معاون تحقیقات و فناوری دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی، از بررسی و تصویب بیش از ۳۰۰ طرح تحقیقاتی در زمینه کرونا (covid-۱۹) در کمیته اخلاق دانشگاه در شش ماه نخست سال جاری خبر داد.
در کمیته اخلاق دانشگاه دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی انجام شد
تصویب بیش از ۳۰۰ طرح تحقیقاتی در زمینه کرونا
دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی , 22 مهر 1399 ساعت 16:25
معاون تحقیقات و فناوری دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی، از بررسی و تصویب بیش از ۳۰۰ طرح تحقیقاتی در زمینه کرونا (covid-۱۹) در کمیته اخلاق دانشگاه در شش ماه نخست سال جاری خبر داد.
به گزارش پایگاه خبری خبر دارو، دکتر افشین زرقی اظهار کرد: تمهیداتی انجام شده که پژوهشگران دانشگاه بتوانند در کوتاهترین زمان ممکن، پروپوزالهای تحقیقاتی خود را برای اخذ کد اخلاق به معاونت پژوهشی ارایه کنند. با توجه به اینکه تصویب پروپوزالهای تحقیقاتی در کمیته اخلاق منوط به تصویب و تایید محتوای علمی تحقیق است، بررسی و ارایه مصوبه شوراهای پژوهشی در مراکز تحقیقاتی یا دانشکدهها شرط لازم برای دریافت کد اخلاق است.
وی با بیان اینکه ارایه کد اخلاق از طریق سامانه ملی کداخلاق با اتصال خودکار به سامانه پژوهان دانشگاه انجام میشود، گفت: لازم است تمام طرحهای تحقیقاتی و پایان نامه ها در سامانه پژوهان دانشگاه ثبت شوند و امکان ارایه کداخلاق دستی فراهم نیست. فرایند ثبت پروپوزال تحقیقاتی، بررسی، تصویب و ارایه کد اخلاق به صورت کاملا الکترونیکی و غیر حضوری انجام می شود.
معاون تحقیقات و فناوری دانشگاه ادامه داد: در دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی ۱۶ کمیته اخلاق تشکیل شده است که از این حیث در دانشگاههای علوم پزشکی کشور سرآمد هستیم و همین امر موجب توزیع مناسب طرحهای تحقیقاتی و تسریع در فرایند رسیدگی است.
وی درباره پایان نامهها نیز توضیح داد: با توجه به ابلاغیه وزارت متبوع، تمامی پایان نامهها ملزم به اخذ کد اخلاق قبل از شروع فرایند اجرایی پروژه هستند که در این زمینه نیز پس از تصویب گروههای آموزشی، اخذ کد اخلاق در کمیتههای اخلاق انجام می شود.
زرقی با بیان اینکه طرح های تحقیقاتی با موضوع شبیه سازی، سلول درمانی، سلولهای بنیادی و مطالعات بین المللی صرفا در کمیته دانشگاهی اخلاق در پژوهشهای زیست پزشکی بررسی و تصویب میشوند، یادآور شد: همچنین با توجه به شیوع بیماری کرونا، جلسات کمیتههای اخلاق به صورت مجازی از سال ۹۹ به صورت منظم برگزار شده تا خللی در روند بررسی و تصویب پروپوزالهای تحقیقاتی و پایان نامه ها پیش نیاید.
وی با تاکید بر اینکه با توجه به الزام مجلات برای اخذ تاییدیه کمیته اخلاق از پژوهشگران، اخذ کد اخلاق صرفا قبل از شروع مراحل اجرایی طرح باید انجام شود، گفت: به منظور ارتقای سطح علمی پژوهشگران دانشگاه، وبیناری با تدریس دکتر احسان شمسی در زمینه اخلاق در پژوهش های مرتبط با کرونا ۲۹ مهرماه برگزار می شود.
بنا به گفته معاون تحقیقات و فناوری دانشگاه کمیته های اخلاق دانشگاه شامل کمیته دانشگاهی اخلاق در پژوهشهای زیست پزشکی، کمیته سازمانی اخلاق در پژوهشهای زیست پزشکی معاونت پژوهشی، کمیته اخلاق در پژوهشهای زیست پزشکی مرکز تحقیقات پوست، کمیته اخلاق در پژوهشهای زیست پزشکی پژوهشکده سل و بیماری های ریوی مسیح دانشوری، کمیته اخلاق در پژوهشهای زیست پزشکی انستیتو تحقیقات تغذیهای و صنایع غذایی کشور، کمیته اخلاق در پژوهش های زیست پزشکی دانشکده پزشکی، کمیته اخلاق در پژوهشهای زیست پزشکی مرکز تحقیقات چشم پزشکی، کمیته اخلاق در پژوهشهای زیست پزشکی دانشکده داروسازی و پرستاری و مامایی میشود.
کد مطلب: 1636