارداتی از ابتدای سال در حالیست که هر سال ستاد مقررات واردات و صادرات تعرفه‌ها و نرخ برابری دلار و ریال را اعلام می‌کند.

دکتر بوربور افزود: وقتی کالا مشمول قیمت‌گذاری است واردکنندگان باید در مقابل چنین موضوعی چه واکنشی داشته باشند؟ آیا می توانند ریسک احتمالی را محاسبه کرده و در قیمت تمام شده را محاسبه کنند که پس از اعلام نرخ نهایی زیان نکنند؟ برخی از وارد کنندگان براساس میزان کالای وارداتی خود این تعهد را دادند اما اکنون هم نرخ محاسباتی و هم نرخ برابری دلار و ریال تغییر کرده است و همه مشمول مابه‌التفاوت شده‌اند.

نایب رییس اتحادیه واردکنندگان دارو بیان کرد: در ظاهر حداقل تعرفه از ۵ درصد به یک درصد کاهش پیدا کرده اما نرخ دلار احتسابی از ۴۲۰۰ تومان به حدود ۲۵ هزار تومان رسیده است. مشکل این است که گمرک این اختلاف قیمت را از ابتدای سال محاسبه می‌کند.

وی گفت: واردکنندگان را هنگام تصویب قانون در مجلس وارد بازی نمی‌کنند. وقتی یک قانون یا سیاست کلی تصویب می‌شود نهاد مربوطه آیین‌نامه‌های متناظر را می‌نویسد. در این آیین نامه باید در مورد فاصله زمانی از ابتدای سال تا تصویب قانون بودجه تعیین تکلیف می‌شد اما می‌گویند مابه التفاوت باید پرداخت شود. گمان می‌کنند که وارد کننده روی گنج نشسته و با انجام یک فعالیت حتی باید زیان کند.

دکتر بوربور همچنین ادامه داد: برخی به خاطر این مابه‌التفاوت در حاشیه زیان هستند. اگر یک واردکننده دارو به خاطر مسئولیت خود از ابتدای سال دارو را وارد کرده است نباید به او زیان وارد کرد. می‌توان در آیین‌نامه‌ها، تاریخ اجرا را پس از اعلام نرخ‌های جدید قرار داد. آیا می توانند ریسک احتمالی را محاسبه کرده و در قیمت تمام شده محاسبه کنند که پس از اعلام نرخ نهایی زیان نکنند.

وی ادامه داد: اکنون نیز در یک نهاد بالادستی مانند شورای وزیران می توان این موضوع را حل کرد قبلاً هم این اتفاق افتاده است زمانی که در دوره آقای جهانگیری نرخ ارز تغییر کرد برخی دچار زیان شدند دولت نامه‌ای زد و اعلام کرد که مابه‌التفاوت دریافت نشود. امروز نیز شرکت‌ها به خصوص شرکت‌های تجهیزات پزشکی، فدراسیون اقتصاد سلامت و اتاق بازرگانی پیگیر این موضوع هستند اما هنوز به نتیجه نرسیده‌اند.

نایب رییس اتحادیه واردکنندگان دارو افزود: احتمالاً با این تصمیم با افزایش بهای تمام شده نهاده‌های تولید دارو و به تبع آن قیمت دارو مواجه خواهیم بود. با این حال متاسفانه دولت چند ماهی است که از افزایش قیمت دارو خودداری می‌کند. این موضوع خبر خوبی نیست چرا که موجب ایجاد کمبود دارو می‌شود.

وی همچنین خاطرنشان کرد: نگرانی ما از جهت کمبود دارو است متاسفانه مشکل انرژی نیز در چند وقت اخیر جدی شده است. قطعی برق برای کارخانه‌ها نه تنها برای تولید بلکه برای حفاظت از ماشین‌آلات نیز ایجاد مشکل کرده است. این اقدامات برای پایدار کردن تامین دارو تاثیر منفی دارد. ما باید به پایداری تامین دارو فکر کنیم نه صرفاً گران نشدن و ثابت ماندن قیمت.

دکتر بوربور با اشاره به موضوع اخذ مالیات بر ارزش افزوده گفت: موضوع دیگر مالیات بر ارزش افزوده است، برخی از اقلام پیش از این اصلاً مشمول مالیات بر ارزش افزوده نمی‌شدند. این منطقی نیست که روی هر کالایی مالیات بر ارزش افزوده گرفته شود چرا که روی قیمت تمام شده تاثیر خواهد داشت. برخی از نهاده های دارو نیز مشمول این مالیات شده‌اند. باید واقع‌بینانه به مشکلات و تامین دارو در کشور نگاه شود، اینکه بیماران تالاسمی یا دیگر بیماران خاص برای دسترسی به داروی خود دچار مشکل شده‌اند خبر خوبی برای کشور نیست. بهتر است تمرکز خود را روی تامین دارو بگذاریم و سعی کنیم حقوق بیماران را رعایت کنیم.


کد مطلب: 3133

آدرس مطلب :
https://www.khabardaroo.ir/news/3133/بلاتکلیفی-شرکت-های-دارویی-واردات

خبر دارو
  https://www.khabardaroo.ir