کد QR مطلبدریافت صفحه با کد QR

وزیر بهداشت: هنوز در موج اول کووید-۱۹ هستیم / حداقل دو سال باید با کرونا زندگی کنیم

1 تير 1399 ساعت 12:53

وزیر بهداشت گفت: در هیچ کجای کشور هنوز موج اول کرونا را به طور کامل تجربه نکرده‌ایم.


به گزارش پایگاه خبری خبردارو، دکتر سعید نمکی در اجلاس مجازی روسای دانشگاه ها و دانشکده های علوم پزشکی سراسر کشور اظهار داشت: حتی در استانهایی که فکر می کنیم موج اول کرونا را پشت سر گذاشته ایم، موج اول را به طور کامل تجربه نکرده ایم.  
وزیر بهداشت گفت: از دیدگاه اپیدمیولوژیک وقتی بیش از ۳۵ یا ۴۰ درصد از جمعیت، تجربه یک بیماری را داشته باشند و بعد بیماری فروکش کرده باشد، باید فکر کنیم تعدادی بیمار علامت دار و تعدادی بدون علامت با پاتوژن ویروس، تماس داشته اند.

در حال تجربه کردن موج اول کرونا هستیم

وی اضافه کرد: در کشور در حال تجربه کردن موج اول کرونا هستیم اما ممکن است شکل موج اول کرونا با آنچه در استان دیگری تجربه کرده ایم، متفاوت باشد. باید باور کنیم و به مردم هم بگوییم که ویروس کرونا تمام نشده، پیک بیماری رد نشده و کرونا، یک ویروس پیچیده تو در توی صد هزار چهره است و ممکن است یک پروتکل درمانی در یک منطقه جواب دهد و در منطقه دیگری جواب ندهد.
وزیر بهداشت افزود: از روز اول شیوع کرونا در چین به همکاران و معاونینم گفتم که این ویروس، با تمام ویروس هایی که دیده اید، متفاوت است. بنده به عنوان یک ایمونولوژیست معتقدم که این ویروس، یک شتر گاو پلنگ است که می تواند گاز بگیرد و لگد و شاخ بزند.

 رفتار مختلف ویروس کرونا 

وزیر بهداشت تصریح کرد: امروز بیشتر از قبل معتقدم که ویروس کرونا، بسیار پیچیده و هنوز هم ناشناخته است. هرگز فکر نکنیم که رفتار ویروس با روز قبل و در اقلیم های مختلف، یکسان است. رفتار ویروس کرونا در جنوب کرمان با هرمزگان و یا میناب با بندرعباس و شهرهای دیگر، کاملا متفاوت است. بنابراین ویروس کرونا در اقلیم، نژاد و آب و هوای مختلف، بروز متفاوتی دارد.  
نمکی در خصوص آمادگی پرسنل برای روزهای آینده مقابله با کرونا، گفت: در استان‌هایی که هنوز گرفتاری عمده ای ندارند و از گرفتاری قبلی عبور کرده اند، از معاونین پرستاری و درمان خواسته ام تا مهلتی دهند که همکاران کادر درمانی بتوانند نفس بکشند و با ارائه تسهیلاتی بتوانند به همراه خانواده هایشان، با رعایت اصول بهداشتی سفر کنند تا اگر طوفان جدیدی در راه بود بتوانیم همکاران تازه نفسی داشته باشیم.  

حدود ۸۷ درصد از بیماران کووید۱۹ گرفتار چاقی، دیابت و بیماری زمینه ای بوده‌اند

وی خاطرنشان کرد: تا امروز حدود ۸۷ درصد از بیماران کووید ۱۹، گرفتار چاقی، دیابت و بیماری زمینه‌ای بودند. سیاست ما باید این باشد که تخت‌های بیمارستانی کمتری درگیر شود و اجازه ندهیم که افراد پرخطر به فازهای بعدی بیماری بروند. گروه هدف ما از این بعد افراد بالای ۶۰ سال، بیماران دارای بیماری زمینه‌ای و افراد چاق و دارای اضافه وزن است. سه روز قبل در استان هرمزگان دختربچه ۱۰ ساله‌ای بر اثر کرونا فوت کرد که با پدر و مادر خود برای گردش به قشم سفر کرده بودند و تنها مشکل این فرد، اضافه وزن بود.  

فرصت طلایی دانشگاه‌ها برای تغییر سبک زندگی، الگوی تغذیه و کاهش وزن

وزیر بهداشت افزود: باید وزن افراد را در افراد بالغ، کودکان و گروه های مختلف، کنترل کنیم و این فرصت را برای کار ویژه دانشگاه‌ها و دانشکده‌های علوم پزشکی در تغییر سبک زندگی، الگوی تغذیه و کاهش وزن به عنوان یک عامل خطر برای گروه‌های مختلف جمعیتی غنیمت بشماریم. باید گروه‌های پرخطر را دریابیم و خدمات الکترونیک را برای آنها توسعه دهیم و باید بتوانیم داروهای مورد نیاز آنها را به راحتی و درب منازل آنها تحویل دهیم و پزشکی از راه دور را برای این گروه‌ها، فعال‌تر کنیم.

بیش از ۱۰ برابر سال گذشته به دنبال تامین واکسن آنفلوآنزا هستیم

نمکی تاکید کرد: حتما باید به همپوشانی و همزمانی کرونا و آنفلوآنزا در فصل پاییز توجه ویژه کنیم. به همین دلیل بیش از ۱۰ برابر سال گذشته به دنبال تامین واکسن آنفلوآنزا هستیم. البته تقاضا برای این واکسن در دنیا افزایش یافته و تامین آن راحت نیست، اما با راهکارهایی که دنبال می‌کنیم، گروه‌های پرخطر از جمله مادران باردار، سالمندان و بیماران دارای بیماری زمینه‌ای را واکسینه می‌کنیم.

نمی‌توانیم آموزش در دانشگاه‌های علوم پزشکی را تعطیل کنیم

وی یادآور شد: نمی‌توانیم در شرایط کرونا، آموزش در دانشگاه‌ها و دانشکده‌های علوم پزشکی را تعطیل کنیم چون نوع آموزش‌ها به گونه‌ای است که نمی‌توانیم همه آنها را به صورت مجازی ارائه کنیم. دانشگاه ها و دانشکده های علوم پزشکی در توسعه زیرساخت های فضای مجازی حتما تلاش کنند، اما بخش های حضوری مانند آزمایشگاه ها و آموزش های بالینی را نمی توانیم به صورت مجازی آموزش دهیم. خوابگاه ها را باید بگونه‌ای مدیریت کنیم که پروتکل های بهداشتی به طور کامل رعایت شوند.  

لزوم همراهی دانشگاه ها با دانشجویان برای میهمانی در دانشگاه‌های نزدیک محل سکونت

وزیر بهداشت گفت: از روسای دانشگاه ها و دانشکده های علوم پزشکی تقاضا دارم که در مورد پذیرش یک ترم میهمانی دانشجویان در دانشگاه‌های نزدیک به محل سکونت‌شان، همراهی کنند. باید استانداردها را منطبق با ضرورت‌های کشور ببینیم چون شرایط متفاوت است.  

فکر کنیم که حداقل دو سال باید با کرونا زندگی کنیم

نمکی با اشاره به سختی های اقتصادی سال جاری، گفت: این سختی ها و محدودیت ها می طلبد که دو سیاست اصلی را مورد توجه قرار دهیم؛ یکی حداکثر کردن صرفه جویی و دیگری تلاش برای افزایش بهره وری و کارآمدی منابع و راه سومی هم نداریم. درآمدهای اختصاصی دانشگاه ها کاهش یافت و سعی کردیم به نحوی جبران کنیم، اما این به آن معنی نیست که در ماه‌های آینده دوباره دچار چنین چالشی نشویم، اما از روسای دانشگاه‌ها و دانشکده‌های علوم پزشکی می‌خواهم که فکر کنند که قرار است حداقل دو سال باید با کرونا زندگی کنیم.  
وی اظهار داشت: در زمان وزارت استاد دکتر فاضل، قانون هیات امنای دانشگاه های علوم پزشکی ابداع شد چون اعتقاد بر این داشتیم که دانشگاه رشید، دانشگاه مستقل است و دانشگاه مطیعی که با تغییر یک وزیر به شدت بهم می ریزد، اصلا قدرتمند نیست. دانشگاه هایی که استقلال دارند، نیاز چندانی به منابع دولتی ندارند.  

دانشگاه ها باید خلق ثروت کنند

وزیر بهداشت گفت: اگر قرار است هیات امنای یک دانشگاه تصمیمات خود را با منابع دولتی بگیرد، باید بتواند خلق ثروت کند. تئودور شولتز یکی از اقتصاددانان آمریکا است که سال ۱۹۶۰ رییس انجمن اقتصاد آمریکا بوده و می گوید که به دانشگاه ها به عنوان مرکز هزینه نگاه نکنید بلکه به عنوان مرکز سرمایه توجه کنید. اگر امروز دانشگاهی مقاطع تحصیلات تکمیلی آن دو برابر شد، سه تا پنج سال بعد، اثرات این افزایش ظرفیت را در درآمد سرانه آن ببینید.  
بنابر اعلام روابط عمومی وزارت بهداشت، در این نشست، گزارش هایی از مشکلات، چالش ها و پیشنهادات حوزه های آموزش، بهداشت، درمان و توسعه که توسط چهار دانشگاه علوم پزشکی اصفهان، تبریز، شیراز و مشهد جمع آوری شده بود، ارائه و بررسی شد.
این مراسم اولین اجلاسی بود که به همت مهندس موهبتی معاون حقوقی و امور مجلس وزارت بهداشت برگزار شد.


کد مطلب: 1338

آدرس مطلب :
https://www.khabardaroo.ir/news/1338/وزیر-بهداشت-هنوز-موج-اول-کووید-۱۹-هستیم-حداقل-دو-سال-باید-کرونا-زندگی-کنیم

خبر دارو
  https://www.khabardaroo.ir