وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی گفت: مرحله سوم کارآزمایی بالینی واکسن کرونای ساخته شده با مشارکت ایران و کوبا فردا در اصفهان آغاز میشود.
مرحله سوم کارآزمایی بالینی واکسن ایرانی- کوبایی در اصفهان آغاز می شود
5 ارديبهشت 1400 ساعت 16:37
وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی گفت: مرحله سوم کارآزمایی بالینی واکسن کرونای ساخته شده با مشارکت ایران و کوبا فردا در اصفهان آغاز میشود.
به گزارش پایگاه خبری خبردارو، سعید نمکی، امروز (یکشنبه-۵ اردیبهشت) در جلسه ستاد دانشگاهی مقابله با کرونا در کاشان با بیان اینکه مرحله سوم کارآزمایی بالینی واکسن کرونای ساخته شده با مشارکت ایران و کوبا فردا در اصفهان آغاز میشود، اظهار کرد: سال گذشته، با همه سختی که داشت، دستاوردهای بزرگی به دست آوردیم و در اوج تحریم حدود ۳۰۰ دستگاه اکسیژن ساز به مراکز درمانی کشور اضافه کردیم.
وی افزود: متاسفانه گرفتار سادهانگاریهای مستمر هستیم و برنامه اصلی ما آموزش و ارتقاء رعایت پروتکلهاست و این مهم از اهمیت بسیار زیادی برخوردار است، اما اگر فکر کنیم با واکسیناسیون گرفتار نمیشویم و همه مشکلات حل می شود فکری ناشیانه است.
وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی تأکید کرد: رعایت ناقص پروتکل ها سبب میشود همکاران من کف رودخانه ها جنازه جمع کنند.
نمکی تصریح کرد: برخی افراد مدعی هستند که ایران در برنامه واکسن عقب است، در حالی که از این موضوع درک خاصی ندارم که چرا برخی افراد اینگونه صحبت میکنند، اما آنچه مهم است اهتمام بر رعایت پروتکل و برخورد با پروتکل شکنان است و نباید با کسی رودربایستی داشته باشیم.
وی افزود: ما متولی سلامتی همه مردم هستیم، به همین دلیل مقابل هر فردی که میخواهد پروتکل ها را بشکند باید بایستیم و به مردم آموزش دهیم و از ظرفیت رسانه حداکثر استفاده را داشته باشیم.
وزیر بهداشت ادامه داد: در نامه به وزیر بهداشت هند، اعلام آمادگی کردیم که از نظر کارشناسی و تجهیزاتی به کمک آنها برویم، ما امروز ونتیلاتور صادر می کنیم و داروهای ضدویروس که در این زمینه کمبود نداریم را حاضریم به کسانی که در دنیا نیازمند هستند صادر کنیم که این افتخار بزرگی برای جمهوری اسلامی است.
نمکی افزود: گرچه ممکن است آنهایی که تاب و تحمل این عزت را ندارند برما بتازند و مدیریت مقتدرانه را با تشکیک در افکار عمومی جهان روبرو کنند، اما نمیتوانند انکار کنند که در روزهایی که ویروس جهش یافته انگلیسی به اروپا رسید با مرگهای بالای دو هزار و بیماران سرگردان در زمینهای چمن روبرو شدند.
وی گفت: زمانی که در اروپا اتومبیلها پشت در بیمارستانها بود و بیماران سرگردان بودند جمهوری اسلامی ایران به سمت مرگ دورقمی و تکرقمی رفت، اما اجازه ندادیم که یک بیمار پشت در بیمارستان سرگردان شود و بدون تخت بماند.
وزیر بهداشت افزود: سال گذشته سال سخت و پرافتخاری بود و دستاوردهای بزرگی داشتیم و امروز دانایی و دانش و مهارت ما در مراقبت از بیماری در روشهای پیشگیری و درمان با روزهای اول متفاوت است.
نمکی تصریح کرد: در سال گذشته در اوج تحریم و شرایط خزانه بانک مرکزی، حدود سه هزار تخت آی سی یو به بیمارستانهای کشور اضافه شد، که این افتخارات از عنایات خداوند است که در اوج تحریم این کار را انجام بدهیم.
وی گفت: در ماه مبارک رمضان که نفس کشیدن عبادت است زمانی که شما پزشکان نفسهای در سینه مانده را به جریان میاندازید ثواب عبادتی بزرگ را نصیب خود میکنید.
وزیر بهداشت تاکید کرد: مراکز ۱۶ ساعته را بیش از پیش تقویت کنید و با انجام تست کووید ۱۹ سریع اقدام کنید و نگذارید بیماری دچار مشکل شود و برای عزت و احترام این سرزمین نگذارید که هیچ بیماری سرگردانی بیماران کشورهای خارجی را پشت بیمارستان تجربه کند.
نمکی گفت: در منطقه کاشان با توجه به وجود اتباع خارجی مراقب ویروس های جهش یافته باشید و فکر نکنید ویروس های جهش یافته همین جهش های گزارش شده است، چرا که ممکن است جهش های داخلی داشته باشد.
وی افزود: هند ۱۳۰ میلیون نفر را واکسن زد، دادستان اجازه نداد هیچ واکسنی صادر شود، ما ۵۰۰ هزار دوز واکسن خریدیم و ۱۲۵ هزار دوز وارد شد، اما بقیه را در فرودگاه بلوکه کردند تا در هند مصرف شود.
وزیر بهداشت گفت: آموزش و افزایش رعایت پروتکل ها اولین اصل است که می تواند به کمک ما بیاید. واکسناسیون موضوع مهمی است و قطعا تاثیر دارد، اما جوشن محکمی نیست و ما تلاش می کنیم واکسن بیشتری وارد کنیم.
نمکی افزود: علاوه بر کووید نسبت به بیماری های غیرواگیر هم توجه داشته باشید که یکی از عوامل افزایش مرگ و میر کووید مربوط به بیماریهای زمینه ای بود.
وی تصریح کرد: طرح هر خانه یک پایگاه سلامت یک بحث جدی است که سفیران سلامت در هر خانه می توانند باعث موفقیت ما در کنترل کووید و رعایت پروتکل های بهداشتی شوند. همچنین بهداشت روان، تزریق سایر واکسن ها و بهداشت سالمندان نیز باید مورد توجه باشد.
وی گفت: پزشکی یعنی خدمت به مریض، سطح آموزش حضوری را بالا ببرید و دانشجویان پزشکی که ارتباط با مریض دارند را در ردیف واکسن قرار دهید تا آموزش تعطیل نشود.
کد مطلب: 2357