وزیرکشور و رییس ستاد مقابله با کرونا با تأکید بر تهیه واکسن ایرانی، گفت: تا تأمین واکسن ایرانی، اقدام به خرید واکسن خواهد شد و وزیر بهداشت، زمانبندی این مهم را تا پایان دیماه اعلام کرده است.
وزیر کشور: زمانبندی تهیه واکسن برای دیماه اعلام شده است
خبرگزاری ايرنا , 7 دی 1399 ساعت 10:09
وزیرکشور و رییس ستاد مقابله با کرونا با تأکید بر تهیه واکسن ایرانی، گفت: تا تأمین واکسن ایرانی، اقدام به خرید واکسن خواهد شد و وزیر بهداشت، زمانبندی این مهم را تا پایان دیماه اعلام کرده است.
به گزارش پایگاه خبری خبر دارو، عبدالرضا رحمانی فضلی شنبه شب در برنامه نگاه یک سیما اظهار کرد: موضوع واکسن از ابتدا مورد توجه همه کشورها بود و همه به دنبال تولید واکسن بودند و ما نیز این کار را در داخل انجام دادیم و موسسات مختلفی این کار را شروع کردند. با توجه به تأیید وزارت بهداشت، دو سه مورد مراحل خوبی رسیده اند و با واکسن ایرانی امیدواریم پاسخگوی نیاز باشیم.
وی ادامه داد: همزمان در ستاد و جلسات با حضور رییس جمهوری، دکتر روحانی به تامین و تهیه واکسن تا زمان تولید واکسن ایرانی تاکید کردند و وزیر بهداشت نیز پیگیر این موضوع است.
وزیر کشور عنوان کرد: امروز نیز در ستاد، گزارشی ارائه شد که با زمانبندی انجام شده که از سوی وزیر بهداشت، این زمان دی ماه اعلام شده و تهیه واکسن در حال انجام است.
رحمانی فضلی توضیح داد: ما با تحریم و مشکل انتقال منابع مالی روبرو هستیم؛ نخست قرار شد از محل پولی که در کشورهای مختلف داریم هزینه های واکسن تامین شود و با قول و تاکید رییس جمهوری این موضوع انجام می شود. تاکید بر این بوده که درجه ریسک واکسن، پایین و درجه صحت آن بالا باشد.
وی یادآور شد: ما دنبال این بودیم که با درجه ریسک پایین، تهیه واکسن انجام شود. وزارت بهداشت که متولی تخصصی موضوع بهداشت است، موارد را در تهیه واکسن در نظر می گیرند.
رییس ستاد مقابله با کرونا تاکید کرد: سه چهارم فضای مجازی در جهت تحریک افکار عمومی برای تهیه واکسن است. وزارت بهداشت دقیقاً افراد را طبقه بندی کرده و نخستین گروه، افراد با سن بالا هستند و کسانی که بیماریهای پیش زمینه ای دارند. تعداد این افراد حدود یک میلیون و ۸۰۰ هزار نفر است و بیشتر فوتی های ما نیز مربوط به این گروه بوده است.
رحمانی فضلی ادامه داد: گروه دوم، کادر درمانی و گروه هایی هستند که در بیشترین تماس با مراجعه کنندگان قرار دارند. ما در ابتدای بیماری کرونا کیت ها را نداشتیم اما این کیت را تولید کردیم.
وی با اشاره به سالگرد شهادت سردار سلیمانی نیز گفت: یاد و خاطر و تلاش های این عزیزان که بحق در جهت اعتلای انقلاب بود را گرامی می دارم. چهره سردار سلیمانی با توجه به رخداد بیرونی به عنوان چهره نظامی مطرح می شد اما ایشان در عین آنکه یک نظامی استراتژیک برجسته بودند، دیپلماتی برجسته نیز بود و گاه شورای عالی امنیت ملی از نگاه ایشان استفاده می کردند.
وزیر کشور عنوان کرد: ما یک عزیز گرانقدر را از دست دادیم و برای ایشان که همیشه آرزوی شهادت می کرد، این همان عاقبت بخیری است. نباید ایشان را فراموش کنیم و سردار سلیمانی باید الگو و سرمشق برای کسانی باشد که دل در آزادی و حریت دارند. رهبر معظم انقلاب می فرمایند که سردار سلیمانی به تنهایی یک مکتب بود و ایشان به این دلیل مکتب هستند که در همه ابعاد می توانند الگو باشند.
رحمانی ادامه داد: برای نخستین سالگرد، همه عاشقان شهدا منتظر هستند تا به دشمنان بفهمانند که همبستگی مردم با شهدا ناگسستنی است و می توانند تجلی سال گذشته را در تشییع جنازه پشت سر بگذارند؛ البته ما در شرایط کرونا هستیم اما ستاد، برنامه دارد در حداقل حضور و حداکثر استفاده از فضای مجازی برنامه را برگزار کند و رعایت این اصول و قوانین باید مورد ملاحظه قرار گیرد.
کاهش ۷ هزار و ۵۰۰ نفری فوتی ها
رحمانی فضلی گفت: تجربه ها و آزمون های مختلفی درباره کرونا به عمل آمد و وزارت بهداشت جهانی بر این اساس توصیه ها و پیشنهادی را ارائه کرد. ما نیز در داخل بر اساس جغرافیا و فرهنگ و مناسبات، تلاش کردیم پس از مطالعه شرایط، ساز وکارهایی را در نظر بگیریم.
وی ادامه داد: در پیک سوم، روزانه ۵۰۰ نفر را از دست دادیم. در مقطعی احساس شد باید هماهنگی و هم افزایی را افزایش داد. ما تعارض سلامت، امنیت و اقتصاد را داشتیم. در ماه اول با مسائلی روبرو بودیم که بین استان ها تردد شود یا نشود؛ دادستان گاه حکم می داد جاده را می بست یا نیروی انتظامی و فرمانداری در این باره جداگانه تصمیم می گرفتند؛ از این رو ستاد کرونا و وزارت بهداشت در رأس قرار گرفتند.
وزیر کشور ادامه داد: رهبر انقلاب تأکید کردند که ورود سریع به درمان داشته باشیم؛ از این رو تست ها افزایش یافت و از ۲۲ هزار تا به ۴۲ هزار تست روزانه رسیدیم و امروز این رقم به ۶۰ هزار تست رسیده است.
رحمانی فضلی یادآور شد: تاکنون ۵۰ جلسه ستاد تشکیل شده و فارغ از این جلساتی با رؤسای کمیته ها و رؤسای دستگاه ها نیز برگزار شده است. در ابتدای تشکیل قرارگاه کرونا در آذر، ۱۶۰ شهرستان در وضع قرمز و ۲۰۸ نارنجی و ۱۸۰ شهر در وضع زرد بود اما امروز تعداد شهرهای قرمز ما به صفر رسیده و ۱۰۸ شهر در وضع نارنجی قرار دارند. همچنین پس از تشکیل قرارگاه، هفت هزار و ۵۰۰ تن از تعداد فوتی ها و ۵۰ هزار نفر نیز از میزان بستری ها کاسته شد.
رییس ستاد مقابله با کرونا عنوان کرد: مسوولیت این بخش را به تشخیص به وزارت کشور دادند که دستگاهی بین بخشی است و اختیارات بیشتری دارد. در ساختاری جدید، فعالیت ها پیگیری شد و ۳۸۰ مصوبه درباره کرونا را بررسی و پیگیری کردیم و کمیته ها بر اساس سیاستگذاری های جدید، گزارش کار دادند. پیشتر در سطح ملی تصمیم گیری و اقدام می شد که انرژی و نیرو و زمان صرف به اموری می شد که ما را از تمرکز در امور خاص و واقعی دور می کرد. از این رو اختیار را به استان ها و در استان ها اختیار را به شهرستان ها دادیم و شهرها را نیز محله بندی کردیم. همچنین برای تعیین شهرهای زرد، نارنجی شاخص گذاشتیم. این درجه بندی هر دوشنبه از سوی وزارت بهداشت اعلام می شود.
رحمانی فضلی در ادامه گفت: یک میلیون و ۲۰۰ هزار تن مبتلا به کرونا از ابتدا تاکنون داشتیم که از این تعداد ۵۴ هزار تن جان خود را از دست دادند؛ اما با تشکیل ستاد میزان مرگ و میر به یک سوم رسید.
اجرای محدودیت تردد در شهرهای زرد
رییس ستاد مقابله با کرونا عنوان کرد: تردد بین شهری یک مشکل بزرگ بود تصمیم خوبی که در این زمینه گرفته شد، این بود که منع تردد از ۲۱ تا ۴ صبح بود. ما می دانستیم این کار خوبی است؛ در دنیا هیچ جایی چنین کاری نکرده بود؛ با هماهنگی که با همه گروه ها شد این امر اتفاق افتاد و ۴ میلیون خودرو شناسایی شدند که برخی مجوز داشتند و از این تعداد یک میلیون و ۲۶۰ هزار نفر جریمه شدند.
رحمانی فضلی با بیان اینکه «هدف این طرح جریمه نیست و اصل بر این است که به مسأله توجه شود» ادامه داد: همچنین ۳۲۳هزار نفر روز نیروی انتظامی کار کرد و دو میلیون و ۵۰۰ هزار تذکر، یک میلیون و ۴۰۰ هزار خودرو نیز به شهرشان برگردانده شدند. ۳۶ درصد میزان تصادفات ما در جاده ها کم شده و ۳۴ درصد فوتی های تصادفات کاهش یافته و ۲۸ درصد مجروحان کاهش یافته اند.
به گفته وی، با توجه به پیشنهاد رؤسای دانشگاه علوم پزشکی این محدودیت ها، در شهرهای زرد نیز اعمال شود که اتفاقی تأثیرگذار بوده است.
طرح شهید سلیمانی
رحمانی فضلی درباره طرح شهید قاسم سلیمانی نیز عنوان کرد: این طرح جزو برکات روح این شهید بوده است. بسیج، طرحی را آورد و در وزارت بهداشت و کمیته ها این طرح مورد ارزیابی قرار گرفت. با محله بندی شهرها، قرار شد تست ها در حد انبوه و زیاد انجام و قرنطینه ها جدی گرفته شده و کمک های مؤمنانه به مردم انجام و امکانات توزیع شود.
وی ادامه داد: کمک های مردم به این طرح بالاست و متولی دوستان بسیجی است و هلال احمر نیز پای کار آمد. باید از مساجد و ائمه جماعت و امور مساجد برای جمع آوری کمک ها و همیاری تشکر کنم و این طرح در بحران ها می تواند خود را نشان دهد و شهرداری ها، فرمانداری ها و... همه در این طرح فعال هستند.
وزیر کشور اضافه کرد: قرارگاه عملیاتی کرونا نقش هماهنگی و تسهیل گری دارد و امور از مسیر کوتاهتری پیگیری می شود و هیچ اختلاف و ناهماهنگی بین دستگاه ها و افراد حاضر در قرارگاه وجود ندارد و سیاست های ابلاغی در سطح بخشداری ها و خانه های بهداشت محلات ابلاغ و عملیاتی می شود. واقعاً صدا و سیما پایه اصلی بود و بویژه در شبکه یلدا گل کار بود و مردم باید بدانند چه کسانی دارند زحمت می کشند.
آمار غیر واقعی اروپا و آمریکا
وزیر کشور یادآور شد: مردم این اصل را قبول دارند که دشمن به نفع ما حرف نمی زند و پایه کار، بر اساس عناد است؛ آنها مسائل ریز و فرعی را بزرگ می کنند و با جو سازی، اعلام می کنند که سیستم از کار افتاده است. آنها خیر ما را نمی خواهند.
رحمانی فضلی ادامه داد: دوستان وزارت بهداشت می گویند آمار روزانه اروپا و آمریکا آمارهای واقعی نیست و افرادی که بیماری زمینه ای دارند، وقتی دچار کرونا شده و فوت می شوند جزو فوتی های کرونا نمی آورند و آنها آمار واقعی را اعلام نمی کنند.
وی توضیح داد: وقتی سه روز پیش از انتخابات مجلس مشخص شد که دو تن به کرونا مبتلا شدند؛ رییس جمهوری از وزیر بهداشت درخواست کرد این مسأله را با رسانه ها در میان بگذارد؛ برخی پیشنهاد کردند اعلام این مسأله به پس از انتخابات موکول شود اما رییس جمهوری قبول نکرد و گفت؛ ما متولی جان مردم هستیم و آنان اگر بدانند دو روز و یا سه روز پس از آگاهی اعلام کردیم، قابل قبول نیست.
رییس ستاد مقابله با کرونا با بیان اینکه «من خودم هم آدم نیمه رسانهای هستم» تصریح کرد: یکی از روش های ساخت پادزهر، استفاده از ویروس ضعیف شده است؛ اینها ویروس ضعیف شده هستند که برای مردم ما پادتن درست می کنند و مردم ۴۱ سال است اینها را شناختند. ما فراز و فرود و ضعف داریم اما مردم دشمن را ترجیح نمی دهند.
۹ هزار اتوبوس کم داریم
رحمانی فضلی در ادامه درباره وضع حمل و نقل درونشهری نیز گفت: ظرفیت مسافران و سامانه اتوبوس ها و مترو متناسب نیست. قبل از گرانی ارز، اتوبوس با قیمت مناسب تولید می شد اما امروز قیمت ها افزایش یافته است و استقبالی از بخش خصوصی برای آمدن به این صحنه نیست.
وی با بیان اینکه «بیش از ۵۰ درصد خطوط مترو در ۸ سال اخیر راه اندازی شده است» اظهار کرد: افزایش تعداد اتوبوس همیشه راهکار نیست. تاکسی های اینترنتی بار زیادی را از دوش مردم برداشته اند اما تامین هزینه آنها برای همه مقدور نیست. یا باید یارانه را برای بخش حمل و نقل افزایش دهیم و یا آنکه هزینه ها را گران کنیم؛ ما ۳۰ هزار اتوبوس نیاز داریم و ۹ هزار اتوبوس کم داریم و ۵ هزار اتوبوس را مصوب کردیم که وارد کنیم. همچنین برای تولید ۲۰۰۰ واگن با چین قرارداد بستیم اما به دلیل تحریم ها اتفاق نیفتاد. مردم در شرایط سختی قرار دارند مسافران ما در مترو ۳۰ تا ۴۰ درصد در دوران کرونا کمتر شده و مردم تلاش می کنند با ماسک از وسایل حمل و نقل عمومی استفاده کنند.
آسیب های اجتماعی
وزیر کشور در ادامه یادآور شد: آسیب های اجتماعی سرریز عملکرد و فعالیت در بخش های مختلفی همچون اقتصاد، اجتماعی، فرهنگی، معماری شهری، بودجه و امکانات شهری و...است. افزایش نرخ ارز وقتی چنین جهشی را داشته و موجب تورم و افزایش قیمت شده به طبقه متوسط و پایین جامعه فشار آورده و این مهم موجب آسیب های اجتماعی می شود.
رحمانی فضلی ادامه داد: گزارشی در این باره در اختیار ریاست جمهوری و رهبر معظم انقلاب گذاشتیم و شش جلسه با رهبر انقلاب داشتیم که برکات بسیاری داشت. در وزارت بهداشت جلسات آسیب های اجتماعی در حال برگزاری است و در یک ماه اخیر به دلیل شرایط کرونایی نشد این جلسات برگزار شود اما کار در حال اجراست.
وی تاکید کرد: ما یک عقب افتادگی ۲۰ ساله در این زمینه داریم. اگر شرایط حداقلی درآمد و اشتغال را با توجه به نظام برنامه ریزی و بودجه ریزی با نگاه توازن بخشی داشته باشیم، آسیب های اجتماعی کاهش می یابد. یکی از ضعف های اساسی ما، کمبود اطلاعات و آمار و تحلیل است. باید سیستمی می داشتیم که آمارها را رصد می کرد و این آمارها در جایی متمرکز و رصد نشده است. در یکی از نشست ها با رهبر انقلاب ایشان بر نقش مرکز رصد وزارت کشور تاکید کردند و امروز همه داده های ما در این مرکز جمع می شود و متخصصان در این مرکز، کار تحلیل و گزارش دهی را انجام می دهند. در چهارسال اخیر این مرکز روند تکمیلی را طی کرده و همه دستگاه ها داده های خود را در اختیار این مرکز قرار می دهد و ما همان اطلاعات را در اختیار همه دستگاه ها قرار می دهیم.
انتخابات
وزیر کشور درباره انتخابات و راهکارهای افزایش مشارکت مردمی گفت: در موضوع مشارکت یکی از مسائل مهم، بحث رقابت است. هرچه میزان رقابت را منطقی تر و واقعی تر و موثر کنیم مشارکت بیشتر خواهد بود. با رعایت قانون باید در حوزه رقابت شرایطی داشته باشیم که مردم وقتی به صندوق مراجعه می کنند سلیقه خود را در آنجا ببیند. همچنین در بحث رقابت و مشارکت، مسأله تبلیغات به دعوت مردم برای حضور در انتخابات است. باید صدا و سیما برنامه های جذاب و عمیق و آگاهی بخش داشته باشد. امروز رسانه های رقیب و فضای مجازی، فضا را غبارآلود کرده و به اختلافات دامن می زنند و در مقابل باید صدا و سیما عمق بخشی کند.
وی ادامه داد: در مشارکت، بحث اصلی اطمینان مردم از صحت انتخابات است و ما باید امانت دار مردم باشیم و امنیت انتخاب را تضمین کنیم. امروز در شرایط خاصی قرار داریم و کرونا عاملی تعیین کننده است. درباره اخذ آرا را نگرانی ندارم و با طولانی کردن ساعات و افزایش صندوق ها می توانیم شرایط بهتری را رقم بزنیم. مهمترین وقت این است که ۲۰ روز برای تبلیغات انتخابات وقت داریم و همه برای کاندید خود تبلیغ می کنند و نمی دانیم اجازه تجمعات انتخاباتی را بدهیم یا نه. باید این امکان تجمع را به تلویزیون و فضای مجازی بکشانیم.
رحمانی فضلی تصریح کرد: چهار انتخابات در پیش داریم. در دولت ضعف بزرگ ما اجرای چهار انتخابات با چهار قانون بود و برای قانون جامع انتخابات تلاش کردیم اما در مجلس این مهم که تهیه کردیم ارزیابی نشد و نمی دانم این قانون کی به مجلس می رسد اما اگر نهایی شود آنرا اجرایی می کنیم.
وی با بیان اینکه صدا و سیما در انتخابات نقش مهمی دارد، گفت: از همه دستگاهها تشکر می کنم که ممکن است نام آنها را نیاورده باشم؛ نجات جان یک نفر هم برای همه ما مهم است و در این راه از هیچ تلاشی دریغ نمی کنیم.
کد مطلب: 1990